Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. szeptember : Szep.27. Az év legnehezebb versenye. Újszász

Az év legnehezebb versenye

2014. szeptember 27-28. Újszász

Eredmények ...

112-en játszottak 32 órán keresztül szeptember 27-én és 28-án a lábtoll-labdázók legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupán. A kétnapos lábtoll-labda maratonon hét versenyszámban mérkõztek a versenyzõk. A házigazda Újszászi VVSE versenyzõi voltak a legeredményesebbek. A férfi számokat mind megnyerték, úgy hogy a férfi párosban taroltak, minden érmet elvittek. A nõi csapat és a vegyes páros gyõzelem is az övék volt. Az öt aranyérem mellett négy ezüstöt és négy bronzot is begyûjtöttek. A vendégek közül a nõk versenyében Borjád és Pusztaszer csípett el egy-egy elsõ helyezést. A legeredményesebb versenyzõk – a férfiaknál Herczeg Gábor (két elsõ és két második helyezéssel), a nõknél Vágó Henriett (egy elsõ, két harmadik és egy ötödik helyezéssel) – nyerték el az Újszász Kupát.

A férfi csapatversenyt könnyedén nyerte az Újszászi VVSE Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású Európa-bajnok egysége. A gyengélkedõ Borjád SE-t két nagykanizsai csapat is megelõzte.

Férfi párosban az újszásziaknál elsõ alkalommal játszott együtt Nózsi Péter és Csák Dávid. A párválasztásuk sikeres volt. Az elõdöntõben lelkes játékkal 15-12, 8-15, 15-12-re legyõzték a Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) Európa-bajnok párost. A döntõben klubtársaik Herczeg Gábor és Tóth Gábor voltak az ellenfeleik. A fordulatos és látványos döntõben a Csák, Nózsi duó a gyorsaságával és Nózsi felugrásos talpalásaival igyekezett meglepni az ellenfelet. A testsúly fölényben lévõ Tóth Gáborék nagy és erõs talpalásokkal operáltak. A döntõ játszmában mindkét párosnak többször volt mérkõzéslabdája. A végén Csákék örülhettek.

Férfi egyéniben a borjádiak távollétében az újszásziak és a nagykanizsaiak osztoztak az érmeken. A nemesebb színûek jutottak a házigazdáknak. Gyõzelmével a tíz éves játékos pályafutását ünneplõ Herczeg Gábor beérte Tóth Gábort a ranglistán.

A nõk csapatversenyében a nagykanizsaiak meghatározó játékosuk, a sérülés miatt távollévõ Kunics Réka nélkül játszottak. Hiányzása átrendezte a sorrendet. Az újszásziak Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett, Varga Klára összetételû csapata botladozva, minden mérkõzésén játszmát vesztve végzett az elsõ helyen Cserszegtomaj és Borjád elõtt.

Nõi párosban nagy küzdelemben nyert a borjádi dr. Farkas Martina, Merk Gréta kettõs az újszászi Ézsiás Kitti, Makai Gréta duó ellen. Mindhárom játszmában csak két pont volt a különbség a két páros között. A második és harmadik szettben öt mérkõzéslabdát hagytak ki a hazaiak.

Az egyéni ranglista élén álló Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK) és Kunics Réka távollétében nyílt volt a nõi egyéni. .A nagy ellenfelek hiányzását kihasználva, a második napon a selejtezõkben alaposan kifárasztott Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK) elleni döntõben éjfél után egy perccel beütött utolsó ponttal Gyapjas Adrienn (Pusztaszer PISZE SE) nyerte a versenyt. Gyõzelme a pusztaszeri egyesület elsõ felnõtt elsõ helyezése.

Évente összesen két lehetõség van a versenyszerû vegyes párosozásra. Most szinte mindenki vegyesezni akart. 40 páros nevezett és játszott nagy kedvvel két vereséig. Hajnali kettõ volt, amikor a döntõ zajlott.  Az újszásziak házi döntõjében a második és a harmadik játszmában eredményesebben támadó és a védekezésben is jobban teljesítõ Becskereki Sándor és Makai Gréta nyert Herczeg Gábor és Ézsiás Kitti ellen.

Eredmények

Férfi csapat (18): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Benedek, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-9, 22-20, 3. Baranyai Benett, Farkas Balázs, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), 4. Himmer János, Kleics Dávid, Pop Valentin (Borjád SE), kisdöntõ: 22-20, 21-14
Férfi páros (25): 1. Csák Dávid, Nózsi Péter, 2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor, döntõ: 21-16, 20-22, 24-22, 3. Kurdi Gábor, Tóth Roland és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (mind Újszászi VVSE)
Férfi egyéni (27):1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-17, 21-13, 3. Huszár Emil és Lukács Márton (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)
Nõi csapat (12): 1. Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett, Varga Klára (Újszászi VVSE), 2. Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Széles Kitti, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), döntõ: 21-15, 19-21, 21-8, 3. dr. Farkas Martina, Heinek Amáta, Merk Gréta (Borjád SE), 4. Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE), kisdöntõ: 21-12, 21-18
Nõi páros (16): 1. dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE), 2. Ézsiás Kitti, Makai Gréta (Újszászi VVSE), döntõ: 19-21, 22-20, 26-24, 3. Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Gyapjas Adrienn, Túri Noémi (Pusztaszer PISZE SE)
Nõi egyéni (21): 1. Gyapjas Adrienn (Pusztaszer PISZE SE), 2 Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), döntõ: 21-5, 21-17, 3. Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) és Vágó Henriett (Újszászi VVSE)
Vegyes páros (40): 1. Becskereki Sándor, Makai Gréta (Újszászi VVSE), 2. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti) Újszászi VVSE), döntõ: 19-21, 21-16, 21-14, 3. Lukács Márton, Vlasics Dalma és Lukács Benedek, Morvai Noémi (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

Össz.

Újszászi VVSE

5

4

4

13

Pusztaszer PISZE SE

1

-

1

2

Borjád SE

1

-

1

2

Nagykanizsa ZSE

 

1

6

7

Z+D Cserszegtomaji SK

-

2

-

2

A megnyitó résztvevõi

Középen a nagy létszámú újszászi csapat

Tápióbicske Shuttlecock Team

Tápióbicske - Újszász férfi csapatmérkõzés

Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet és Kaszonyi Viktória (Újszászi VVSE)

Farkas Lilla, Ézsiás Zsófia és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

A három Molnár

Nõi csapat: 2. Z+D Cserszegtomaji SK, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Vegyes páros: 2. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 1. Becskereki Sándor, Makai Gréta (Újszászi VVSE), Lukács Márton, Vlasics Dalma és Lukács Benedek, Morvai Noémi (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Férfi páros: 2. Tóth Gábor, Herczeg Gábor, 1. Nózsi Péter, Csák Dávid, 3. Tóth Roland, Kurdi Gábor és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (mind Újszászi VVSE)

Nõi páros: 2. Ézsiás Kitti, Makai Gréta (Újszászi VVSE), 1. Merk Gréta, dr. Farkas Martina (Borjád SE), 3. Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Gyapjas Adrienn, Túri Noémi (Pusztaszer PISZE SE)

Tóth Gábor (Úszászi VVSE) - Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE) elõdöntõ

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE)

Nõi egyéni: 2. Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK), 1. Gyapjas Adrienn(Pusztaszer PISZE SE), 3. Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE)

Az összesítésben a legjobbak: Vágó Henriett és Herczeg Gábor (mindkettõ Újszászi VVSE)

Fotó: ifj. Fehér János, Fehér  Judit és Makai Gréta