Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Feb. 03. Mind a négy aranyérmet otthon tartották az újszásziak a Reál Spedíció-kupán. Újszász

Mind a négy aranyérmet otthon tartották az újszásziak a Reál Spedíció-kupán

2024. február 3. Újszász

Az év elsõ felnõtt versenye az újszászi lábtoll-labdázók fölényét hozta, övék lett az elsõ hely férfi és nõi csapatban valamint az egyéni számokban is. Két játékos is duplázni tudott, Farkas Lilla és Rab Alexander is behúzta mindkét számát.

A hagyományoknak megfelelõen az év elsõ versenye elõtt a 2023-as év legjeit díjazta a Magyar Lábtoll-labda Szövetség. Az év legjobb gyerek, serdülõ, ifjúsági és felnõtt versenyzõi teljesítményükért díszes serleget kaptak, melyet Dobozi Róberttõl, Újszász polgármesterétõl és Takács Tamástól, a szövetség alelnökétõl vettek át. A serdülõ korosztályt kivéve, ahol két dunaújvárosi játékos, Kondor Anett és Rabi Marcell lett a legjobb, újszásziak gyûjtötték a legtöbb pontot. A gyerekeknél a Dániel-ikrek, Petra és Patrik nyert, az ifiknél Nagy Leila és Kulcsár Zalán, a felnõtteknél Farkas Lilla és Rab Alexander, míg a szenioroknál Tánczos Krisztina és Tóth Gábor lett az év játékosa.

Az év játékosai elismerések után a 2023-as ranglista dobogósai kapták meg díjaikat. A Nagykanizsa Zemplén SE két számban, férfi csapatban és párosban is az élen végzett, míg férfi egyéniben, nõi csapatban, párosban és egyéniben, valamint vegyes párosban újszásziak nyertek. A Cserszegtomaji SK négy, míg a Pusztaszeri PISZE SE három dobogós hellyel zárt a ranglistákon.

A Reál Spedíció Kft. által felajánlott díjakért folyó idénynyitó versenyen 6 egyesület 68 játékosa indult, és az országos bajnoksághoz képest némileg borult a papírforma. Férfi csapatban a novemberi országos bajnokságot megnyerõ Nagykanizsa a döntõbe sem jutott be, az elõdöntõben a Rab Alexander vezette újszászi csapat frissebben és hatékonyabban játszott, így simán jutott be a döntõbe. Az ob-n második helyet szerzõ Újszász Kulcsár ezúttal halványabb volt, még a négy közé sem tudta beverekedni magát, Újszász Kökény ejtette ki õket, és ez a csapat aztán Cserszegtomajt is simán legyõzte a döntõért. Ott viszont már Rabék domináltak, akik a korábbiaknál letisztultabb játékkal, pontos és bombaerõs ütésekkel operáltak. Kökény Martin váratlan húzásaival egy darabig kiengyelítetettebbé tette a szetteket, de a jobban koncentréló ellenfél fölénye végül egyértelmû lett.

A lányoknál az ob elsõ két helyezettje játszott a döntõt, de a harciasan kezdõ Cserszegtomajnak sikerült meglepnie az elsõ szettben a címvédõ Újszász Farkast. Horváth Lili támadásai eredményesek voltak, és a cserszegiek jól is védekeztek. A második szettõl kezdve az újszásziak magukra találtak, és nagy különbséggel húzták be a játszmát. A döntõ szettben is maradt ez a különbség, és az Újszász Farkas simán gyõzött.

A férfi egyéniben Tóth Gábor távollétében többek elõtt megnyílt az út a döntõbe, végül a pusztaszeri Fehér Zsolt lett ott Rab Alexander ellenfele. A ranglistavezetõ ezúttal sem hagyott kétséget, hogy õ a legjobb egyénizõ, a játszmák végén õ volt a koncentráltabb, két szettben húzta be újabb gyõzelmét. A két harmadik helyet az újszászi Kulcsár Zalán és a nagykanizsai Lukács Benedek szerezte meg. A tavaly rendre a legjobb négyben végzõ Palotás Dominik meglepetésre már a második fordulóban kikapott Czétényi Krisztiántól.

Nõi egyéniben nagyjából a papírformának megfelelõen zajlott le a verseny, az elsõ és második kiemelt játszotta a döntõt, ahol Farkas Lilla fölényesen gyõzte le Udvari Boglárkát. A dobogó alsó fokára két újszászi, Kovács Brigitta és Hornyák Erzsébet állhatott.

A lábtoll-labdázók versenyévada február 10-én az utánpótlás korúak idénynyitójával folytatódik, míg a felnõttek a hónap közepén Cataniában, a Sicilian Openen versenyeznek legközelebb.

ifj. Fehér János