Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Feb. 28. Lábtoll percek Rab Alexander. Újsszász

Lábtoll percek Rab Alexander

2023. február 15 Újszász

A Reálspedíció Kft. Kupa legeredményesebb férfi versenyzõjét, az ifjúsági korcsoportú Rab Alexandert (Újszászi VVSE) kérdeztük a szombati felnõtt idénynyitóról.

Elõször is gratulálok a hétvégi eredményekhez, csapatban második, egyéniben pedig a karriered során elõször lettél felnõtt bajnok. Ezek szerint jól sikerült a felkészülés a 2023-as idényre?

Köszönöm szépen. Igen, nagyon sokat edzettünk az idény elõtt és úgy tûnik meghozta a gyümölcsét a rengeteg munka. Igyekezni fogok, hogy versenyrõl-versenyre fejlõdjek majd és a legjobb formámat hozhassam a júliusi 26. Hungarian Openen, amely Magyarországon az egyik legnívósabb megmérettetés és kifejezetten szeretnék ott is majd kiemelkedõen szerepelni.

Férfi csapatban új összeállításban kezdtétek az évet, egy nagyon tehetséges nõi lábtoll-labdázóval, Szaszkó Dorkával kiegészülve. A tökéletes debütálást sajnos most megakadályozta a döntõben egy sérülés, mi történt pontosan?

Igen sajnos egy sérülés miatt már az elsõ szettben fel kellett adnunk a döntõt, pedig úgy éreztük, hogy reális esélyünk lehet a végsõ gyõzelemre. Németh Márk volt, aki lesérült, már a verseny elején jelezte, hogy valami nem stimmel a combjával, de mégis hõsiesen vállalta a további kockázatot. A döntõben is jól kezdtünk, de egy bravúros szedés után annyira meghúzta magát, hogy sajnos cserejátékos híján feladni kényszerültünk a finálét. Kiderült most, hogy fel kell készülnünk a továbbiakban az ilyen helyzetekre is.

A szabályzat megengedi, de nem épp szokványos dolog, hogy felnõtt versenyen egy vegyes csapat ér el ilyen lenyûgözõ eredményt. Hogyan alakult meg a csapat?

Ez az összeállítás egy spontán ötlet volt, csak egy jót akartunk játszani együtt és egy percig sem gondoltuk volna, hogy ilyen jól sikerül majd ez a bajnokság. Mérkõzésrõl-mérkõzésre egyre jobban összecsiszolódtunk a pályán és élveztük együtt a játékot.

Nem volt könnyû dolgotok csapatban, több háromszettes mérkõzés után kvalifikáltátok magatok a döntõbe. Igaz most még nem sikerült a gyõzelem, de reális lehet a bajnoki cím a továbbiakban?

Igen, fárasztó és küzdelmes mérkõzéseink voltak, sajnos nem kezdtük egyik mérkõzést sem brillírozva, így mindig szetthátrányból kellett fordítanunk, de büszke vagyok a csapattársaimra, mert közösen megnyertük ezeket a meccseket. Szerintem a késõbbiekben, ha kicsit jobban összeszokunk és persze mindenki egészséges, akkor persze, reális lehet a bajnoki cím is.

Egyéniben viszonylag könnyedén jutottál el a fináléig, pedig a kanizsaiak legjobb játékosa Horváth Gergõ is az ágadon volt, a döntõben pedig az örökös bajnok Tóth Gábort múltad felül két könnyû játszmában. Mit gondolsz eljött az õrségváltás ideje?

Igen, viszonylag könnyedén jutottam el a döntõbe, legalább is a pontok ezt mutathatják, de ettõl függetlenül nem mondhatnám, hogy kényelmesen sétáltam volna be a fináléba. Voltak nálam jóval esélyesebb ellenfelek, de szerencsére jól mûködött a játékom és abszolválni tudtam ezeket a csatákat is. Az utóbbi években a klubtársaim, Tóth Gábor és Herczeg Gábor uralta az egyéni mezõnyt, de reménykedem, hogy a jövõben ez változhat és egy újabb sikeres generáció felemelkedése következhet. Nem ijedtem meg a sokszoros bajnok Tóth Gabortól sem a döntõben, igaz õ is egy apróbb sérüléssel bajlódott, kíváncsi lennék a továbbiakban, hogy mit mérkõznénk, ha õ is teljesen egészséges lenne a párharcunk elõtt, lehet a következõ bajnokságon ez is kiderül majd.

Egy héttel ezelõtt az Ifjúsági OB-n Kökény Martinnal döntõztél, most is egy hajszál választott el minket ettõl a döntõtõl. Lehet egy új rivalizálás veheti kezdetét a sportágban?

Sajnos a múlt héten betegség miatt, nem voltam a legjobb állapotban, így éreztem, hogy nem is lesz nagyon beleszólásom a döntõbe, de így is egy izgalmas, színvonalas mérkõzést tudtunk Martinnal játszani. Örülnék neki, ha sokat döntöznénk a közeljövõben, hiszen egy nagyon tehetséges és nagyszerû ellenfélnek tartom.