Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. június : Jún.27. 10. Páros Országos Bajnokság. Újszász

10. Páros Országos Bajnokság

2009. június 27. Újszász

Eredmények páros...   Eredmények egyéni...

Huszonnégy férfi, tizenegy nõi és tizenkilenc vegyes páros lépett pályára június 27-én Újszászon a lábtoll-labdázók 10. Páros országos bajnokságán. Az elmúlt évig nagykanizsai versenyszámnak számított a páros. 2000-ben az ifj. Fehér János, Tóth Gábor duó gyõzelme után 2008-ig mindhárom páros számban csak kanizsai gyõzelmek kerültek a dicsõségtáblára. 2008-ban megszakadt ez a nagy sorozat. A nõknél Kapás Ágnes, Varga Rita (Újszászi VVSE), a férfiaknál Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), a vegyes párosban Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) nyert. Az OB elõtt az ez évi páros versenyek eredményei alapján nehéz lett volna megmondani, hogy ki nyer. Megvédik-e a tavalyi bajnokok címeiket, visszahódítják-e elsõségüket a nagykanizsaiak, vagy talán mások állnak majd a gyõzelmi dobogóra? Az egész napos küzdelmek választ adtak a kérdésekre.

A nõknél Nagykanizsa visszahódította az elsõséget. Prukker-Gozdán Ágota és Végh Dóra az elvesztett elsõ szett után (15-21) a másodikban 15-18-ról 22-20-ra fordított, majd a harmadik játszmában könnyedén nyert (21-9) a közel két játszmáig jól játszó Kapás Ágnes, Varga Rita (Újszászi VVSE) ellen. Prukker-Gozdán Ágota nõi párosban kilencedik alkalommal végzett az elsõ helyen. 3. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) és Eperjessy Zsófia, Szabó Nóra (Újszászi VVSE).

A férfiaknál megvédte bajnoki címét a borjádi Himmer János, Kleics Dávid. Ugyan az elõdöntõben nehéz perceket okozott nekik a Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) duó, de a végén Himmerék bizonyultak jobbnak (21-15, 19-21, 21-15). A döntõ másik résztvevõje Csizmadia Tamás, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) nehezen, kétszer is csak három játszmában jutott tovább ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) 21-17, 19-21, 21-18 és Boros Péter, Nózsi Péter (Újszászi VVSE) 17-21, 24-22, 22-20 ellenében. A fináléban a borjádiak két szoros játszmában (21-19 és 23-21) ismételték meg bajnoki címüket. 3. Boros Péter, Nózsi Péter és Herczeg Gábor, Takács Zoltán (mindkettõ Újszászi VVSE)

Vegyes párosban a címvédõ Tóth Gábor, Kapás Ágnesnek sima volt az útja a döntõig, ahová a másik ágról a Hartai Attila, Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) jutott. Õk korábban más partnerekkel már három-három alkalommal nyertek vegyes párosban országos bajnokságot. Ez most együtt is sikerült nekik. (21-14, 21-17). 3. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) és Takács Zoltán, Makai Gréta (Újszászi VVSE).

Az éjfélig tartó párosok közben nõi egyéni ranglista verseny is zajlott, amelynek elõdöntõjében Kapás Ágnes legyõzte az idén egyéniben még veretlen Prukker-Gozdán Ágotát (21-17, 19-21, 21-10), majd a döntõben klubtársát Vágó Henriettet is. (21-11, 21-16). 3. Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) és Farkas Martina (Borjád SE).

A férfi egyénizõk június 28-án reggel kezdtek. A végén a papírformát igazolva, a ranglistavezetõ Tóth Gábor (Újszászi VVSE) állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A döntõben a kellemetlen stílusú Kleics Dávidot (Borjád SE) gyõzte le. Az elsõ játszmában fej-fej melletti eredmény után Kleics 20-17-re elhúzott, Tóth egyenlített, de a vége 22-20-ra Kleicsé lett. A második játszmát erõteljes játékkal 21-14-re Tóth Gábor nyerte, majd a harmadikat is. 11-7-es vezetésnél megingott ugyan egy kicsit, de 13-13 után már megállíthatatlan volt (21-13). 3. Arany Bálint és Hartai Attila (mindkettõ Nagykanizsa ZSE).

Rövid szünet után Újszászon augusztus 8-tól 11-ig a 14. Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokság következik.

A Páros OB éremtáblázata

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Nagykanizsa ZSE

2

1

-

3

Borjád SE

1

-

1

2

Újszászi VVSE

-

2

5

7

Az egyéni ranglista verseny éremtáblázata

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

2

1

-

3

Borjád SE

-

1

1

2

Nagykanizsa ZSE

-

-

3

3

Vendégek Királyhalomról

Borjád csapata

Az újszásziak egy része

A Nagykanizsa ZSE versenyzõi

Himmer János (Borjád SE) sáncol

Takács Zoltán ollózik

Nõi páros eredményhirdetés: 2. Kapás Ágnes, Varga Rita (Újszászi VVSE), 1. Végh Dóra, Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE), 3. Darnai Adrienn (hiányzik), Farkas Martina (Borjád SE) és Szabó Nóra, Eperjessy Zsófia (Újszászi VVSE)

A férfi páros legjobbjai: 2. Csizmadia Tamás, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE), 1. Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE) , 3. Nózsi Péter, Boros Péter és Herczeg Gábor, Takács Zoltán (mind Újszászi VVSE)

A borjádi bajnokok és edzõjük, Orbán Tibor

Nõi egyéni: 2. Vágó Henriett (Újszászi VVSE), 1. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Farkas Martina (Borjád SE) és Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE)

A vegyes páros legjobbjai: 2. Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 1. Hartai Attila, Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE), 3. Ézsiás Kitti, Herczeg Gábor és Takács Zoltán, Makai Gréta (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni: 2. Kleics Dávid (Borjád SE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Hartai Attila és Arany Bálint (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Fotó: ifj. Fehér János és Fehér Judit