Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. június : Jún. 03. Újszászi sikerek. Újszász

Újszászi sikerek

2018. június 3. Újszász

1993. május 29-én rendezték Csillebércen az elsõ magyarországi lábtoll-labda versenyt, amelyen Fehér János vezetésével ott volt a Lakatos Zoltán, Polónyi Ágnes, Szarvák Norbert összeállítású újszászi csapat, és ha már ott volt meg is nyerte a serdülõk versenyét és utána még sok versenyt. Lakatos Zoltán Kínában is versenyzett. Június 2-án a 19. Páros Országos Bajnokság megnyitóján a 25. születésnap alkalmából köszöntötték a még mindig versenyzõ Lakatos Zoltánt és Polónyi Ágnest.  Az ünneplés mellett a bizonyítás versenye is volt a páros Ob. A sikeres French Open után az újszásziaknak bizonyítaniuk kellett, hogy Európa legjobbjaként itthon is õk a nyerõk. Ez sikerült is. A kétnapos nehéz versenyen az öt számból négyet õk nyertek. Egyet, a nõi párost vitte el a cserszegtomajiak Balogh Eszter, Kunics Réka duója, akik az elõdöntõben 21-16, 21-14-re verték a Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina újszászi kettõst. A másik ágon újszászi gyõzelem született. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE) – Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) 21-17, 21-10. A döntõt 21-18-as elsõ játszmával kezdték a jól támadó Farkasék. A második szettben 16-14-ig is õk vezettek. Innen fordított az ellenfél 20-19-re. Ezt még sikerült egalizálni, de végül a dunántúliak 22-20-szal egyenlítettek, és amint az ilyenkor lenni szokott, 21-17-re elment a harmadik játszma és vele a bajnoki cím is.

A férfi párosoknál az elõdöntõkben Újszász-Nagykanizsa párharc zajlott. Mindkét mérkõzést szoros küzdelemben az újszásziak nyerték. Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Farkas Balázs, Takács Endre 21-17, 21-23, 21-15. Becskereki Sándor, Kanalas Renátó – Baranyai Benett, Horváth Gergõ 21-19, 21-19. Nem kellett izgulni a döntõben. Biztos volt az újszászi gyõzelem. Herczegék nyertek 21-14, 21-16-ra. Zsinórban negyedik alkalommal nyerték a férfi páros bajnokságot.

Az éjszakába hajló vegyes párosban nagy fölényben voltak a hazaiak. Csak újszásziak álltak a dobogón. A Herczeg Gábor, Vágó Henriett kettõs nem tudta megvédeni bajnoki címét az elsõ alkalommal együtt induló Tóth Gábor, Vachal Krisztina páros ellenében. Szoros mérkõzésen Tóthék nyertek 21-17, 16-21, 21-16-ra. 2. Herczeg Gábor, Vágó Henriett, 3. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet és Becskereki Sándor, Gyõrfi Barbara.

A második napon egyéniket játszottak a versenyzõk. Vachal Krisztina folytatta jó szereplését.  A döntõben 21-3, 22-20-ra verte a pusztaszeri Németh Barbarát. 3. Farkas Lilla és Kunics Réka. A férfiaknál a nagykanizsaiak távollétében minden érmet az újszásziak nyertek. Az aranyról a Herczeg Gábor – Tóth Gábor 22-20, 19-21, 21-19-es mérkõzés döntött hajszállal Herczeg javára. A bronzérmek a tehetséges új generációhoz tartozó Kökény Martin és Kanalas Renátó nyakába kerültek.

Eredmények

Férfi páros (20)

1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2.       Becskereki Sándor, Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 21-16, 3. Farkas Balázs, Takács Endre és Baranyai Benett, Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Nõi páros (15): 1. Balogh Eszter, Kunics Réka (Cserszegtomaji SK), 2. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntõ: 18-21, 22-20, 21-17, 3. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Vegyes páros (22): 1. Tóth Gábor, Vachal Krisztina, 2. Herczeg Gábor, Vágó Henriett, döntõ: 21-17, 16-21, 21-16, 3. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet és Becskereki Sándor, Gyõrfi Barbara (mind Újszászi VVSE)

Egyéni ranglista verseny

Férfi egyéni (15): 1. Herczeg Gábor, 2. Tóth Gábor, döntõ: 22-20, 19-21, 21-19, 3. Kökény Martin és Kanalas Renátó (mind Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (8): 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), döntõ: 21-3, 22-20, 3. Farkas Lilla (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Cserszegtomaji SK)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Újszászi VVSE

4

4

6

14

Cserszegtomaji SK

1

-

1

2

Nagykanizsa ZSE

-

-

2

2

Pusztaszer PISZE SE

-

1

1

2

A nõi párossal kezdõdött a verseny

Újszászi párosok egymás ellen. Kurdi Krisztina, Gulyás Adrienn - Diós Letícia, Ézsiás Zsófia

25 éve lábtoll-labdáznak: Polónyi Ágnes és Lakatos Zoltán

Megy ez még

Nõi páros döntõ. Szemben Farkas Lilla és Ézsiás Fann (Újszászi VVSE). Háttal Kunics Réka és Balogh Eszter (Cserszegtomaji SK)

Kunics Réka szervája

Nõi páros: 2. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 1. Kunics Réka, Balogh Eszter (Cserszegtomaji SK), 3. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Tóth Gábor, Herczeg Gábor - Kökény Martin, Farkas Levente

Zöldben Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Becskereki Sándor és Kanalas Renátó (Újszászi VVSE)

Újszászi döntõ férfi párosban

Férfi páros: 2. Kanalas Renátó, Becskereki Sándor (Újszászi VVSE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Farkas Balázs, Takács Endre és Baranyai Benett, Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZS

Kökény Martin (Újszászi VVSE)

Bábosik Ádám (Újszászi VVSE)

19. Páros OB

Galambos László (Újszászi VVSE) talpalása

Hornyák Erzsébet, Farkas Balázs, - Kökény Zoltán, Szaszkó Dorka

Vegyes páros: 2. Herczeg Gábor, Vágó Henriett, 1. Tóth Gábor, Vachal Krisztina, 3. Hornyák Erzsébet, Farkas Balázs és Becskereki Sándor, Gyõrfi Barbara (mind Újszászi VVSE)

Kovács Brigitta és a Szolnok TV operatõre

Polónyi Ágnes a 25 évrõl nyilatkozott Skultéti Józsefnek

Vachal Krisztina a kamera elõtt

Nõi egyéni: 2. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), 1. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 3. Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

Herczeg Gábor - Tóth Gábor döntõ

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor, 1. Herczeg Gábor, 3. Kökény Martin és Kanalas Renátó (mind Újszászi VVSE)

Fotó: Berkó Sándor és Fehér János