Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. augusztus : Aug.12. Nemzetközi showműsor. Újszász

Nemzetközi showmûsor

2013. augusztus 12. Újszász

A Hungarian Open nemzetközi lábtoll-labda verseny elmaradhatatlan kiegészítõ rendezvénye a nemzetközi showmûsor, amelyen a versenyzõk megmutatják, hogy nemcsak a pályán, hanem a színpadon is tehetségesek. Így volt ez augusztus 12-én este is, amikor a mûvelõdési ház nagytermében összegyûlt a nemzetközi társaság.

Elsõ számként az újszászi általános iskola citera és énekegyüttese népdalcsokrot adott elõ. Az együttesben négy lábtoll-labdázó – Ézsiás Zsófia, Ézsiás Fanni, Fülöp Áldáska és Barta Karolina – pengetett és énekelt. Felkészítõjük Bakó Jánosné. Utánuk az YMCA Consett kórusa következett. Nem a megszokott mûsort, az YMCA dalt és a Yesterdayt hallottuk tõlük, hanem komoly, szépen hangzó mûveket. Elsõ számként a fiúk nagyon mély hangon õsi kelta-breton dalt énekeltek. A második és a harmadik kórusmûben már együtt énekeltek a fiúk és a lányok. Utánuk az újszásziak mûsorszámai következtek. Tóth Gergõ ének, gitár és Kurdi Krisztina zongora duója nagy átéléssel a 2012-es brit X Faktor gyõztesének, James Arthurnak Impossible címû dalát adta elõ. Más, modernebb stílust képviselt Bogár László és Nózsi Péter beatbox száma. Dobozi Boglárka Valami Amerika dalát Fehér Valéria szintetizátoron, Fehér Aladár gitáron kísérte.

Fergeteges sikert aratott Pa-dö-dö. Laskiné Spingár Évának, Tóth Istvánnénak és mögöttük a szepetneki tánckarnak ismételniük is kellett.

A francia csapat Francois Grignard vezetésével alternatív színházi produkciót adott elõ, amelyben kardként használták a nézõtéri tapsrudakat. A történet tartalmáról még vitatkoznak a nézõk. Egy változat szerint a királyfi komoly harcban megmentette a francia királylányt a rossz emberektõl.  Hogy ez volt-e az eszmei mondanivaló vagy sem, nem tudni, de mindenki, a francia csapat és a nézõk is jól szórakoztak

A királyhelmeci Bagos Viktória is az Impossible címû dalt választotta. Éneke és gitárjátéka sokáig emlékezetes marad.

A lengyel Cielak Zuzana látványos akrobatikus mazsorett gyakorlatot mutatott be. Dobálta a botját, dobálta a lábait, cigánykerekezett, spárgázott.

Elsõ alkalommal szerepeltek kínaiak a nemzetközi mûsorban. A távol-keletiek az egész verseny alatt nagyon népszerûek voltak. Lehet, hogy ha csak meghajoltak volna a színpadon, már az is tapsvihart váltott volna ki. Õk ennél többet tettek. Egy szép kínai dalt énekeltek, amelynek a zenéje átváltott rockra, és Li Yuying breakezett, kézen állt és fejen forgott.

A sokszor visszatérõ német Michael Nölle virtuóz gitárjátéka most is nagy siker volt.

Barta Petra és Gyõrfi Barbara sejtelmes megvilágításban, fehér ruhában elõadott lendületes világító gyakorlatával zárult a 2013. évi mûsor.

Citerások

Az angol kórus mély hangú fiú énekesei

Az angol kórus nõi részlege énekel

Tóth Gergõ és Kurdi Krisztina

Nózsi Péter és Bogár László

Beatbox

Dobozi Boglárka, Fehér Valéria és Fehér Aladár

Pa-dö-dö

Tóth Istvánné és Laskiné Spingár Éva nagy sikert aratott

A francia királylány

A francia királylány kiszabadítása

Bagos Viktória

Cielak Zuzanna

Lengyel mazsorett

A kínai csapat mûsora

Kínai ének és tánc

Li Yuying breake szólója

Michael Nölle

Barta Petra és Gyõrfi Barbara világító gyakorlata

Az utolsó szám: szék pakolás

Fotó: Fehér Judit