Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. Augusztus : Aug.30. Szamárverseny. Királyhalom

Szamárverseny

2009. augusztus 30. Királyhalom (Szerbia)

Augusztus 30-án a szerbiai Királyhalmon a huszonhetedik alkalommal megrendezett híres szamárverseny – amelyen több ezer nézõ elõtt a résztvevõk fogathajtásban és szamaragolásban versenyeztek, és amelyen a szamár szépségversenyen is eredményt hirdettek – kísérõ programjaként meghívásos Királyhalom – Újszász lábtoll-labda találkozóra is sor került. A két egyesület tagjai bemelegítésként egy Újszász (Köböl Áron, Kurdi Gábor, Tóth Roland) – Királyhalom (Gajda István, Szarapka Rudolf, Török Zsolt) 21-19, 21-16 szepaktakrawt népszerûsítõ mérkõzését is játszottak.

A lábtoll-labdázók kuparendszerben lebonyolított versenyén mindkét egyesület két-két nõi és két-két férfi csapattal képviseltette magát. A három gyõzelemig tartó mérkõzéseket a csapatok a hármassal kezdték, a párossal folytatták, majd az egyénik következtek.

A férfiaknál újszászi gyõzelem született. Az Újszász 1 (Fehér János, Köböl Áron, Tóth Roland) 3-0-ra nyert mindkét királyhalmi csapat ellen. A döntõben a szintén két 3-0-ás gyõzelmet elérõ Újszász 2-t (Kurdi Gábor, Petõ Tibor, Tóth Gergõ) gyõzték le 3-1-re. A finálé elsõ mérkõzését, a hármast jó játékkal a Kurdi-Petõ-Tóth Gergõ trió nyerte. A második mérkõzésen, a párosban Köböl Áron és Tóth Roland a Petõ Tibor, Tóth Gergõ kettõs legyõzésével egyenlített, majd az egyéniekben Tóth Roland Kurdi Gábort két játszmában, Köböl Áron pedig Tóth Gergõt gyõzte le három játszmában 3. Kis Torma András, Sinkovics Edvin, Szarapka Rudolf (Királyhalom 1), 4. Dobák Róbert, Gajda István, Szarapka Rudolf, Török Zsolt (Királyhalom 2).

A nõi verseny nagyon szoros eredmények után hazai gyõzelmet hozott. A döntõ mérkõzésen a vendéglátók elsõ csapata (Fehér Anita, Galai Tamara, Rózsa Nikolett) 3-2-re legyõzte az újszászi 1-es csapatot (Barta Petra, Oszlányi Mercédesz, Soltész Fatime). A hármasban és a párosban elért gyõzelmek után az újszásziak már 2-0-ra vezettek, de a hazaiak mindhárom egyéni megnyerésével fordítottak. A mindent eldöntõ utolsó mérkõzésen Rózsa Nikolett – Barta Petra 22-20, 21-23, 21-14. 3. Újszász 2 (Bata Krisztina, Kaszonyi Viktória, Varga Frida), 4. Királyhalom 2 (Fuszkó Timea, Galai Bianka, Kozma Krisztina).

A gyõztesesek szép serlegeket, a dobogósok szép érmeket kaptak. Valamennyi résztvevõt szamaras póló emlékezteti a jó hangulatú versenyre.

Szamárverseny (Fotó: Novák Mihály)

Döntõben a két újszászi csapat

Újszász 2-Királyhalom 1

A nõi döntõ résztvevõi

A gyõztes csapat: Fehér János, Tóth Roland és Köböl Áron

Az újszászi résztvevõk

A lábtoll-labda verseny résztvevõi (Fotó: Tóth Tibor)