Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. július : Júl.16. Magyar fölény az első napon. Újszász

Magyar fölény az elsõ napon

2016. július 16. Újszász

Az esõ a Hungarian Open elõtti napokban folyamatosan esett Újszászon. A helyi mérések szerint közel 100 millimétert regisztráltak. Szerencsére nagyobb kárt nem okozott. Csak a tornacsarnok mellett felállított egyik sátrat döntötte le, rongálta meg a sok víz. A verseny megnyitójának reggelén is esett., ezért a szervezõk módosították a tervezett programot, és a tornacsarnokban tartották a meg a megnyitót. Húsz év alatt most fordult elõ elõször, hogy a zenés, mazsorettes felvonulás elmaradt. A kissé zsúfolt, szûkös helyen Fehér János, a verseny fõszervezõje köszöntötte a felsorakozott versenyzõket és a vendégeket. A Himnusz hangjai után Molnár Péter polgármester kívánt kellemes újszászi tartózkodást a rendszeresen visszatérõ és az elsõ alkalommal Újszászra látogatóknak, majd Pócs János országgyûlési képviselõ, a verseny fõvédnöke köszöntötte a tíz ország versenyzõit és kívánt nekik eredményes versenyzést. A fõvédnöki beszéd után Peter von Rüden, az Európai Lábtoll-labda Szövetség (SFE) német elnöke magyarul nyitotta meg a versenyt. Ezután a Dalma Dance Club táncosai szép magyaros ruhában két táncukkal szórakoztatták a megnyitón megjelenteket. (A táncokat betanította: Durda-Kerekes Petra.)

A megnyitó után a tornacsarnokban nyolc csoportban megkezdõdtek a férfiak selejtezõ körmérkõzései. A csoportmérkõzések után a kieséses ágakon a csoportok 1-2. helyezettjei az 1-16. helyezésekért, a 3-4. helyezettei a17-32. helyezésekért, a csoport ötödikek a 33-39. helyekért mérkõztek. A 22 nõi csapat a mûvelõdési házban játszott. Az esõ eleinte akadályozta a két helyszín közötti mozgást, de késõbb már senki sem törõdött vele. Egy-egy jobb mérkõzésért folyamatos volt a két helyszín közötti vándorlás.

Az elsõ nap végére a férfiak a legjobb nyolcig jutottak. A nyolc közé négy újszászi, két nagykanizsai, egy borjádi és az FFC Hagen német csapat jutott.

A nap meglepetését Újszász Molnár Gergõ, Kanalas Renátó, Suki József összeállítású ifjúsági csapata okozta a kínaiak 21-19, 21-16-os legyõzésével.

A nõknél a legjobb négy között Nagykanizsa, a régi bajnokok nagykanizsai-újszászi vegyes csapata, Pusztaszer és Kína 1 csapatai várták a folytatást.

Az elsõ nap a paprikás krumpli partival zárult. A hûvös idõ ellenére a teljes mezõny a sátrakban szorosan egymás mellett, jó étvággyal fogyasztotta a Tóth Pista féle paprikás krumplit. A rossz idõ a közös zenéléstõl, énekléstõl sem vette el a társaság kedvét. Az iskolaudvaron felállított színpadra tervezett Rock and Roll parti a rossz idõ miatt a mûvelõdési házba költözött. Így a színvonalas mûsor elveszítette közönsége nagy részét.

Gyülekezõ

Szlovákiából a királyhelmeciek

Francesco Colombo Olaszország

Az újszászi utánpótlás tartotta a zászlókat

Magyarország. Zászlótartó: Rab Alexander

Görögország, Kína és Magyarország

Ausztria, Csehország és Franciaország

Kína, Magyarország, Németország, Olaszország és Szlovákia

Fehér János köszöntötte a megjelenteket

Himnusz

Peter von Rüden, Fehér János, Kapás Ágnes, Pócs János és Molnár Péter

Több mint kétszáz versenyzõ

A nézõk

Peter von Rüden magyarul nyitotta meg a versenyt

A Dalma Dance Club táncosai

Botforgatás

Menetelés

Nagy tapsot kaptak

Barátkozás

Kína - Királyhelmec mérkõzés

Varga Adrienn szép és eredményes sánca

Kapás Ágnes talpalása

Fotó: Fehér Judit