Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. március : Már.1. Bemutató a Batthyány Kázmér Gimnáziumban. Szigetszentmiklós

Bemutató a Batthyány Kázmér Gimnáziumban

2016.március 1.  Szigetszentmiklós

Március elsején a szigetszentmiklósi nyolcosztályos Batthyány Kázmér Gimnáziumban vendégszerepeltek Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE ifjúsági lábtoll-labdázói. Bolyós József, Farkas Balázs, Kökény Zoltán, Csák Vivien, Fehér Valéria és Hornyák Erzsébet.

A Batthyány Kázmér Tudományos Napok keretében különbözõ programok zajlottak az iskolában, amelyekre az interneten jelentkezhettek be az iskola tanulói. A lábtoll-labdázásra több mint ötvenen voltak kíváncsiak. Meghallgatták Fehér János sportágtörténeti tájékozatóját, majd a szabályokkal is megismerkedtek. A különféle rúgásokból és labdaérintésekbõl álló látványos bemutató nagyon tetszett nekik. A forgásokkal, guggolásokkal és fekvõtámaszokkal nehezített passzolgatások nagy tapsot kaptak. Legnagyobb sikere azonban Farkas Balázs és Kökény Zoltán kétlabdás játékának volt. Az egyéni, a páros és a csapatjáték során szép talpalásokat, látványos ollózásokat és sáncolásokat láthattak az érdeklõdõk. A bemutató zsonglõrködéssel zárult. Utána a szigetszentmiklósiak játszottak. Elõször újszászi segítséggel, a végén már felszabadultan, segítség nélkül rúgták a labdát.

Bolyós József, Kökény Zoltán, Farkas Balázs, Fehér János, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet és Csák Vivien

Farkas Balázs mutatta be a rúgásokat

Csák Vivien

Kökény Zoltán és Farkas Balázs

A közönség

Fehér Valéria és Csák Vivien

Fehér Valéria

Körjáték

Egyéni mérkõzés

Talpalás

A Bolyós József, Kökény Zoltán páros nyert

Csapatmérkõzés

Zsonglõrködés

Hornyák Erzsébet

Mindenki kipróbálta a lábtoll-labdázást

Játék segítséggel

Dobás lábra

Mindenki mozgásban

Játék segítség nélkül

Az elsõ rúgások

Ügyes lányok

Lábtoll-labdázás az aulában

Sikeres rúgás

Játék saját szervezésben

Fotó: Fehér János és Sándor Tünde