Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Május : Máj.14. Jubileumi torna kettős magyar győzelemmel. Hagen

Jubileumi torna kettõs magyar gyõzelemmel

Május 14-15. Hagen (Németország)

Eredmények ...

1991. szeptember 1-jén alakította meg Európa elsõ lábtoll-labda egyesületét, az FFC Hagent, Peter von Rüden német gépészmérnök, aki kínai utazásain ismerkedett meg a lábtoll-labdázással. Peter von Rüden már nem tagja az FFC-nek. A mostani elnök Uwe Walter, jubileumi páros tornát szervezett a húsz év emlékére, amelyre Finnország, Franciaország, Magyarország és Németország 32 párosa nevezett. Magyarországot az Újszászi VVSE 11 versenyzõje képviselte. A ranglistavezetõ Herczeg Gábor és Tóth Gábor, két, a versenyre alakult új páros – Köböl Áron, Szûcs Gergely, és a Tóth testvérek, Gergõ és Roland –, valamint a 2000. évi világbajnokság harmadik helyezett párosa: Hartyányi Dániel, Juhász István és Pintácsi László (az akkori szabályok megengedték a párosban a cserét). Fehér János Uwe Walterrel, Varga Frida pedig Yvo Rüsselerrel párosozott. Pintácsi László sok mérkõzést játszott, mert a saját párosán kívül a beteg Michael Kowallikot helyettesítve, Christopher Zentarra oldalán is pályára lépett.

Az elsõ nap nyolc csoportban selejtezõket játszottak a résztvevõk. Mint kés a vajban, haladtak elõre a magyarok. Mind a négy egység veretlenül, csoport elsõként jutott tovább. Mindössze Köbölék és a Tóth fivérek vesztettek egy-egy szettet. A vegyes magyar-német duóknak nem ment ilyen jól a játék. Nyeretlenül csoport negyedikként zárták az elsõ kört.

A csoportmérkõzések után a csoport elsõ és második helyezettek az 1-16., a harmadikok és a negyedikek a 17-32. helyért mérkõztek kieséses formában.

A nyolc közé jutás sem okozott gondot az újszásziaknak:

Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Daniel Nass, Marcel Scheffel (SV Haspe 70) 21-9, 21-4.

Tóth Gergõ, Tóth Roland – Michael Streit, Kamil Kiermozek (Chin Woo Bochum) 21-19, 21-15.

Hartyányi Dániel, Juhász István, Pintácsi László – Petri Väkeväinen, Pekka Marjamäki (Helsingin SJP) 21-19, 21-15

Köböl Áron, Szûcs Gergely – Eren Oglou, Tarik Kaufmann (CP Gifhorn) 14-21, 21-11, 21-18.

A négy közé jutásért már összetalálkozott két magyar páros:

Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Tóth Gergõ, Tóth Roland 21-16, 21-11. A vereségtõl úgy elment a Tóth testvérek kedve, hogy a helyosztókon sem nyertek már mérkõzést, és a nyolcadik helyen végeztek

Hartyányi Dániel, Juhász István, Pintácsi László – Sarah Walter, Rudi Tomkevicz (FFC Hagen, OSV Rheinhausen) 17-21, 21-11, 21-16. Hartyányiék küzdelmes mérkõzésen jutottak a négy közé. A veterán Rudi nehezen adta meg magát.

Szûcs Gergely, Köböl Áron – Ewa Graefenstein, Phillip Münczner (TV Lipperode) 21-16, 21-14. Sima magyar gyõzelem.

A döntõbe jutásért a Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Hartyányi Dániel, Pintácsi László, Juhász István mérkõzésen 21-6, 21-11-re fölényesen nyert a két Gábor.

A másik ágon a Köböl Áron, Szûcs Gergely - Sven Walter, David Zentarra (FFC Hagen) meccsen a németek által nem várt meglepetés született. A jól ütõ és jól sáncoló, sokat mozgó újszásziak izgalmas, nagy csatában nyertek a németek Európa-bajnoki második helyezett párosa ellen. 15-21, 21-15, 21-19. A harmadik játszma 18-14-röl majdnem elment. 20-19-re jött fel az ellenfél.

A döntõben a két újszászi duó szép játékot mutatott, de ez sajnos a csalódott németeket nem nagyon érdekelte. Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Köböl Áron, Szûcs Gergely 21-17, 21-16.

A 3. helyért Sven Walter, David Zentarra – Hartyányi Dániel, Pintácsi László, Juhász István 21-11, 21-16. A hazaiak bronzéremmel vigasztalódtak az „újszászi öregfiúk” ellen, akik nagy sikert arattak születésnapi ajándékukkal, az égetett cukorból készített nagy lábtoll-labdával.

Pintácsi László a fiatalabb Zentarraval a 9. helyen végzett. 27. Fehér János, Uwe Walter, 31. Yvo Rüsseler, Varga Frida.

A hivatalos verseny után a Spaßturnier, az Örömtorna következett. A szervezõk sorsolással alakították ki a párokat, amelyek jó kedvû kieséses tornát játszottak. A szerencse mindenféle párost összehozott. Volt német-magyar, finn-magyar, finn-francia, magyar-francia, magyar-magyar és még minden létezõ kombináció. A fordulók után a versenyben maradókat mindig újra sorsolták. A végére, hogy-hogy nem, három magyar és egy német maradt versenyben. A döntõt a Szûcs Gergely Tóth Gábor duó nyerte Tóth Roland és a hageni Bernd Stammnitz ellen.

A kétnapos nemzetközi találkozó Hagen elegáns ázsiai éttermében, a Kota Radjaban fejezõdött be, ahol különleges kínai és mongol ételek és italok mellett búcsúztak egymástól a résztvevõk.

www.ffc-hegen.de/aktuell/jubilaeumsturnier-des-ffc-hage/index.html

Indulás Újszászról

Találkozás egy ismerõssel, Boros Péterrel

Hajnali lábtoll-labdázás a müncheni pályaudvaron

Ebéd a Walter családnál

Sarah Walter

Uwe Walter az égetett cukorból készült  lábtoll-labdával

Boldog születésnapot FFC Hagen!

Az újszászi csapat

A régi mezben

Tóth Gábor és Herczeg Gábor a SV Haspe 70 tehetséges párosával

Chenfei Zhou, Tóth Gergõ, Stefan Hölzle és Tóth Roland

Hartyányi Dániel, Juhász István, Pintácsi László, Uwe Walter és Fehér János

Trung Nguyen, Varga Frida, Dany Doan és Yvo Rüsseler

Régi képek nézegetése

Barátkozás

Köböl Áron sáncol a döntõben

Érmek, serlegek

A döntõ résztvevõi: Herczeg Gábor, Tóth Gábor, Köböl Áron és Szûcs Gergely

8. Tóth Gergõ és Tóth Roland

4. helyezett: Hartyányi Dániel, Juhász István és Pintácsi László

2. Köböl Áron, Szûcs Gegely, 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor, 3. Sven Walter, David Zentarra (FFC Hagen)

Sorsolt párosok

Az Öröm torna döntõsei: Bernd Stammnitz, Tóth Roland, Tóth Gábor és Szûcs Gergely

Egy darab a labdából

Kota Radja kínai étterem

Vacsora elõtt

A vacsoraasztalnál

Vidám társaság

Tessék választani!

Fotó: Fehér János