Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Szep. 29. Négy újszászi arany a 26. Ifjúsági Országos Bajnokságon. Dunaújváros

Négy újszászi arany a 26. Ifjúsági Országos Bajnokságon

2023. október 14. Duanújváros

Nagy létszám, kiélezett küzdelmek és remek hangulat jellemezte a 26. Ifjúsági Országos Bajnokságot. Az október 14-én Dunaújvárosban rendezett megmérettetésen 46 fiú és 33 lány játékos küzdött a bajnoki címekért csapat és egyéni versenyszámokban.

A tizennégy fiú csapat közül az újszászi Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Rab Alexander és Zsigmond Tamás dunántúli riválisaik, a Cserszegtomaji SK színeiben játszó Berezvai Barbara, Palotás Dominik és Román Sándor ellen gyõztek a döntõben. A háromjátszmás mérkõzés elején Palotás magabiztos talpalásai, Berezvai pontos feladásai és bravúros szedései és Román Sándor sáncolásai fókuszáltabb és fegyelmezettebb játékra késztették a felnõtt mezõnyben is kiemelkedõ eredményekkel rendelkezõ Rab Alexander által vezetett csapatot. A második és harmadik játszmában már az újszásziak uralták a mérkõzést.

A lányoknál a még gyermek és serdülõ korcsoportos játékosokból álló Dániel Petra, Kovács Boglárka és Nagy Leila alkotta trió nem talált legyõzõre a tíz csapatot számláló mezõnyben. Sorra gyõzték le a csapatokat, összeszokott és labdabiztos játékuk ellen egyik csapat sem talált ellenszert. A fináléban a szederkényi Lendvai Dalma, Marczi Maja, Orbán Lili és Troszt Fanni triója ellen 21-9 és 21-16 arányban tudtak nyerni.

A fiúknál papírforma szerint alakult a 45 fiú egyéni versenye. Várakozásainkkal összhangban az újszászi Rab Alexander nyerte a versenyt. A döntõben a lendületes és dinamikus játékot játszó cserszegtomaji Palotás Dominikot gyõzte le két játszmában. Sebõk Roland és Kulcsár Zalán (mindkettõ Újszászi VVSE) a dobogó harmadik fokára állhattak.

A lányoknál a még gyermek korcsoportos újszászi Dániel Petra sorra gyõzte le az idõsebb és tapasztaltabb ellenfeleit fegyelmezett és céltudatos játékstílusával. Az elõdöntõben a cserszegtomaji Berezvai Barbara, míg a döntõben Marczi Maja (Szederkény) ellen elõdöntõzõ Nagy Leila ellen nyert. Leila játékát a döntõben egy sérülés nehezítette, azonban mindenképp figyelemre méltó a küzdése, hiszen így is igyekezett maximális teljesítményt nyújtani.

A pörgõs, izgalmas mérkõzések arról tanúskodnak, hogy a motivált és elszánt fiatal lábtoll-labdázókkal rövidesen már a felnõtt mezõnyben is számolni kell, hiszen egyre labdabiztosabbak és értékes versenytapasztalattal rendelkeznek. A következõ megmérettetés az újszászi rendezésû Serdülõ Országos Bajnokság lesz október 21-én. Reméljük, hogy sportolóink lelkesedése nem hagy alább ezen a versenyen sem.

Farkas Lilla

Lány egyéni: 2. Nagy Leila (Újszászi VVSE) 1. Dániel Petra (Újszászi VVSE) 3. Berezvai Barbara (Cserszegtomaji SK) és Marczi Maja (Szederkény)

Fiú egyéni: 2. Palotás Dominik (Cserszegtomaji SK) 1. Rab Alexander (Újszászi VVSE) 3. Kulcsár Zalán és Sebõk Roland (mindkettõ Újszászi VVSE)

Lány csapat: 2. Marczi Maja, Orbán Lili, Troszt Fanni, Lendvai Dalma (Szederkény) 1. Kovács Boglárka, Dániel Petra, Nagy Leila (Újszászi VVSE) 3. Oláh Barbara, Agócs Laura, Bubori Hajnalka (Újszászi VVSE)

Fiú csapat: 2. Román Sándor, Berezvai Barbara, Palotás Dominik (Cserszegtomaji SK) 1. Rab Alexander, Zsigmond Tamás, Kulcsár Zalán, Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián (Újszászi VVSE) 3. Lednecki Patrik, Kattári Dávid, Kovács Krisztián (Dunaújvárosi LSE)

Béki Norbert és Palotás Dominik talpalásai

Fotó: Farkas Lilla, Szloboda Imre