Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Jún. 10. Rendhagyó testnevelés órák a Tiszapartiban. Szolnok

Rendhagyó testnevelés órák a Tiszapartiban

2024. június 10. Szolnok

A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium ötödik, kilencedik és tizedik évfolyamos diákjainak tartottunk testnevelés órai keretek között lábtoll-labda bemutatót. Az Újszászi VVSE két serdülõ korcsoportos játékosa, Kovács Boglárka és Oláh Barbara az iskola tanulói, akik ebben a tanévben a diákolimpiákon is lelkes résztvevõk voltak, Lakitelken csapatban ezüstérmet szereztek, Bogi egyéniben is a dobogó második fokára állhatott.

Június 10-én három testnevelés órát tarthattunk, így összesen több, mint 150-en próbálták ki a lábtoll-labdázást az iskolában. A sportág ismertetése után bemutattuk a labdaérintéseket, passzolgattunk, rövidített mérkõzéseket játszottunk, talpaltunk, kétlabdás passzolgatással próbálkoztunk, freestyle elemeket mutattunk, majd közös játékra invitáltuk a tiszapartisokat.

Miután belejöttek a játékba nagy indián játékot játszottunk, körbe állva passzolgattunk és a háló feletti játékkal is próbálkoztak az ügyesebbek. Az ötödikesek kezdetben még bátortalanok voltak, de hamarosan õk is megbarátkoztak a ténnyel, hogy ezt a tollaslabdához hasonló sportszert lábbal kell rúgni, a nagyobbak már a kezdetektõl fogva lelkesen játszottak. Az iskola testnevelés szertárjának három lábtoll-labdával bõvítettük a készletét, melyek reményeink szerint az iskola tanulóinak diákolimpiai felkészülését nagyban fogják segíteni. A diákok számára pedig sportágismertetõ szórólapokat adtunk, melyekkel bõvíthetik a lábtoll-labdás ismereteiket.

A Tiszaparti eredményessége lábtoll-labda diákolimpiákon nem újkeletû, hiszen a korábbi években is számos kiemelkedõ csapatot indított az iskola a versenyeken. Egykori játékosaik közül az újszászi Kapás Ágnes ért el leginkább kimagasló eredményeket.

Farkas Lilla