Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Ápr. 22. Hongkong nyerte a French Opent. Marseille

Hongkong nyerte a French Opent

2019. április 22. Marseille

Hat ország – Finnország, Franciaország, Hongkong, Magyarország, Németország, Szlovákia – képviseltette magát április 20-22-én Marseilleben a lábtoll-labdázók 11. French Openén. Magyarországról két csapat indult. A férfiaknál a Nagykanizsa Zemplén SE négy versenyzõje: Baranyai Benett, Horváth Gergõ, Lukács Benedek, Takács Endre és az Újszászi VVSE legjobbja, Tóth Gábor alkotta egység és az Újszászi VVSE Fehér János vezette Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Farkas Lilla, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka összeállítású fiatal nõi csapata lépett pályára. Fehér János és Tóth Gábor jubilálóként, 10. alkalommal, Csák Vivien és Kovács Evelin újoncként, elsõ alkalommal vett részt a Francia Nemzetközi Bajnokságon.  

A 18 csapatot négy csoportba sorsolták. A nõk együtt játszottak a férfiakkal. A csoportokban körmérkõzéses rendszerben, némileg a teniszezõk Davis Kupájára hasonlító formában mérkõztek a csapatok. Egyéni – páros – hármas – páros – egyéni volt a mérkõzések sorrendje. Egy játékos csak három mérkõzést játszhatott.

Az elsõ napi selejtezõkben a férfiak három 5-0-ás és egy 4-1-es gyõzelemmel csoport elsõként zárták a napot. A nõk két nehéz, küzdelmes 3-2-es gyõzelemmel – Hongkong nõk 2 és a francia Panama All Stars – valamint egy 5-0-ás vereséggel a tornagyõzelemre is esélyes Hongkong férfi 2. csapat ellen csoport másodikként jutottak a második körbe.

A számunkra különleges nevû hongkongiak ellen – Ning Priscilla Chan, Suet Yan Huang, Yuen Cheung, Yee Fung Mun – Szaszkó Dorka 11-21, 21-19, 21-17-es egyéni, a Farkas Lilla, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka összeállítású csapat 19-21, 21-18, 21-12-es és Farkas Lilla 21-12, 21-2-es egyéni gyõzelmével nyertek. A francia férfiak ellen az elsõ egyénit Szaszkó Dorka 2-0-ra elvesztette. A Farkas Lilla, Kovács Evelin páros 20-22, 23-21, 21-11-re gyõzött. Farkas Lilla, Kovács Evelin, Szaszkó Dorka összetételû csapat 21-19, 21-11-re nyert. A Csák Vivien-Szaszkó Dorka duó szoros mérkõzésen (22-20, 8-21, 17-21) veszített. Farkas Lilla a második egyéniben 21-19, 21-18-as játszmákkal szerezte meg a 3-2-es csapatgyõzelmet.

A folytatásban a csoport elsõkhöz sorsolták a csoport másodikokat.  A férfiaknak a francia-szlovák vegyes csapatot, a nõknek a német bajnok FFC Hagent vetette a szerencse.

A férfiak 4-1-el jutottak a legjobb négy közé. A nõk lelkesen játszottak. Néhány szoros játszmát játszottak, de az 5-0-ás vereséget nem tudták elkerülni.

A férfiak az elõdöntõben a FFC Hagent kapták. A hosszú sérülés után visszatérõ, nagyon motivált David Zentarra 21-13, 14-21, 21-10-re verte Tóth Gábort. A legyõzhetõnek tartott Christopher Zentarra, Max Duchene párossal sem bírt a bágyadtan játszó Baranyai Benett, Horváth Gergõ kettõs. (21-15, 21-17). A csapatjátékban a 21-10-re elveszett elsõ játszma után a második szettben mutatott valamit tudásából a magyar csapat, de 15-13-as vezetés után 21-19-re a németeké lett a második játszma is. 3-0-lal a németek jutottak a döntõbe, ahol Hongkong 1 várta õket. A hongkongiak 3-0-ra nyerték a döntõt. Nem járt jobban a magyar csapat sem. Õket a bronz meccsen Hongkong 2 verte 3-0-ra. Csak a Horváth Gergõ, Lukács Benedek, Tóth Gábor csapatnak sikerült szép játékkal játszmát nyernie.

Az újszászi lányok az 5-8-helyért küzdöttek. Egy francia és egy német férfi csapattal mérkõztek. Jól játszottak, de mérkõzést nem tudtak nyerni. Végül a nyolcadik helyen fejezték be a versenyt. A nõk között Hongkong 1 mögött, Hongkong 2-t megelõzve a második helyen végeztek.

Indulás elõtt

24 óra buszozás Budapesttõl Marseille-ig

Ez már Marseille

Várakozás a vendéglátókra

Érdekes fasor

Verseny megnyitó francia módra

Magyar résztvevõk

Szaszkó Dorka

Mérkõzés Hongkonggal

Szaszkó Dorka és Csák Vivien páros mérkõzése

Hét pályán zajlottak a mérkõzések

Takács Endre

Farkas Lilla

Kovács Evelin

Magyar fiúk és hongkongi lányok

Az újszászi lányok nyertek a német fiúk ellen

A hongkongi fiúk nyerték a mérkõzést

Férfi mérkõzés egy francia csapat ellen

Csoportkép a német FFC Hagennel

Szaszkó Dorka, Csák Vivien, Fehér János, Dobozi Boglárka, Kovács Evelin és Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

Új mezben a French Openen:  Szaszkó Dorka, Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Kovács Evelin és Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

A 11. French Open magyar résztvevõi. Hátsó sor: Fehér János, Tóth Gábor, Lukács Benedek, Baranyai Benett, Takács Endre, Horváth Gergõ. Elöl: Farkas Lilla, Dobozi Boglárka, Szaszkó Dorka, Csák Vivien és Kovács Evelin

Az Újszászi VVSE csapata: Tóth Gábor, Farkas Lilla, Szaszkó Dorka, Kovács Evelin, Dobozi Boglárka, Csák Vivien és Fehér János

Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) sánca az elõdöntõben

Tóth Gábor talpalás, hongkongi sánc

Hongkongi támadás

Dobogó magyarok nélkül

A 11. French Open résztvevõi

Aymann Moussa, Fehér János és Anthony Nguyen

Marseille

Kikötõ

Notre Dame de la Garde

Hajók

Vitorlások

Halak

Szigetek