Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Jún. 24. Elindult a Sport a testnevelésen túl programja. Budapest

Elindult a Sport a testnevelésen túl programja

2021. június 24. Budapest

 

Újabb nagy volumenû kezdeményezést indított a NVESZ! Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség – Sport a testnevelésen túl elnevezésû – akkreditált pedagógus-továbbképzési programja.

A program nyitórendezvényét június 24-én tartották meg a fõvárosban, a Gyulai István Általános Iskolában. Az eseményt dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke nyitotta meg, továbbá a Klebelsberg Központ és NVESZ közötti együttmûködési megállapodás ünnepélyes aláírása elõtt köszöntõt mondott Hajnal Gabriella, a központ elnöke.

Dr. Mészáros János elmondta, az NVESZ 61 sportágából 38 szövetség teljesítette eddig a programba kerüléshez szükséges feltételeket. „A sportágak száma természetesen bõvíthetõ, és biztos vagyok abban, hogy egyre többen vesznek részt a projektben” – tette hozzá az elnök.

A nyitó sajtótájékoztatón elhangzott, a programot a közelmúltban elhunyt Tóth László indította el, a projekt koordinátora a jövõben Erdõsi Zoltán lesz, aki egyébként a Magyar Repülõ Korong Szövetség elnöke. Erdõsi Zoltán elmondta, hogy a következõ tanévben összesen 600 pedagógushoz szeretnének eljutni, hogy megismertessék velük az NVESZ sportágait.

Turák Péter
nvesz.hu

A nyitórendezvény résztvevõi

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke

Az együttmûködési megállapodás aláírása

Dr. Mészáros János: 38 sportág került eddig a programba

A lábtoll-labdázás képviseletében Fehér János (második sor balra) is jelen volt a megnyitón

Fotó: Veres Nándor