Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. május : Máj.28. Gyermeknapi lábtoll-labdázás. Székesfehérvár

Gyermeknapi lábtoll-labdázás

2012. május 28. Székesfehérvár

Ritter Andor március 7-én a Népszabadságban olvasott az újszászi lábtoll-labdázókról.  A cikk olyannyira felkeltette érdeklõdést a számára ismeretlen sportág iránt, hogy családjával felkerekedett, és megnézte az április 14-i újszászi ranglista versenyt. Az Újszászon szerzett tapasztalatok alapján elhatározta, hogy belekezd a sportág székesfehérvári népszerûsítésébe. A Ritter család tulajdonában lévõ Szárcsa Hotel mellett szabadtéri füves pályát épített, és gyermeknapra lábtoll-labda bemutatót szervezett, amelynek megtartására újszászi lábtoll-labdázókat kért fel. Május 25-tõl 28-ig a bemutatót Tóth Istvánné vezetésével Gulyás Adrienn, Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ és Tóth Virág, az Újszászi VVSE utánpótlás válogatott, ifjúsági bajnok versenyzõi tartották.

Az eseményrõl Tóth Virág tudósított:

25-én délelõtt indultunk Újszászról. Péntek délután három óra körül már a szállást is elfoglaltuk. A hotel igazgatója, Ritter Andor, Bandi bácsi finom ebéddel várt bennünket, majd körbevezetett a hotelben, a pályát és a kis tornacsarnokot is megmutatta. Már péntek este sor került az elsõ lábtoll-labdázásra.  Nagy volt az érdeklõdés. Voltak olyan fiatalok, akik az elsõ játék után a következõ napokban is szívesen visszajöttek játszani. Szombaton délután tartottuk az elsõ hivatalos bemutatót, amely elõtt még egy kis városnézés is belefért az idõnkbe. Megnéztük az országalmát, a püspöki palotát, és sétálgattunk Székesfehérvár gyönyörû utcáin. Délután négy órakor egy születésnapi bulin mutattuk be a játékot, ahol szívesen játszották a 12-13 éves korosztályban lévõ gyerekek és az õket kísérõ felnõttek az akkor még számukra ismeretlen sportágat. A bemutatót követõen számháborúra került sor, amiben mi is részt vettünk. Vasárnap délelõtt és délután is bemutatóztunk. Tóth Istvánné kedvesen hírelte sportágunkat, és hívta a gyermekeket és a felnõttek játszani. Mesélt a lábtoll-labda történetérõl is. A délutáni bemutatón sok kisgyermek és visszatérõ fiatal vett részt, akik bátran egy-egy rövidebb meccsre is kihívtak bennünket. Nagy kedvvel játszott a hotel éttermének vezetõje is. A két fiú mérkõzött vele. Eléggé meg is izzasztotta õket a fiatalember. Nagyon jól éreztük magunkat Székesfehérváron. A bemutatók közötti idõ is nagyon kellemesen telt. Az ott tartózkodásunk alatti három napban a hotel wellness részét is kipróbáltuk. Szívesen úsztunk a 120 cm mély medencében, pezsgõfürdõztünk és szaunáztunk.

Elképzelhetõ, hogy hamarosan lesz folytatás. Bandi bácsi nyári tábort szervez, ahol mi oktathatnánk a lábtoll-labdázást.

Szárcsa Hotel Székesfehérvár

Kényelem

A legfrissebb hírek

Az elsõ lábtoll-labdázázók

Játék hálónál

Hármas játék

Csocsózás

hangulatos csónakázás

Székesfehérvár utcáján

Harsányi Zoltán és Tóth Gergõ

Játék két labdával

Talpalás

Gulyás Adrienn, Tóth Virág, Ritter Andor, Harsányi Zoltán és Tóth Gergõ

A romkert

Harsányi Zoltán trükközik

Tóth Gergõ

Talpalás

Atrakció

Gulyás Adrienn

Tóth Virág

Pihenõ

A medencében

Vízi röplabda

Szoba részlet

Mindenki mozgásban

Családi játék

Játék hálónál

Erõs rúgás

Az országalma

Utca részlet

Fotó: Tóth Istvánné és Tóth Virág