Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Január : Jan.21. Lábtoll-labdázók Nagykanizsa legjobb diáksportolói között. Nagykanizsa

Lábtoll-labdázók Nagykanizsa legjobb diáksportolói között

Január 21. Nagykanizsa

A 2009/2010-es tanévben kiemelkedõ teljesítményt nyújtó nagykanizsai sportolókat és edzõiket díjazták január 21-én a Honvéd Kaszinóban.

Az elismerést 16 sportágból 290 versenyzõ, valamint 33 tréner érdemelte ki, akik közül – a nagy létszám miatt – 118 sportoló és 18 felkészítõ kapott meghívást az ünnepségre. A jutalmakat Cseresnyés Péter polgármester, valamint Karádi Ferenc és Dénes Sándor alpolgármesterek adták át.

A kanizsaiak büszkék lehetnek arra, hogy ennyien tartoznak a város legjobb sportolói közé - mondta Cseresnyés Péter. A kivételes teljesítményeket látva talán a következõ generációk is kedvet kapnak a sportoláshoz.

A lábtoll-labda versenyzõk közül 15-en kvalifikálták magukat az elismerésre, akik közül öt játékos: Farkas Balázs, Kunics Bence, Kunics Réka, Lukács Benedek, Schulcz András és szakvezetõjük Budavölgyi Kálmán kapott meghívást a díjátadásra.

A kvalifikációt megszerzett játékosok:

Antalics Levente
Arany Bálint
Baranyai Benett
Bernáth Zoltán
Budavölgyi Bálint
Farkas Balázs
Huszár Emil
Kahotek Kristóf
Kovács Patrick
Kunics Bence
Kunics Réka
Lukács Benedek
Lukács Márton
Schulcz András
Tollár Márk

A legtöbb elismerést a Szan-Dia Fitness SC tagjai kapták, szám szerint 86-ot, akik közül jó páran többszörös világbajnoki címmel is büszkélkedhetnek.

A 290 diákversenyzõ közül egy fõ volt, aki két sportágban is országos bajnoki címet tudott szerezni az elmúlt tanévben. A Körösi Csoma Sándor Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Kunics Bence, aki 2010. május 14-én, Zánkán, a lábtoll-labda diákolimpia országos döntõjét nyerte meg a III. korcsoport fiú egyéni kategóriában, míg az UFC színeiben az U13 NB-II. osztály 2009-2010-évi bajnokság Dél-Nyugat kategóriájában végzett az élen labdarúgó társaival.
Testvére, Réka a 2008/2009. tanévi atlétikai diákolimpia II. korcsoportú országos döntõjén végzett az élen Tatán 2009. június 3-án, az összetett leány kategóriában. 2010 májusában lábtoll-labda sportágban lett egyéni országos diákolimpiai bajnok Zánkán, amivel megszerezte a jogosultságot a rendezvényen való részvételre.

Több kritika érte testnevelõ tanári körökbõl a lábtoll-labdát, hogy csak saját sportágukban eredményesek játékosaik. Nos, a Kunics testvérek minderre alaposan rácáfoltak, mivel õk három sportágban is az ország élvonalához tartoznak. Emellett  a 6. helyen végeztek az országos úszó diákolimpián, és megyei bajnokságot nyertek asztaliteniszben is.

Cseresnyés Péter polgármester üdvözlõ beszédét Konfucius idézetével zárta „A tigrist elõbb gondolatban kell elejteni - a többi csak puszta formalitás”. Így biztatva a megjelent sportkiválóságokat a még nagyobb célok állítására és elérésére.

Forrás: www.zdse.hu

Lukács Benedek, Schulcz András és Farkas Balázs

Schulcz András és Farkas Balázs

Farkas Balázs és Budavölgyi Kálmán

A díjazott lábtoll-labdázók sora

Jó kedvû lábtoll-labdázók

Kunics Réka és Kunics Bence

Kunics Bence

Kunics Bence és Budavölgyi Kálmán

A díjazott lábtoll-labdázók. Hátsó sor balról-jobbra: Schulcz András, Lukács Benedek, Farkas Balázs, elöl: Kunics Réka és  Kunics Bence edzõjükkel, Budavölgyi Kálmánnal