Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 15. A Czétényi és Rab család voltak a legeredményesebbek. Újszász

A Czétényi és Rab család voltak a legeredményesebbek

2023. április 15. Újszász

ágrajzok

Április 15-én családi lábtoll-labda versenyt rendeztünk Újszászon. Az eseményen két egyesület, a Dunaújvárosi LSE és az Újszászi VVSE fiataljai vettek részt családtagjaikkal együtt. Fejér megyébõl a négytagú Kerti család érkezett hozzánk versenyezni. A jó hangulatú versenyen kicsik és nagyon egyaránt lelkesen rúgták a labdát. A szülõknek egyben jó lehetõség volt betekintést nyerni, kipróbálni a sportágat, melyet a gyermekeik játszanak, valamint családi programnak is kiváló volt. A gyerekek örömmel mutatták, bizonyították tudásukat szüleiknek, miközben olyat is tapasztalhattunk, hogy az idõsebb, régebb óta lábtoll-labdázó testvérek, unokatestvérek rendkívüli türelemmel tanították fiatalabb családtagjaikat.

A programon összesen 37-en vettek részt családi csapat, testvérpáros, szülõ-gyerek páros, házaspáros és szerelmespáros kategóriákban. Az utóbbi két versenyszám különlegessége volt, hogy a párok kézenfogva játszottak. Ha véletlenül elengedi valaki a társa kezét, akkor az ellenfél kapja a pontot. Ilyen szankcióra azonban szerencsére nem volt szükség.

A családi csapatot hét család szoros küzdelme során a Czétényi család nyerte. Krisztián, a tehetséges ifjúsági játékos ügyesen vezette a szintén nagy lábtoll-labdás tapasztalattal rendelkezõ Zsófiát és Klaudiát. Zsófi kislánya, Sára lelkes újonc korcsoportos versenyzõként segítette a nagyokat, miközben a pálya mellõl testvére, a hatéves Kata szurkolt a csapatnak. Érdekesség, hogy ebben a családban szinte mindenki lábtoll-labdázik, jövõre akár több csapatra is számíthatunk tõlük. A döntõben a Rab családot gyõzték le, ahol Alex és Dávid sportos anyukájukkal, Évával nagyszerû csapatot alkottak. A bronzérmet a különleges összeállítású Kiskanál fantázianéven futó család nyerte, ahol a gyermek korcsoportban játszó unokatestvérek szervezõdtek csapattá. Kanalas Dominik, Kanalas Richárd, Kiss Vendel, Makula Kevin és Mihá Dzsenifer kitartóan küzdöttek a nagyon ellen. A további helyezett családok között kialakult sorrend: Kerti, Steczina, Turai és Lénárt család.

A hét testvérpár közül Rab Alexander és Dávid ünnepelhettek gyõzelmet Czétényi Klaudia és Krisztián ellen döntõzve. Alex és Krisztián az ifjúsági és felnõtt korcsoportos versenyeken is rendszerint egymás ellenfelei, illetve csapattársai. Számukra ez a megmérettetés egy presztízscsata is volt a megszokott formától kötetlenebb közegben. A bronzérmet Oláh Barnabás és a gyermek korcsoportos szorgalmas, fegyelmezett versenyzõnk, Olivér szerezték meg.

A kilenc párosból álló gyermek-szülõ párost Kovács Boglárka és apukája, Zoltán nyerték meg. Rab Alex az anyukájával, Évával alkotott egy duót, akik ezüstérmet szereztek. Lénárt Liza anyukájával, Barbarával a dobogó harmadik fokára állhatott. Az újonc és gyermek korú versenyzõk is elhozták a szüleiket versenyezni. Egyelõre õk alul maradtak a nagyok elleni küzdelemben, de néhány év múlva biztosan õk fognak a dobogón állni.

Házaspárok és szerelmespárok közül csak ketten merték vállalni a kézenfogós mérkõzések kihívásait. A dunaújvárosi Kertiné Horváth Zsuzsanna és Kerti Ferenc házaspárnak az újszászi Kovács Brigitta és Rab Alexander barát-barátnõ páros volt az ellenfele. A vidám és különleges meccs végül az újszászi fiatalok gyõzelmével zárult.

Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres rendezvényen vagyunk túl, a gyerekek és felnõttek egyaránt jól érezték magukat, sok közös élményt gyûjtöttek. A nevezési díjként beérkezett finomabbnál finomabb sütemények, pogácsák is nagy sikert arattak. Több olyan szülõ is játszott, akik korábban nem próbálták még ki a sportágat. Jövõre szeretnénk még több lábtoll-labdázó családot megszólítani. A következõ eseményeink a Jász-Nagykun Szolnok vármegyei II.-IV. korcsoportos diákolimpia csütörtökön, illetve a felnõtt Tavaszköszöntõ Kupa, melyet DC (Davis Cup) rendszerben játszunk.