Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. április : Ápr. 22. Biliárd hoki és lábtoll-labda. Senica

Biliárd hoki és lábtoll-labda

2018. április 22. Senica (Szlovákia)

2018. április 20-21-22-én Szlovákiában Senica (Szenice) városában rendezték Csehország, Lengyelország, Magyarország, Svédország, Szlovákia részvételével a 2018. évi biliárd hoki Európa-bajnokságot. Magyarországot a Cseh Biliárd hoki Szövetség vendégeként az újszászi lábtoll-labdázók – Fehér János, ifj. Fehér János, Kanalas Renátó, Kovács Márton, Kökény Martin, Kökény Zoltán képviselték.

A csapat már április 19-én útra kelt és Szlovákia fõvárosáig, Pozsonyig (Bratislava) vonatozott és ott a Film hotelben szállt meg. A hotel különlegessége, hogy minden szobája Oscar díjas filmszínészekrõl van elnevezve. A lábtoll-labdázók a Robert de Niro apartmanban laktak. A csapat az elszállásolás után egy rövid sétát tett az éjszakai Pozsonyban. Másnap pozsonyi városnézés következett. Séta az óváros zegzugos utcáin, séta a szépen karbantartott várban, kis lábtoll-labdázás a várudvaron, átkelés a Duna-hídon a híd túlsó pillérén lévõ 92 méter magas kilátóhoz. A városnézés után újabb vonatozás következett Senicáig. A senicai vasútállomáson régi ismerõseinkkel, a cseh biliárd hokisokkal és vezetõjükkel, Jakub Hasillal találkoztunk, és együtt buszoztunk a 21000 lakosú városba. Szenicében mûködik 1000 dolgozóval Közép-Európa legnagyobb lámpatest gyára. Korábban selyemipari központ volt. A városnak van futball és jégkorong stadionja, elsõ ligás futballcsapata, több szállodája, uszodája és szép sportcsarnoka, ahol a biliárd hoki versenyek zajlottak.

            Az elsõ versenyszám az air-hoki (léghoki) volt, amely egy reflexjáték. Három percig vagy 7 gólig kell a levegõvel fújt korongot cselesen, vagy nagy erõvel ütni. A junior korcsoportban Kovács Márton 6., Kökény Zoltán 8., Kökény Martin 12. helyezést ért el. A felnõtt korcsoportban 12. ifj. Fehér János, 25. Kanalas Renátó, 27. Fehér János.

A második nap 15 asztalon a biliárd hoki Európa-bajnokság mérkõzéseit rendezték. A felnõtt magyar eredmények: 27. Kanalas Renátó, 28. ifj. Fehér János, 33. Fehér János. A junior eredmények: 7. Kovács Márton, 9. Kökény Martin, 10. Kökény Zoltán.

A verseny szünetében a magyar csapat tagjai látványos lábtoll-labda bemutatót tartottak.

Második nap este a Rod-hoki (a csocsóhoz hasonló pörgetõs-forgatós asztali jégkorong) egyéni versenyek zajlottak. Felnõtt eredmények: 20. Kanálos Renátó, 24. ifj. Fehér János, 28. Fehér János.   Junior eredmények: 5. Kökény Martin, 6. Kökény Zoltán, 7. Kovács Márton.

A három versenyszám összesített versenyében a junioroknál 5. Kovács Márton, 6. Kökény Zoltán, 7. Kökény Martin, a felnõtteknél 14. ifj. Fehér János, 19. Kanalas Renátó, 25. Fehér János.

A harmadik nap a csapatversenyek zajlottak. Nem sikerült érmet nyernünk. A bronzéremért mindhárom versenyszámban az oroszokkal mérkõztünk. A legszorosabb mérkõzést, 5-3-at a léghokiban játszottuk velük.

A verseny végén Jakub Hasil ígéretet tett, hogy a 23. Hungarian Openen lábtoll-labdázással és egy sportág népszerûsítõ biliárd hoki verseny rendezésével viszonozzák az újszásziak látogatását.

 

Fehér János

Oscar díjasok

Háttérben a pozsonyi vár

Pozsony óváros

Pozsonyi séta

Sikátor

A pozsonyi vár

A várfalon

Lábtoll-labdázás a várudvaron

A Duna a várból nézve

A pozsonyi várban

A várkert

Fehér János

Az Ufo torony

Tudnivalók az Ufo toronyról

A vár a kilátóból nézve

Pozsonyi látkép

Kökény Zoltán, Kanalas Renátó, Kökény Martin és Kovács Márton a torony tetején

Fehér János orosz ellenféllel kezdett

Ifj. Fehér Jánosnak svéd ellenfele volt

Kovács Márton

Kökény Zoltán

Kanalas Renátó

A megnyitó

Kovács Márton, Kökény Zoltán, Kökény Martin, Kanalas Renátó, Fehér János és ifj. Fehér János

Kanalas Renátó

15 asztalon zajlott a verseny

Kovács Márton - Kökény Zoltán mérkõzés. Játékvezetõ: ifj. Fehér János

Kökény Zoltán és Kovács Márton

Ifj. Fehér János

Családi mérkõzés

Kanalas Renátó

Lábtoll-labda bemutató

Zsonglõrködés

Játék párban

Sánc

Kettõs sánc

Kökény Martin

Kanalas Renátó - ifj. Fehér János mérkõzés cseh játékvezetõvel

Csapatmérkõzés Csehország ellen

Folyadékpótlás

A verseny helyszíne

Senica fõtere

Heves mérkõzés az oroszokkal

Kökény Martin nem hagyta magát

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János, Kanalas Renátó és Kökény Zoltán