Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 20. Több, mint félszázan a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei diákolimpián. Újszász

Több, mint félszázan a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei diákolimpián

2023. április 20. Újszász

ágrajzok

Április 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei diákolimpiát rendeztük meg, mely válogató és kiváló felkészülési verseny volt a május 18-19-én következõ seregélyesi Országos Diákolimpiai Döntõre. A megmérettetésen az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikumának tanulói versenyeztek. 57 diák küzdött lelkesen és jó hangulatban az újszászi tornacsarnokban.

A legkisebbek között Fajkó Norina és Kiss Vendel játszott kiemelkedõ labdabiztossággal és küzdõszellemben. A verseny során a nagyobbakkal is lehetõségük adódott játszani a csoportmeccsek során, de természetesen külön értékeltük õket. Nagy rangadót játszottak a lányok az egyéni döntõben. Végül Norina legyõzte a sokat dekázó, régóta lábtoll-labdázó Zentay Zoét. A fiúk körmérkõzései körbeveréssel végzõdtek. A szoros küzdelmekbõl a játszmaarányok alapján 1 szett különbséggel Kiss Vendel került ki gyõztesen Breszkó Dominik és Konka Zsombor elõtt.

A harmadik korcsoportban a lassan felnõtt szinten játszó Dániel Petra uralta a mezõnyt a lányoknál. Debrei Lorettával és Debrei Alexandrával kiegészülve csapatban Csábi Luca, Raab Laura, Silye Heléna együttesét gyõzték le a fináléban. A 6. a csapata állhatott a dobogó harmadik fokára Jakab Hédi, Kun Boglárka és Zachar Nikolett képviseletében. Egyéniben Petra a kézilabda sportágból érkezõ Debrei Lorettát gyõzte le a döntõben, aki elõdöntõben Alexandrával vívott hatalmas küzdelmet. Petra a dekázásból szerzett labdabiztosságára támaszkodó Kun Boglárka ellen nyert két játszmában. A fiúknál Oláh Olivér labdabiztos és jól helyezett labdáival csapatban és egyéniben is kiemelkedõ volt. Elõbbi versenyszámot Dániel Patrikkal és Kanalas Richárddal nyerték meg. A döntõben a labdarúgáshoz kötõdõ Szentpéteri Dávid, Szûcs Dominik, Bubori Bálint és Knapich Pál csapata ellen sikerült gyõzelmet szerezniük. Egyéniben Olivér a csapattársával, Patrikkal döntõzött, aki elõdöntõben szoros küzdelmek során harmadik csapattársukat, Kanalas Richárdot gyõzte le. Miközben Olivér a korábban szorgalmasan lábtoll-labdázó, ma már inkább focista Knapich Pált múlta felül. 

A „legidõsebbek” között az összeszokott Kovács Boglárka, Nagy Leila, Oláh Barbara csapat megállíthatatlan volt. Egyéniben a csapat két éljátékosa, Leila és Bogi vívtak presztízscsatát, melybõl utóbbi játékos látványos talpalásaival és oldalra húzásaival gyõzte le a sérüléssel bajlódó társát. A Kanálos Péter, Sörös László, Tóth Ákos, Tófalvi Hunor összeállítású csapat a fiúknál szerezett gyõzelmet a gimnazistákat felülmúlva. Egyéniben szintén az általános iskolások domináltak, hiszen Kanálos Péter, Sörös László döntõt láthattunk, elõbbi játékos gyõzelmével.

A verseny legügyesebb játékosai a májusi országos döntõn folytatják a diákolimpiai versenysorozatot Seregélyesen, valamint szombaton a felnõtt versenyen is felversenyezhetnek az idõsebb, tapasztaltabb gyerekek.