Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Jún. 14. Egy éjszakán át rúgták a lábtoll-labdát a Hősök terén. Budapest

Egy éjszakán át rúgták a lábtoll-labdát a Hõsök terén

2024. június 14. Budapest

Ismét népszerû sportág volt a lábtoll-labda a budapesti Mozgás Éjszakáján, amelyet ezúttal is ez egyik legszebb magyarországi helyszínen, a Hõsök terén rendeztek meg június 14-én. A Mozgás Éjszakája receptje nem változott, most is húsz sportágat próbálhattak ki ingyenesen este 9 és hajnal 4 között az eseményekre kilátogatók. A helyszín idõnként változott az évek során, de az állandónak tekinthetõ, hogy a lábtoll-labda a program része.

Ahogy a szervezõk írták, "hivatalosan 20 000 résztvevõ, 20 sportág, és több hektoliter izzadtságcsepp az éjszaka eredménye", jó néhány liter izzadtság pedig a lábtoll-labda számlájára írható. Még szinte teljesen világos volt, amikor elkezdõdött a program, és máris megjelentek az elsõ érdeklõdõk. Hajnal kettõig aztán szinte folyamatosan szállt a lábtoll-labda vagy a shuttleball a Szépmûvészeti Múzeum közelében felállított két mobilpálya valamelyikén. Voltak, akik mozdulataik alapján már ismerték a lábtoll-labdát, de sokan életükben most elõször rúgtak toll-labdába. Õket az Újszászi VVSE és a Pusztaszer PISZE SE játékosai (Kovács Evelin, Zsigmond Tamás, Vidák Armand, Szaszkó Dorka, Nagy László, Skultéti Zsombor, Bubori Hajnalka, Oláh Krisztián, Gudics Szabolcs, Csák Vivien, Fehér Zsolt, Farkas Lilla és Fehér János) tanították meg az alapmozdulatokra.

Az éjszaka alatt körülbelül kétszázan lábtoll-labdáztak, voltak, akik közel egy órán át a pályán maradtak, és egy kisgyerekes család is megigézõdött a sportágtól, alig tudták abbahagyni a játékot. Több külföldi is beszállt lábtoll-labdázni, kínai, indiai és amerikai kísérletezõk voltak, de az éjszakában ismerõs arcok is feltûntek, régi versenyzõk is megmozgatták magukat, elõvettek néhány berögzült mozdulatot. A hûvös éjszaka miatt hajnal kettõ körül már elfogytak a sportolni vágyók, de a lábtoll-labda szempontjából így is eredményes volt a megjelenés, sok új szimpatizánst szerzett magának a sportág.

ifj. Fehér János