Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. augusztus : Aug.28. Budavölgyi Kálmán Bonis Bona díjas. Budapest

Budavölgyi Kálmán „Bonis Bona” díjas

2013. augusztus 28. Budapest

A „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj 2013 tavasza óta ad lehetõséget a tehetséggondozásban kiemelkedõ munkát végzõ személyek elismerésére. A díjat odaítélték Budavölgyi Kálmánnak, a Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület vezetõjének is.

A magyar kormány Nemzeti Tehetség Programja keretében meghirdetett három - „Kiváló versenyfelkészítõ", „Kiváló tehetséggondozó" és „Kiváló tehetségsegítõ" - kategóriában összesen 799 jelölés érkezett, a jelöltek közül pedig 437 fõ részesült kitüntetésben. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni" latin közmondásból származik. „Kiváló versenyfelkészítõ” díjban 202 versenyfelkészítõ (köznevelési intézmény pedagógusa, szakiskolák oktatója, civil szervezetek tehetséggondozója) részesült, közöttük Budavölgyi Kálmán lábtoll-labda edzõ is, akik legalább öt tanéven át eredményes munkát végeztek nemzetközi, országos és regionális tanulmányi, szakmai, mûvészeti és sportversenyekre való felkészítésben. Részükre az elismerõ okleveleket dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelõs államtitkár adta át.

A díj átadására augusztus 28-án este a budapesti Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen került sor. A díjra jelenlegi vagy volt tanítványok is ajánlhattak tanárokat, ha úgy ítélték meg, hogy pályájukra jelentõs hatással volt valamelyik pedagógusuk. Rajtuk kívül kollégák és szülõk is tehettek ajánlásokat. Idén több mint 2 milliárd forintot szánnak a Nemzeti Tehetség Program támogatására. A „Kiváló versenyfelkészítõ" és a „Kiváló tehetséggondozó" elismerésben részesülõk jutalma fejenként 400.000 forint volt, a harmadik kategóriába bejutott pedagógusokat pedig 250.000 forinttal jutalmazták.

„Természetesen büszkeséggel tölt el az, hogy a Bonis Bona elismerésben részesültem, pozitív visszajelzésnek érzem, hogy jó úton jár a megyében a lábtollas tehetséggondozás. A siker a zalai utánpótlásmûhelyek együttmûködésének, és a bevont tehetséges gyermekek kiváló eredményeinek köszönhetõ" - mondta el Budavölgyi Kálmán az Online Dél-Zala hírportálnak.

Budavölgyi Kálmán átveszi díját