Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Jún. 28. Másodszor az Erzsébet-táborban. Tápiógyörgye

Másodszor az Erzsébet-táborban

2021. június 28. Tápiógyörgye

Június 28-án a tápiógyörgyei Kazinczy Ferenc Általános Iskola Erzsébet-táborának második turnusára is meghívást kaptak az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. Fehér János vezetésével Dániel Márk, Dániel Petra, Diós Letícia, Farkas Lilla, Jónás Károly, Kovács Brigitta, Kulcsár Zalán, Oláh Levente és Oláh Lola vállalták a felkérést. Az elõzõnél nagyobb létszámú csapatban többen voltak olyanok, akik az elõzõ héten is bemutatóztak Tápiógyörgyén. A táborozók között is voltak néhányan, akik az elõzõ turnusban már lábtoll-labdáztak az újszásziakkal. Az ismerõsök örömmel köszöntötték egymást és folytatták a barátkozást.

A bemutató az elõzõ hetihez hasonlóan zajlott, csak a szereplõk változtak. Az alaprúgásokat és labdaérintéseket Farkas Lilla válogatott versenyzõ, világbajnoki bronzérmes mutatta be a táborozóknak. Utána Kulcsár Zalán dekázott és zsonglõrködött. A páros passzolgatásban az újszászi csapat minden tagja megmutathatta tudását. Jól sikerült Farkas Lilla és Kulcsár Zalán kétlabdás játéka. Az egyéni, páros és csapatjáték után volt indiánozás is. Diós Letícia lett a tápiógyörgyei bajnok.

A bemutató után az Erzsébet-táborosok lelkesen kapcsolódtak be a lábtoll-labdázásba. Igyekeztek kipróbálni és elsajátítania a különbözõ rúgásokat és labdaérintéseket. Az újszásziak segítettek nekik. Diós Letíciának, Farkas Lillának és Kovács Brigittának különleges érzéke van a kezdõkkel való foglakozásban. Szívesen dobják és rúgják a labdát a különleges játékszerrel elõször találkozóknak úgy, hogy azok eltalálják és visszarúgják a toll-labdát.

A közös játék végén a shuttleball is elõkerült. Kicsik és nagyok lelkesen rúgták a különleges, tajvani eredetû labdát.

A bemutató után még Tápiógyörgyén maradtak az újszásziak. A szép környezetben lévõ Kastély Strand kellemes vizében töltötték az idõt.

Farkas Lilla mutatta be a rúgásokat

A táborozók

A táborozóknak tetszett a lábtoll-labda bemutató

Kulcsár Zalán. Mögötte a többiek: Dániel Petra, Oláh Lola, Dániel Márk, Diós Letícia, Kovács Brigitta, Farkas Lilla, Oláh Levente és Jónás Károly Krisztián

Játék párban: Diós Letícia és Kovács Brigitta

Játék párban: Oláh Lola és Jónás Károly Krisztián

Dániel Petra és Dániel Márk passzolgatása

Farkas Lilla és Kulcsár Zalán két labdával

Indiánozás

Farkas Lilla és Diós Letícia (kékben)

Jó játék a labtoll-labda

Mindenki mozgásban

Dekázás

Ügyesen rúgták a sapkás lányok

Játék Diós Letíciával

Játék Kovács Brigittával

Játék Oláh Lolával

Dániel Petra is ügyesen tanította a kezdõket

Játék Farkas Lillával és Diós Letíciával

Népszerû volt a shuttleball

Jó szerva

Labdából és lila tollakból áll a shuttleball

Át kell rúgnom a háló felett!

Szervához készülve

Pihenõ a Kazinczy szobor mellett

Pihenõ a medencében

Kulcsár Zalán produkciója

Jónás Károly szaltója

Csoportos ugrás

Ugrás kézen fogva

Fotó: Fehér János