Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Ápr. 08. Bravúros teljesítmények a German Openen. Hagen

Bravúros teljesítmények a German Openen

2024. április 4-6. Hagen

2024. április 4-6-án rendezték a 17. German Opent 29 csapat részvételével, ahol három francia, egy finn, három hongkongi, öt magyar, tizenkét német, négy vietnámi, valamint egy szlovák-francia vegyes csapat alkották a színvonalas mezõnyt. Az magyar lábtoll-labdázókat Honti Lívia, Szigedi Barbara, Szigedi Hanna (Tápióbicske LSE), Fehér Zsolt, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE), Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), Lendvai Dalma, Troszt Fanni (Szederkény), Dobozi Boglárka, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Kökény Martin, Nagy László, Rab Alexander, Szaszkó Dorka, Zsigmond Tamás (Újszászi VVSE) és Palotás Dominik (Cserszegtomaji SK) képviselték.

A versenyt a French Openhez és Sicilian Openhez hasonló DC rendszerben rendezték, ahol a szemben álló felek páros, csapat, majd egyéni mérkõzéseket játszottak egymás ellen. Az elsõ napi csoportmérkõzések során Nagy László, Palotás Dominik, Szaszkó Dorka, Takács Endre és Zsigmond Tamás csapata az FFC Hagen 1. mögött a második helyre került a D csoportban. Baranyai Benett, Kökény Martin, Lukács Benedek, Lukács Márton és Rab Alexander az F csoport gyõzteseként várhatták a folytatást, míg Honti Lívia, Szigedi Barbara és Szigedi Hanna a G csoport negyedik helyére jutottak. A H csoportban Fehér Zsolt, Kovács Evelin és Simon Márk másodikként, Lendvai Dalma, Kovács Patrícia és Troszt Fanni negyedikként zárt az elsõ nap végén.

A legjobb nyolc közé jutásért Kökényéknek Újszász Szaszkóval, Simonéknak pedig Vietnam 2-vel kellett megmérkõzniük. A két magyar csapat összecsapását Lukácsék nyerték 2-0-ra, így õk jutottak be a nyolc közé. A pusztaszerieknek sajnos nem sikerült meglepetést hozni a késõbbi bajnok, Vietnam 2 csapata ellen, akik a párost és a csapatot is könnyedén nyerték. A legeredményesebb nyolc csapat közé az alábbi egységek jutottak: Vietnam 1, Vietnam 3, Hong Kong China 2, FFC Hagen 1, Hong Kong China 1, Nagykanizsa-Újszász, Haspe 1, Vietnam 2.

Számukra a mérkõzések két csoportban folytatódtak. A Nagykanizsa-Újszász csapatnak ebben a körben Vietnam 2, Hong Kong China 1 és FF Haspe 1 csapatokkal kellett megmérkõzni. Elsõként Hong Kong China 1 csapatával kerültek szembe, ahol az ázsiaiak nagy lendülettel indítottak, ezzel megnyerve a párost. A magyar csapat ezek után a csapat meccs elsõ szettjét hosszabbítással nyerte, majd kiismerve ellenfelüket a második szettet már könnyedén hozták. Az egyénit Rab Alex játszotta, aki a tõle megszokott módon nyert két szettben, így az állás végül 2-1 lett a magyarok javára.

Másodikként Vietnam 2 csapatával játszottak. A méltán híres ázsiai csapat most sem hazudtolta meg magát, rutinos játékukkal párosban és csapatban is két szettben nyertek a magyarok ellen. A csoport utolsó összecsapásaként a magyarok FF Haspe 1 csapatával kerültek szembe. A párost FF Haspe 1 nyerte két szettben. Ezután viszont Lukácsék fordítottak és mind a csapatot, mind az egyénit megnyerték, így a végeredmény 2-1 lett Nagykanizsa javára.

A German Open harmadik napja látványos meccsekkel indult. Elsõ körben a legjobb négy közé jutásért játszottak a játékosok.

Nagykanizsa-Újszász csapata Hong Kong China 2 ellen párosban két játszmában szenvedett vereséget. Csapatban összeszedték magukat a fiúk és az elsõ szettet megnyerték. Majd a hongkongiak fordítottak és a második játszma az övék lett, de a magyarok nem hagyták magukat és végül három szettben megnyerték a csapatot. Egyéniben mindkét játszmát sikerült nyerni a magyaroknak, így végül 2-1 lett az állás Rabéknak. Ezzel Nagykanizsa-Újszász csapata bekerült a legjobb négy közé. A döntõbe jutásért Vietnam 1 csapatával néztek szembe. A párost két szettben Vietnam 1 nyerte. A csapatnál azonban fordítottak és szoros mérkõzésen nyertek a magyarok. A lendület kitartott, az egyénit két szettben nyerte Kökény Martin, így Nagykanizsa bekerült a döntõbe.

A másik ágon FFC Hagen 1 játszott Vietnam 2 csapatával, ahol a távol-keletiek nyertek, így a magyar csapatnak velük kellett megmérkõzni az elsõ helyért. Vietnam legerõsebb csapata most sem okozott csalódást, látványos ollózásokkal mind a párost, mind a csapatot két szettben nyerték Nagykanizsa-Újszász ellen. Így õk a második helyen végeztek a legeredményesebb magyar csapatként.

A bronzéremért FFC Hagen 1 valamint Vietnam 1 mérkõzött meg, amit az ázsiaiak nyertek, ezzel megszerezve a harmadik helyet. Ezzel az egyetlen dobogós helyezést az európaiak közül Nagykanizsa és Újszász vegyes csapata zsebelte be.

Ugyan számos magyar csapattal találkozhattunk a German Openen, szép számmal akadtak olyan játékosok, akik a nyílt verseny adta lehetõségeket kihasználva inkább egy nemzetközi csapatban próbáltak érvényesülni.

Az európai mezõnyben is kiválóan teljesítõ Horváth Gergõ Szepetneken kezdte pályafutását, majd hosszú éveken keresztül a Nagykanizsa ZSE játékosállományát erõsítette. Jelenleg a németországi FFC Hagen játékosa, így ezen a versenyen is a németek csapatát erõsítette, ahol kiváló játékkal a 4. helyen végzett Christopher Zentarra, David Zentarra, Maximilian Duchene és Stefan Blank csapattársaként.

Kovács Brigitta Daniel Nass, Florian Krick és Thore Riepe csapatában játszott. A német FFC Hagen és Flying Feet Haspe játékosaival összhangban jól teljesített az Újszászi VVSE játékosa, a top 16 csapat közé bejutva TG Münster, majd Párizs csapatait legyõzve 13. helyen zártak. Brigi csapatban és párosban is gyorsan beilleszkedett a németek egységébe, ezáltal egy effektíven együttmûködõ csapatként kiváló mérkõzéseket tudhatnak maguk mögött.

A szederkényi lányok csapatát a magyar származású, Flying Feet Haspe egyesületet erõsítõ Kovács Patrícia tette nemzetközivé. A lányok jó hangulatú meccseken vannak túl, rengeteg közös élményt szerezve a 25. helyen zártak a bajnokságban.

A 17. German Open eredménye a következõképpen alakult:

1. Vietnam 2.

2. Nagykanizsa-Újszász

3. Vietnam 1.

4. FFC Hagen 1.

5. Hong Kong China 1.

6. Hong Kong China 2.

7. FF Haspe 1.

8. Vietnam 3.

9. Vietnam 4.

10. Hong Kong China 3.

11. Pusztaszer PISZE SE-Újszász

12. Finnország

13. SG Haspe-Hagen-Újszász

14. Párizs

15. Cserszegtomaj-Újszász-Nagykanizsa

16. TG Münster 1.

17. CP Gifhorn 1.

18. Deule & Lys

19. Szlovákia-Puteaux

20. CP Gifhorn 2.

21. Franciaország 1.

22. FFC Hagen 2.

23. FF Haspe 2.

24. FFC Hagen 3.

25. Szederkény-Haspe

26. Tápióbicske

27. FF Haspe 3.

28. FF Haspe 4.

29. FFC Hagen 4.

A részletes eredmények az alábbi linken érhetõk el: https://dffb-api.de/tabs/tab4

Dobozi Boglárka, Farkas Lilla