Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. szeptember : Szept. 20. #IDUS 2018, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja. Budapest

#IDUS 2018, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja

2018. szeptember 20. Budapest

Harmadik alkalommal rendezte meg a világ egyik legnagyobb egyetemi szabadidõsport rendezvényét, a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált a Magyar Egyetemi – Fõiskolai Sportszövetség (MEFS) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttmûködésével és a Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatásával az UNESCO által meghirdetett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS) keretében, melynek budapesti házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) volt. Ezzel Magyarország is csatlakozott a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) 174 tagországának világot behálózó rendezvényéhez.

A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál programjai amellett, hogy kiemelten a sportról és a fizikai aktivitásról szóltak, párhuzamosan lehetõséget adtak az egyetemisták egészséges életmódjának figyelemfelhívására, népszerûsítésére elõadások és sport témájú programok formájában. Az Orczy-kertben szeptember 20-án reggel 10-tõl este 6 óráig számtalan érdekes sporttal, sporthoz kapcsolódó elõadással és játékkal várták a szervezõk a mozogni vágyó egyetemistákat.

A lábtoll-labda elsõ alkalommal szerepelt a kipróbálható sportágak között. Bábosik Ádám, Berkó Sándor, Fehér János, Galambos László, Kanalas Márió, Kovács Evelin, Rab Alexander, Sebõk Roland újszászi lábtoll-labdázók várták az érdeklõdõket, akik a telefonjukra letöltött applikáció segítségével, interaktív térképpel keresték fel az aktivitási pontokat, ahol a sportág QR kódjával igazolták a teljesítést.  A legalább tíz pontot elérõk sorsoláson vettek rész, amelyen egy iPhone X-et és 100 db Nagykoncert jegyet nyerhettek.

A lábtoll-labdázók találkoztak olyan résztvevõvel, aki saját Pekingben vásárolt labdáját rúgta.

Az újszászaik is több sportágat kipróbáltak. Nagyon tetszett nekik a Bubi foci, amelyben nagy léggömbökben rúgták a labdát, és közben nagyokat ütközve felborították egymást. Izgalmas volt a kalandpark, ahol a fák tetején különbözõ akadályokat küzdöttek le drótkötélen biztosítva.

IDUS 2018

Berkó Sándor a buborékban

Rab Alexander

Kanalas Márió

Megalakult a csapat

Bubi foci mérkõzés

Lábtoll-labda mérkõzés

Bábosik Ádám, Kovács Evelin, Kanalas Márió, Galambos László, Berkó Sándor és Rab Alexander

Tollaslabdázók

Dekázás színes labdával

Dekázás a futópályán

Shuttleball Berkó Sándorral

Lábtoll-labdázás Berkó Sándorral

Ismerkedés a lábtoll-labdával

Dekázás

A lábtoll-labda helyszín

Dekázás a tajvani lábtoll-labdával

QR kód

Galambos László és Rab Alexander kerékpáron

Futás

Játék párban

Kanalas Márió

Berkó Sándor

Játék a pekingi labdával

Körjáték

Rab Alexander

Rab Alexander a drótkötélen

Galambos László és Kovács Evelin

Galambos László

Fotó: Bábosik Ádám és Fehér János