Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. december : Dec.11. Díjátadó. Szolnok

Díjátadó

2015. december 11. Szolnok

„A sport nemcsak a testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerõteljesebb nevelõeszköze.”A Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar professzor által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok önkormányzata is. Ennek kapcsán évek óta megrendezi az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepséget, ahol köszönti az olimpiai sportágakban legeredményesebb sportolókat, felkészítõiket, valamint az elmúlt tanév legjobban teljesítõ iskoláit, egyesületeit.

Városunk fontosnak tartja a sport jelentõségét az egészségmegõrzésben, a fiatalok erkölcsi -fizikai nevelésében- mondta köszöntõjében Szalay Ferenc polgármester, aki ezután a közelmúlt városi és országos sportfejlesztéseit sorolta: büszkék lehetünk a Tiszaligetre, európai színvonalú sportlétesítményeinkre, s különösen a sportiskolára, melynek diákjai messze viszik Szolnok jó hírét. Az országban sorra újulnak meg a sportcsarnokok, épül nagyon sok új is, a modern stadionokban pedig fiatalok és idõsebbek ezrei mozoghatnak rendszeresen. Nagy hangsúlyt kell fektetni a gyermek- és ifjúsági korosztály testi nevelésére, hisz a sport valamennyi területét a megfelelõ iskolai testneveléssel, diáksporttal lehet jól megalapozni. Ehhez Szolnok ráadásul kiváló szakemberekkel is rendelkezik.

Az alapvetõ értékek elismeréseként Szolnok önkormányzata külön köszöntötte a „Szolnok Város Sportjáért Díj”-ban részesült díjazottakat, és valamennyi kiemelkedõ sporteredményt elért sportolót, sportszakembert. 45 diákolimpiai bajnok, 49 magyar bajnok, 32 felkészítõ, edzõ - összesen 126 fõ részesül elismerésben.

A 2014/2015. tanévben a szolnoki iskolák közül a Széchenyi István Gimnázium VII. korcsoportos Kiss Csenge, Szaszkó Dóra, Varga Frida összeállítású leány csapata nyert diákolimpiát. A Németországban élõ Varga Frida és a Budapesten tanuló Kiss Csenge távollétében Szaszkó Dóra vette át az okleveleket és ajándékokat. Díjázásban részesült a csapat edzõje, Fehér János is.

Ünneplõk

Középen Szaszkó Dóra

A kép jobb szélén Szaszkó Dóra

Balról az ötödik Fehér János