Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Szep. 23. #Beactive Gyermek és Serdülő Újszász Kupa. Újszász

#Beactive Gyermek és Serdülõ Újszász Kupa

2023. szeptember 23. Újszász

Az év legnehezebb versenyeként számontartott Újszász Kupán ezúttal a gyermek és serdülõ korcsoport mérkõzött meg, egy héttel a felnõttek számára rendezett hasonló verseny elõtt. Az esemény különlegessége, hogy mind a hét versenyszámban, férfi és nõi csapatban, férfi, nõi és vegyes párosban, férfi és nõi egyéniben megmérettetik felkészültségüket a játékosok. Az adott korcsoportban legtöbb ranglista pontot szerzõ versenyzõk kapják meg az Újszász Kupát. Eseményünkkel csatlakoztunk a #BeActive szlogennel ellátott európai sporthéthez is, melynek kiemelt napja éppen egybeesett a versenyünkkel, így tovább emelve annak színvonalát.

Az ötvenhárom versenyzõvel rendezett eseményen izgalmas mérkõzéseknek lehettünk szemtanúi. Bár csak két egyesület, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda Sportegyesület és az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület fiataljai küzdöttek egymás ellen, így is nagy presztízscsatákat és látványos, fordulatos összecsapásokat láthattunk.

Szép eredmények születtek a nap során a gyermekeknél és serdülõknél is. Csapatban mind a négy kategóriában a házigazdák nyertek, a gyermek lányoknál a Dániel Petra, Fajkó Norina és Zentay Zoé összeállítású csapat állhatott a dobogó tetejére. A serdülõknél Agócs Laura, Kovács Boglárka, Nagy Leila és Oláh Barbara csapata magabiztos gyõzelmet aratott. A fiúk küzdelmeiben Kanalas Richárd, Kiss Vendel és Oláh Olivér gyõzték le a fináléban klubtársaikat. A serdülõknél a már rutinos Breszkó Sándor, Kanalas Renátó, Kanálos Péter és Tóth Ákos gyõzött.

A páros verseny szintén a hazaiak gyõzelmeivel zárult. A gyermekeknél Dániel Petra és Debrei Alexandra labdabiztos játékkal gyõzött, Oláh Olivér és Kanalas Richárd is kimagasló teljesítményt nyújtottak a lányokhoz hasonlóan, mely gyõzelmet ért számukra. A serdülõknél Kovács Boglárka és Nagy Leila dunaújvárosi riválisaikat múlták felül a döntõben, miközben Kanalas Renátó és Kanálos Péter megnyerték a fiú párost. Vegyes párosban a kisebbeknél Dániel Petra és Oláh Olivér szereztek gyõzelmet, a döntõben Petra ikertestvére, Patrik és klubtársuk Debrei Alexandra ellen összeszedett játékkal, pontos helyezésekkel tudtak nyerni. A nagyobbaknál Kovács Boglárka és Kanalas Renátó szerezték meg a gyõzelmet.

Egyéniben a 2012-ben vagy késõbb született versenyzõk újonc kategóriában mérkõztek meg. A lányoknál a dunaújvárosi Kondor Kitti állhatott a dobogó tetejére, aki magabiztosan szerválva és biztos labdakezeléssel gyõzte le a döntõben a szintén dunaújvárosi Váradi Hannát. A fiúknál Kiss Vendel (Újszászi VVSE) erõs és pontos rúgásaival sorra szerezte a pontokat, a döntõben Breszkó Dominik (Újszászi VVSE) ellen tudott nyerni. A gyermek lányoknál papírforma szerint alakult az eredmény, hiszen a már nagy tapasztalattal rendelkezõ Dániel Petra számára egyik mérkõzés sem jelentett akadályt. A fiúknál Oláh Olivér hasonló szituációban volt, senki sem tudta útjukat állni. A serdülõ lányoknál Nagy Leila bebizonyította, hogy a júliusi Hungarian Openen nem alaptalanul sikerült eljutnia a negyeddöntõig, hiszen ezen a versenyen riválisait legyõzve nyerni tudott. A fiúknál Kanalas Renátó bizonyult a legjobbnak.

A legeredményesebb versenyzõk büszkén állhattak dobogóra serlegeikkel a nap végén. A gyermek korcsoportból Dániel Petra és Oláh Olivér, míg a serdülõknél Nagy Leila és Kanalas Renátó emelhették magasba a kupákat. Mindannyian az Újszászi VVSE játékosai, akik lelkes és alázatos edzésmunkával készültek a megmérettetésre.

Szeptember 30-án a felnõttek számára hasonló versennyel folytatjuk a ranglista sorozatot a dunántúli Seregélyesen.

Farkas Lilla