Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. szeptember : Szep.16. Díjátadás a Területi Prima Gálán. Szolnok

Díjátadás a Területi Prima Gálán

2017. szeptember 16. Szolnok

Szeptember 16-án Szolnokon, a Szigligeti Színházban rendezték a Területi Prima Gálát, amelyen tizenharmadik alkalommal köszöntötte dr. Lits József megyei VOSZ-elnök a Prima jelölteket, a tudomány, a mûvészet, a kultúra, az oktatás és a sport szûkebb hazánkban tevékenykedõ nagyszerûségeit.

Az est a Megyei Vállalkozói Díjak átadásával kezdõdött. Hagyomány, hogy a vállalkozókon kívül a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak is elismeréseket adnak át. Az elismerõ oklevelet és az aranymedált az elõzõ év kitüntetettjeitõl vehették a díjazottak. 

Ezt követõen színvonalas mûsorszámokkal körítve kisfilmes összeállításból ismerhette meg a közönség a döntõbe jutott Prima jelölteket. A film vetítése közben a jelölt a színpadon állt. A filmek bemutatása után a jelöltek a megye gazdasági életének jeles képviselõitõl Prima 2017 feliratú aranymedált vehettek át.

Az elismerésre érdemes megyebeliekre idén is igen szép számú – közel 27 ezer – szavazatot adtak le az Új Néplapból kivágott szelvényeken. Tízen jutottak be végül az utolsó körbe – irodalom kategóriából Józsa László, színház és filmmûvészet kategóriából Gombos Judit, képzõmûvészet kategóriából Verebes György, tudomány kategóriából dr. Csányi Marietta, oktatás és köznevelés kategóriából a Tiszapüspöki Általános Iskola, építészet és építõmûvészet kategóriából Pálinkás István, sajtó kategóriából Pogány Attila, népmûvészet és közmûvelõdés kategóriából Mihályi Gábor, zenemûvészet kategóriából Bakondi András, sport kategóriából pedig Fehér János.

A bemutatás után az est legizgalmasabb pillanata következett, amikor fény derült arra, kik az idei év – a szavazatok száma és a Tanácsadó Testület véleménye alapján kiválasztott – Prima Díjasai.

Ahogy korábban, ezúttal is hárman kapták meg a Területi Prima Díjjal járó nettó egymillió forintot és Pogány Gábor Benõ szobrászmûvész erre az alkalomra készített Kincsem címû plakettjét: Gombos Judit, Verebes György és a Tiszapüspöki Általános Iskola képviseletében Czeglédi Mihály igazgató.

Az idén is adtak át közönségdíjat és különdíjat, nettó 250-250 ezer forinttal. Az elõbbivel Józsa László író, utóbbival pedig dr. Csányi Marietta régész munkásságát ismerték el.

A gálamûsort követõen a díjazottaknak az esõtõl kicsit megzavart fogadáson gratulálhattak tisztelõik.

Forrás: www.szoljon.hu 2017. október 18. Kovács Berta

Területi Prima jelöltek

Prima jelöltek a szolnoki Szigligeti színház nézõterének elsõ sorában

Fehér János a kép bal szélén

Bakondi András (zene) és Fehér János (sport) jelöltek

Fotó: Csabai István (Új Néplap)