Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. november : Nov.4. Világbajnoksági előkészületek. Róma

Világbajnoksági elõkészületek

2014. november 4. Róma

A 1. Italian Open közben és a verseny után a Magyar Lábtoll-labda Szövetség képviseletében Fehér János és Fehér Judit megbeszéléséket folytatott az Olasz Lábtoll-labda Szövetség elnökével, Luca Alessandrinival és vezetõ társaival Luca Muzziolival, Luigi Russoval és Valentina Mattiolival.

A megbeszélés fõ témája a jövõ évi lábtoll-labda világbajnokság volt. Az idõpontról és a helyszínrõl már döntöttek a szervezõk. A 8. Lábtoll-labda Világbajnokságot 2015. szeptember 28-tól október 2-ig Rómában a Sandro Pertini Sportcsarnokban rendezi az olasz szövetség. A résztvevõket Róma legnagyobb egyetemi kollégiumában, a Campus X-ben szállásolják el. A sikeres rendezés pénzügyi hátterének biztosítására az Európai Unió Erasmus programjára nyújtottak be pályázatot, amelyben a magyar szövetség is közremûködõ partner. Decemberben várható a pályázat eredményhirdetése. A megbeszélés során az olasz vendéglátók kíváncsiak voltak az 1. Italian Openrõl alkotott magyar véleményre. Fehér János elmondta, hogy az 1. Italian Open nagyon jó hangulatú rendezvény volt, alkalmas volt a sportcsarnok és a szállás kipróbálására. A hat pálya és a kétszemélyes szobák megfelelõ körülményeket biztosítottak a versenyzõknek. Mindkét helyszín alkalmas a világbajnokság megrendezésére. A várható nagy érdeklõdés – 16-20 ország, 220-240 résztvevõ – a szállításban, az étkeztetésben és a feszes, idõrendet betartó versenyrendezésben komoly feladat elé állítja majd a szervezõket.

A beszélgetés második részében a magyarországi világbajnokságok rendezése során szerzett tapasztalatok átadása történt, majd a magyar-olasz együttmûködési lehetõségekrõl, közös edzõtáborozásokról, utánpótlás csoportok lehetséges cseréjérõl is szó esett.

Luca Alessandrini, Luigi Russo, Fehér János, Fehér Judit, Lucca Muzzioli és Valentina Mattioli

A Sandro Pertini Sportcsarnok

A világbajnokságon 18-20 ország részvétele várható

Campus X

Lesz látnivaló

Fotó: Fehér Judit