Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Júl. 17. Lábtoll-labdázók a Zagyva Ökoparkban. Újszász

Lábtoll-labdázók a Zagyva Ökoparkban

2021. július 19. Újszász

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói a turisztikai és sport lehetõségek egy részét kipróbálva vettek részt június 17-én a 197 millió forintból létrehozott, három település, Újszász, Zagyvarékas és Szászberek összefogásával megvalósult Zagyva Ökopark ünnepélyes átadóján.

A szabadidõ szakosztály tagjai Farkas István SE elnök vezetésével a kertvárosi iskolától az Ökopark kerékpárjain, Zagyva Ökopark feliratú láthatósági mellényben kerekeztek át Szászberekre, a Kohner kocsiszínben tartott ünnepélyes megnyitóra. A kerékpárosok között az Újszász zászlóval élen haladó Tóth Gábor, Berkó Sándor és Fehér János képviselte a lábtoll-labdázókat. A kerékpáros csapatot a két polgárõr kísérte robogón. Kíséretükkel a biztonságos haladást és a 32-es útra kanyarodást segítették.

Szászbereken az ünnepi beszédek, a Bársonyvirág Énekkar ünnepi mûsora és az állófogadási energia feltöltõdés után ismét nyeregbe szálltak a bringások, és az Orczy Parkerdõbe hajtottak, ahol az ÚVVSE lábtoll-labdázói három pályán rúgták a lábtoll-labdát és a shuttleballt, ütötték a tollaslabdát és dobálták a frizbit. A játékba bekapcsolódtak a kerékpárosok, a Szászberekrõl kenuval és autóval érkezõk is, akik közül többen sétát tettek a szép erdõben. Az erdei csikung tornapályát is sokan kipróbálták.

A kellemes újszászi idõtöltés után néhány kerékpáros és a lábtoll-labdázók kenuba szálltak és evezve indultak az átadó ünnepség harmadik helyszínére, Zagyvarékasra. A kerékpárosok Alsó-Szászberek felõl közelítették meg Rékast, és a Kisszögben várták a vízen érkezõket. Miután a lábtoll-labdázók három kenuja – Bábosik Ádám, Jónás Károly, Zsigmond Tamás, Köböl Richárd, – Kovács Brigitta, Diós Letícia, Berkó Sándor –, Steczina Nikol, Elek Violetta, Farkas Lilla – legénységekkel szerencsésen megérkezett, a Szomszédünnep eseményeibe kapcsolódtak be az újszásziak. A három település fellépõinek mûsorában Farkas Lilla és Tóth Gábor zenés lábtoll-labda bemutatót tartott.

A hazakerékpározással zárult a lábtoll-labdázók mozgalmas napja.

Fehér János

Irány Szászberek

Tóth Gábor, a zászlóvivõ

Elöl Berkó Sándor, Elekes Violetta és Farkas István

A kerékpárosok Szászbereken Dobozi Róbert polgármester és Kaló Istvánné alpolgármester társaságában

Frizbizés az újszászi Orczy Parkerdõben

Farkas Lilla lábtoll-labda bemutatója

Ismerkedés a lábtoll-labdával

Diós Letícia jól rúgja a shuttleballt

Berkó Sándor és Tóth Gábor

Kovács Brigitta és Bábosik Ádám

Jónás Károly Krisztián

Diós Letícia rúgása

Lábtoll-labda mérkõzés a Parkerdõben

Tóth Gábor az Újszász zászlóval

Indulás Zagyvarékasra

Megérkezés Zagyvarékasra

Lábtoll-labdázók a kenuban: Bábosik Ádám, Jónás Károly Krisztián, Zsigmond Tamás és Köböl RIchárd

Kovács Brigitta, Diós Letícia és Berkó Sándor

Steczina Nikol, Elek Violetta és Farkas Lilla

Tóth Gábor

Tóth Gábor és Farkas Lilla lábtoll-labda bemutatója Zagyvarékason

Játék két labdával

Fotó: Fehér János