Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. április : Ápr.5. Szepetneki henger. Nagykanizsa

Szepetneki henger

2013. április 5. Nagykanizsa

Eredmények ...

Április 5-én a nagykanizsai Zsigmondy csarnokban rendezték meg a lábtoll-labda sportág III. -IV. korcsoportos megyei diákolimpiáját. A csapat és egyéni tornára a megye négy településérõl kilenc oktatási intézmény 71 diák versenyzõje nevezett.

A döntõn egyöntetû volt a szepetneki Királyi Pál ÁMK játékosainak fölénye, akik az érmek több mint felét megszerezték, és hat arany, két ezüst és öt bronzéremmel gazdagabban térhettek haza. Müller Petrának, Fülöp Krisztiánnak és Horváth Gergõnek még a duplázás is sikerült, mert a csapat kategóriában megszerezett elsõséget egyéniben is meg tudták ismételni. Az aranyérmek közül csak Kunics Réka (Nagykanizsa Kõrösi) tudott egyet megszerezni, aki 2010-óta tartja veretlenségét a megyei (sõt az országos) diákolimpiai döntõkön. Az összesített táblázat harmadik helyén a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola csapata végzett, akik három kategóriában is döntõt játszottak, de a szepetnekieket ezen a napon nem tudták megelõzni.

A gyermek és serdülõ korcsoportú diákolimpia országos döntõjének május 9-10-én a Zánkai Ifjúsági Centrum ad otthont, amire kategóriánként a megyei döntõ elsõ három helyezettjei kvalifikálták magukat.

Éremtáblázat

Oktatási intézmény

1. hely

2. hely

3. hely

Szepetnek Királyi Pál ÁMK

6

2

5

Kõrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola Nagykanizsa

1

-

1

Szabó István Általános Iskola Cserszegtomaj

-

3

1

Rozgonyi úti Általános Iskola Nagykanizsa

-

1

1

Dr. Mezõ Ferenc – Thúry György Gimnázium és Szakképzõ Iskola Nagykanizsa

-

1

-

Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium Cserháti Tagintézmény

-

-

1

Kõrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola – Péterfy Tagintézmény Nagykanizsa

-

-

1

Akcióban a Batthyány Gimnázium csapata