Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. Szeptember : Szep.26. Aranyfény Kupa. Nagykanizsa

Aranyfény Kupa

2009. szeptember 26. Nagykanizsa

Eredmények ...

Szeptember 26-án az Olajbányász tornacsarnok adott otthont a II. Aranyfény Kupának, amit ifjúsági, serdülõ, gyermek korcsoportban egyéni és páros kategóriákban rendeztek meg. A versenyen a Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület 17 játékosa indult az érmekért és a serlegekért. Volt köztük egy kezdõ is. A letenyei Novák Klaudiának, a Zsigmondi-Széchenyi Szakképzõ Iskola tanulójának ez volt ez elsõ versenye. A felnõtt játékoskeret megérdemelt pihenõt kapott, mert a múlt héten eredményesen szerepeltek az õszi évadnyitó Újszász Kupa ranglista versenyen.

A névadó szponzor, az Aranyfény Civil Egyesület sokrétû karitatív és szociális tevékenysége mellett egyre kiterjedtebb mecénási és szponzori tevékenységet is folytat, kiállításokat szerveznek, sportversenyeket támogatnak. Vezetõi és aktivistái Budavölgyi Kálmánné, Horváth Józsefné és Pintérné Horváth Magdolna kiváló házigazdának bizonyultak. Frissítõvel kínálták a játékosokat, majd a verseny végeztével felszolgálták a pizzát, és õk adták át a díjakat a helyezetteknek, amiben Budavölgyi Veronika, a magyar lábtoll-labdázás Örökös Bajnoka volt a segítségükre.

Az ifjúsági fiú egyéni kategóriában két csoportban folytak a selejtezõ mérkõzések, és a két csoportgyõztes Huszár Emil és Arany Bálint vívta a döntõt az elsõ helyért. Huszár Emil nagy kedvvel, bravúros labdamentekkel õrölte fel ellenfele erejét, és lett kupagyõztes. Farkas Balázs kiváló formában szerezte meg a bronzérmet. A párosok összeállítása az egyéni helyezések alapján történt. A legelsõ a legutolsóval került párba, a második az utolsó elõttivel és így tovább. Huszár Emil egy kezdõ játékossal, Steinbach Zoltánnal került párba, aki még nem tudta õt kellõen kiszolgálni a labdákkal, így a negyedik helyen végeztek. A gyõzelmet az Arany Bálint, Csizmadia Ádám kettõs szerezte meg. Bálint harcosan, taktikusan küzdve juttatta a duót az elsõ helyre, de ehhez jó partner volt Ádám is, aki kiválóan védekezett, és segítette társát a támadások szervezésében. Az ezüstérmet a Budavölgyi Bálint, Farkas Balázs duó érdemelte ki, míg a dobogó harmadik fokára a Lukács Benedek és Sculcz András páros állhatott. A nõi mezõnyben négyen indultak vegyesen ifjúsági és gyermek korcsoportú lányok. Az abszolút elsõséget a körmérkõzés során Kunics Réka szerezte meg: A külön korcsoportonkénti díjazásban az ifjúságiaknál elsõ Máté Dorina, második Pájer Adrienn, míg a harmadik a kezdõ Novák Klaudia. A párosok mérkõzésen a Máté Dorina-Pájer Adrienn páros 2-1-re legyõzte a Kunics Réka-Novák Klaudia kettõst.

A vegyes serdülõ-gyermek korcsoportú fiú egyéni kategóriában öten indultak, ahol a körmérkõzések során Lukács Márton lett az abszolút gyõztes. Mögötte Kovács Patrick végzett, aki csak nagy csatában tudta legyõzni a még gyermek korcsoportú Kunics Bencét, aki a gyermek korcsoport élén végzett. Baranyai Benett kiváló technikai alapot hozott labdarúgó múltjából, amire egyre jobban építi fel technikai és taktikai képességeit. Sokat fejlõdött Kovácsházi Péter is, aki egyre jobban bánik a labdával. A párosoknál az ifjúságiakhoz hasonlóan szintén az egyéni rangsor alapján kerültek kialakításra a párok. Meglepetésre a Kunics Réka-Kovács Patrick összeállítású vegyes páros végzett az élen. Réka kiválóan védekezett és szolgálta ki társát a labdákkal, míg Patrick agresszíven talpalt és harcolta ki a támadó helyzeteket. Az ezüstérmet Kovácsházi Péter és Lukács Márton, a bronzérmet Baranyai Benett és Kunics Bence szerezte meg. A Kunics testvérpár, Réka és Bence, a Zemplén SE két reménysége, a kupán öt éremmel és két kupával gazdagította a gyûjteményét. A múlt héten Újszászról a serdülõ évadnyitóról is hét éremmel tértek haza. A Kupán megjelent a Cserszegtomaj SK két kiválósága Mile Alexandra és Sillinger Zsanett is. A nagykanizsai lábtoll-labdázók következõ versenye, a Serdülõ Országos bajnokság október 3-án Újszászon lesz.

Forrás: www.zdse.hu

Az Aranyfény Kupa résztvevõi és a szponzorok

Az ifjúsági fiú egyéni legjobbjai

Puszi az örökös bajnoktól

Az ifjúsági fiú páros eredményhirdetése

Budavölgyi Veronika örökös bajnok adta át a díjakat

Leány egyéni

Serdülõ fiú páros

Serdülõ fiú egyéni

Gyermek fiú egyéni

Kunics Réka

Egy szép talpalás

Mérkõzés részlet

Új dizájn: Farkas Balázs és Budavölgyi Bálint

Serlegek

Fotó: Budavölgyi Kálmán