Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 31. Szilveszter Kupával zártuk az óévet. Újszász

Szilveszter Kupával zártuk az óévet

2023. december 31. Újszász

Ágrajzok

December 31-én rendhagyó versenyszámokból kialakított versenyt rendeztünk az újszászi tornacsarnokban. A tizenhatodik Szilveszter Kupán harmincheten versenyeztünk a jó hangulatú rendezvényen. A programot nagy indián játékkal kezdtük, melyet kézenfogós páros, sorsolásos páros és csapat, valamint footbag two-squares követtek.

Az indián játék során a háló két oldalán egy-egy oszlopban sorakoztak fel a játékosok, és kezdtük az egyéni versenyszámhoz hasonló játékot. Amennyiben valaki elhibázta a labdamenetet, akkor kiesett így folyamatosan fogyatkozott a mezõny. Hamarosan mindkét térfélen már csak két-két játékos maradt. Az egyik oldalon Oláh Levente és Oláh Olivér, a másikon pedig Jónás Károly Krisztián és Sörös László. Közülük Olivér, majd Renátó rontott adogatása után Jónás Károly Krisztián került a túlsó térfélre a döntõ labdamenet erejéig. A játék Sörös László gyõzelmével ért véget.

Második versenyszámként kézenfogós párost játszottunk, amely rendkívül szórakoztató, amellett, hogy hatékony edzésmódszer és rengeteget tanulhatnak egymástól a játékosok a pályán történõ helyezkedés tekintetében. A tizenöt páros közül Farkas Balázs és Szaszkó Dorka Hornyák Erzsébet és Farkas Lilla ellen játszott az elõdöntõben. Az elsõ játszmában a Hornyák-Farkas páros 11-6-ra gyõzött Hornyák éles szerváinak és Farkas ponterõs talpalásainak köszönhetõen. A második és harmadik játszmában azonban sikerült fordítani a Farkas-Szaszkó párosnak, mindkét szettben 11-7-re nyertek, ezzel kvalifikálva magukat a döntõbe. A másik ágon a már jól összeszokott Kulcsár Zalán és Jónás Károly Krisztián alkotta páros szintén három játszmában gyõzte le a Czétényi Krisztián, Galambos László párost 11-5, 9-11, 11-8 eredménnyel. A fináléban Kulcsár és Jónás két szoros játszmában, 15-13, 14-12 eredménnyel gyõztek Szaszkóék ellen. A bronzmeccsen Hornyák és Farkas 11-9, 11-9 arányban gyõzték le Czétényit és Galambost.

A programban sorsolásos páros következett, ahol 32 lábtoll-labdázó várta nagy izgalommal, hogy ki fogja kihúzni a nevét a kalapból, illetve kit fog húzni páros társként vagy épp ellenfélként. Minden forduló után újra sorsoltuk a párokat, így folyamatos meglepetéseket tartogatott a versenyszám. Az elõdöntõben Szaszkó Dorka és Kulcsár Zalán Kanalas Alexet és Kanalas Patrikot gyõzték le, miközben Németh Márk és Jónás Károly Krisztián Hornyák Erzsébet és Skultéti Zsombor ellen tudott nyerni. A sorsolás után végül Szaszkó Dorka Németh Márk oldalán kezdhette a döntõt, míg Kulcsár Zalán Jónás Krisztián társa lett. A szoros mérkõzésen végül Dorka és Márk nyertek.

A csapatversenyen a pároshoz hasonlóan szintén a csapattársakat és ellenfeleket is fordulónként sorsoltuk újra a fõtáblán, miközben a helyosztókon a már kialakult csapatok folytatták a küzdelmeket. Rab Alexander, Farkas Lilla és Kanalas Richárd csapata Jónás Károly Krisztián, Rézmûves Tünde és Turai Csaba ellen, miközben Németh Márk, Czétényi Krisztián és Sörös László egysége Berkó Sándor, Farkas Balázs és Kovács Brigitta ellen jutott a döntõbe. Az utolsó sorsolás eredményeként Czétényi Krisztián, Rab Alexander és Sörös László csapata Farkas Lilla, Kanalas Richárd és Németh Márk ellen lépett pályára. A kétszer 11 pontos mérkõzést utóbbi csapat nyerte izgalmas végjáték eredményeként.

Zárásként footbag two-squares versenyen tették próbára ügyességüket a játékosok. A 23 fõs mezõnyben azok a lábtoll-labdázók bizonyultak eredményesebbnek, akik rendszeresen dekáznak és passzolgatnak az edzésen játszott mérkõzéseken felül. Elõdöntõben Farkas Lilla Hornyák Erzsébetet gyõzte le 16-14-re, miközben Kulcsár Zalán ágán a sérüléssel küzdõ Farkas Balázs jutott négy közé. A döntõben Zalán és Lilla végig kiegyenlített, szoros meccset játszottak, a végjátékban azonban Lilla volt eredményesebb, így 15-11-re tudott nyerni.

Az eseményekkel teli 2023-as év zárásaként az eredményhirdetésen szaloncukorral díjaztuk a dobogósokat, majd pezsgõvel koccintottunk sportsikerekben gazdag új évet kívánva egymásnak.

Farkas Lilla