Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Szeptember : Szep.15. Lábtoll-labdázás a Budapesti Nagy Sportágválasztón. Budapest

Lábtoll-labdázás a Budapesti Nagy Sportágválasztón

2010. szeptember 17-18. Budapest

A szeptember 17-én pénteken megnyitott VII. Budapesti Nagy Sportágválasztónak a májusihoz hasonlóan, ismét kijutott az esõbõl. Ennek ellenére 100 különbözõ sportágban várták a látogatókat a Merkapt Maraton Sportközpontban. A folyamatos esõzés sajnos megtette a hatását, és a pálya péntek délutánra jócskán felázott, de a rendezvény így is kivételes lehetõséget nyújtott azoknak, akik fittyet hánytak a zord idõjárásnak és eljöttek, hiszen szabadtéren és a fedett sátrakban egyaránt folyamatosan közel 100 sportágban tehették magukat próbára. A pénteki napra elõre bejelentkezett óvodai, iskolai csoportok állták a sarat, mint ahogy a sportágak is, melyekbõl csak néhány mozgásformát kellett a körülmények miatt nélkülözni.

Az elõzõ Budapesti Nagy Sportágválasztókon megjelenõ, sokak számára már jól ismert sportágak idén is kipróbálhatók voltak: akrobatikus kosárlabda, atlétika, darts, freestyle foci, golf, bocsa, gyorstollaslabda, íjászat, lacrosse, lovassportok, gumiasztal, torna, ökölvívás, öttusa, rádióamatõr sport, ritmikus gimnasztika, sakk, sí, snowboard, hegymászás, sportmászás, sportlövészet, tánc, teke, tenisz, tollaslabda és vívás.

Nem maradhattak el idén sem a csapatsportok, az E-ON focisziget ismét várta a labdarúgás szerelmeseit, de az amerikai football, a baseball és a softball, a curling, a jégkorong, a kosárlabda, a kézilabda, az ultimate frizbi, a krikett, a korfball, a lyonaisse, a röplabda, a lábtoll-labda és a rögbi is a látogatók érdeklõdéséért versengett. A vizes sportok kajakkal, kenuval, evezéssel, sárkányhajóval, szlalomkajakkal, raftinggal, vízilabdával – bár az idõjárás miatt csaknem minden sportág „vizes sportággá” vált – képviseltették magukat a

Természetesen a küzdõsportok, harcmûvészetek sem maradhattak ki a sorból: nanbudo, canne de combat, hapkido, jiu-jitsu, kempo, kendo, judo, taekwon-do ITF, kung-fu, Wing tsun kung-fu, savate (francia boksz), teakwondo WTF, brazilian jiu jitsu, capoeira, krav-maga. …és akik már a májusi rendezvényen szerepeltek, de még talán nem mindenki ismeri õket: hosszúkard vívás, baranta, cheerleading, discgolf és a tereplövészet is mind-mind kipróbálható volt a két nap alatt. És a sor itt még mindig folytatódik, hiszen a következõ sportágakkal is lehetett találkozni: szinkronúszás, tájékozódási futás, tamburello, mûugrás, nanbudo, szablyavívás, gyermek aerobik, virtuális játék és sport, sportaerobik, bridzs, fallabda, mediball, mûkorcsolya, mûvészi görkorcsolya, gyeplabda, gyorskorcsolya. A Rippel Brothers Akadémia a mozgásmûvészetnek igyekezett minél több rajongót megnyerni, Rippel Ferenc és Rippel Viktor a két napon folyamatosan jelen voltak a látogatók nagy örömére.

A VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó az esõs idõ ellenére szombaton is folyamatosan várta a családokat, a nagyközönséget. 11 órakor az égiek – megbecsülve a sportágak, a nézõk és a szervezõk kitartását – eltolták a felhõket a sportközpont fölül és szikrázó napsütéssel csalogatták, hívogatták a látogatókat az eseményre. A VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét kiállta a próbát, és a rossz idõjárás ellenére közel 15000 résztvevõt vonzott.

Szeptember 17-én Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói: Bata Krisztina, Farkas Martin, Kanálos Dániel, Kanálos Ferenc, Kanálos Júlió, Kaszonyi Viktória, Köböl Áron, Oszlányi Mercédesz, Ráski Lajos, Soltész Fatime, Varga Frida az esõkabátban bemutatott vízi lábtoll-labdázásban jeleskedtek. A toll-labdák ripityára áztak, de a mûanyag vietnami labdák jól bírták az esõt. A folyamatos égi áldás ellenére mindig voltak próbálkozók, akik lábtoll-labdázni akartak. Az esõnek volt elõnye is. Nem fújt a szél, így semmi nem zavarta Köböl Áron és Ráski Lajos látványos színpadi bemutatóját.

Szeptember 18-án Kézér Béla és Tóth Istvánné vezetésével az Ágotai Olivér, Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Becskereki László, Bérczes Róbert, Csépány Erik, Kanálos Júlió, Kökény Zsolt, Molnár Kristóf újszászi utánpótlás csapat népszerûsítette a Nagy Sportágválasztón a lábtoll-labdázást. Némi esõ után õk már kedvezõbb idõjárási körülmények között játszottak az érdeklõdõkkel.

Jó idõre várva

Köböl Áronnak nem árt az esõ

Játék az esõben

Esõkabátban

Játék esõkabátban

Oszlányi Mercédesz, Soltész Fatime és Bata Krisztina

Az esõ nem akadály

A dunakeszi Kõrösi Csoma Általános Iskola tanulói

Jó kedvûen

Bátor próbálkozók

Elázott játékosok, elázott labdák

Sportágválasztó esõben

Színpadi bemutató

Köböl Áron

Ráski Lajos

Játék két labdával

Egy szép mozdulat

Lábtoll-labda a kivetítõn

Körjáték a színpadon

A népszerû Köböl Áron és a lányok

Körjáték

Szakad az esõ

Esõben népszerûsítették a lábtoll-labdát

A második napi csapat

Fotó: Fehér János és Varga Frida