Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. március : már.14. Örökös bajnok. Nagykanizsa

Budavölgyi Veronika örökös bajnok

2009. március 14. Nagykanizsa

Március 14-én Nagykanizsán a Zsigmondy sportcsarnokban Alfa Top Sport Kupa névvel rendezték a VB válogató és ranglista versenysorozat második fordulóját, amelyen hat egyesület – Borjád SE, Cserszegtomaj SK, Jánoshida KSE, Nagykanizsa ZSE, Szepetnek SE, Újszászi VVSE – 91 játékosa vett részt. Az ünnepélyes megnyitón Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség fõtitkára Budavölgyi Veronikának, a Zemplén SE sérülés miatt visszavonuló játékosának a Magyar Lábtoll-labdázás Örökös Bajnoka címet és a címet bizonyító serleget adományozott.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöksége február 28-án alapította a Magyar Lábtoll-labdázás Örökös Bajnoka díjat azon aktív pályafutásukat befejezõ játékosok számára, akik a felnõtt bajnokságokon és a Magyar Nemzetközi Bajnokságokon legalább huszonöt bajnoki címet nyertek.

Közel tízéves pályafutása alatt Budavölgyi Veronika az európai és a magyar lábtoll-labdázás egyik meghatározó egyénisége volt. A világbajnokságokon hat harmadik, hat negyedik és egy hetedik helyezést ért el. Hétszer nyert Európa-bajnokságot. Tízszeres Hungarian Open és kétszeres German Open gyõztes. Különbözõ korcsoportokban a Magyar Köztársaság 43-szoros országos bajnoka. Különleges teljesítményt vitt végbe 2000-ben és 2001-ben, amikor mind a négy korcsoportban – gyermek, serdülõ, ifjúsági és felnõtt – õ volt a bajnok.

Fehér János köszöntötte azokat a személyeket – edzõket, szülõket és játékostársakat – is, akik pályafutása során segítették Budavölgyi Veronikát kimagasló eredményei elérésében.

A megnyitó résztvevõi vastapssal búcsúztatták a meghatódott bajnokot.

Budavölgyi Veronika, a Magyar Lábtoll-labdázás Örökös Bajnoka

Díjátadás

Fehér János és Budavölgyi Veronika

A játékostársak

Együtt a csapattársakkal: Végh Dórával és Gozdán Ágotával

Könnyes búcsú a lábtoll-labdázástól

Fotó: Budavölgyi Kálmán és Orbán Tibor