Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. május : Máj. 21. Újszászi második helyezés a French Openen. Eaubonne

Újszászi második helyezés a French Openen

2018. május 21. Eaubonne (Franciaország)

Május 19-tõl május 21-ig a Párizs melletti Eaubonne-ban rendezték a lábtoll-labdázók 10. French Openét, ahol 12 pályán 7 ország 28 csapata mérkõzött három napon át a némiképpen a teniszezõk Davis Kupájára hasonlító rendszerben megrendezett sokmérkõzéses fárasztó tornán. Az ötfõs csapatok játékosai egyénivel kezdtek, majd a páros és a háromfõs csapatok mérkõzése következett, majd egy párossal és egy egyénivel zárult az összecsapás. Egy játékos csak hármat játszhatott. Az a csapat nyert, amelyik az ötbõl legalább háromszor gyõztesként hagyta el a pályát. A nõk közös mezõnyben versenyeztek a férfiakkal.

Az Újszászi VVSE két csapattal nevezett. Az Európa-bajnoki címvédõ Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású férfi csapattal – a selejtezõkben edzõjüket, Fehér Jánost is bevették a játékba – és a Dobozi Boglárka, Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina tehetséges fiatal nõi csapattal. A Nagykanizsa Zemplén SE Farkas Balázs, Horváth Gergõ, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású csapattal nevezett. Arany Bálint és Bencsik Martin francia csapatokban játszottak.

Az elsõ nap selejtezõibõl az újszászi férfi csapat három gyõzelemmel, veretlenül, csoportelsõként jutott tovább. Hongkong nõk 2. 5-0, Rabouins (francia) 5-0, Paname All Star (francia) 5-0.

Az újszászi lányok egy mérkõzést nyertek, egyet vesztettek, így csoport másodikként folytathatták. Franciaország A 0-5, Paris-Hagen (francia-német) 5-0.

A Nagykanizsa ZSE 3-2-es taktikai vereséget szenvedett a Hongkong nõk 2. csapattól, majd 5-0-ra verte a francia Puteaux 1. csapatát

A második napon az újszászi fiúk a csoport elsõk és a csoport másodikok körében is megállíthatatlanok voltak.  A német Chinese Pegasust 5-0-ra, az újszászi nõi csapatot 5-0-ra, a nagy riválist, az elõzõ évi gyõztes német Flying Feet Haspét 5-0-ra verték. Herczeg Gábor nagy különbséggel nyerte (21-11) az elsõ játszmát Philipp Münzner ellen, aki a második játszmát sérülés miatt feladta. A Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó a Torben Nass, Philip Kühne kettõst 21-16, 21-13-ra lépte le. A Becskereki, Herczeg, Tóth csapat szorosabb elsõ szett után 21-15, 21-13-ra nyert. A tét nélküli mérkõzéseket feladták a csalódott németek. Így alakult ki az 5-0-ás eredmény. Tóth Gáborék a németek után a finneket gyõzték le könnyedén 3-0-ra, és máris a legjobb négy között voltak.

Az újszászi nõi csapat 3-2-re nyert a Chinese Pegazus ellen. 5-0-ra vesztett a Haspe ellen. Így csoport harmadikként a 9-16. helyért játszhatott a folytatásban.

Nagykanizsa 4-1-re gyõzte le a nagy reményekkel induló német FFC Hagent, 5-0-ra a francia MPP-t. A csoportelsõségrõl a Hongkong férfi 2. csapat elleni mérkõzés döntött. Látványos és szoros mérkõzésen a hongkongiak nyertek 3-2-re. Nagykanizsának a négy közé jutásért Hongkong 1-gyel kellett mérkõznie. Kanizsa nyerte az elsõ egyénit. A hongkongiak  apáros megnyerésével egyenlítettek, majd kanizsai gyõzelmek következtek csapatban és párosban, és jöhetett a magyar elõdöntõ.

A harmadik nap a helyosztók napja volt. A legjobbak a dobogós helyekért, a többiek az 5-28. helyekért mérkõztek. Az Újszászi VVSE csapata az elõdöntõben a Nagykanizsa ZSE csapatával mérkõzött, és 3-0-ás gyõzelemmel jutott a döntõbe. Herczeg Gábor könnyedén verte Horváth Gergõt 21-8, 21-7-re, a Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó két nehezebb szettben bizonyult jobbnak (23-21, 21-17) a Lukács fivéreknél. A csapatmérkõzés szoros küzdelemben lett az újszásziaké (16-21, 26-24,22-20). A másik ágon Vietnam Hongkong 2-vel mérkõzött. Vietnam nyert 3-0-ra. A két vesztes a harmadik helyért játszott. Nagykanizsa másodszor is szoros meccsen 3-2-re vesztett Hongkong 2. ellen, és így a negyedik helyen végzett.

A döntõben a világbajnokokkal teletûzdelt vietnami csapat gyõzte le az újszásziakat.  A mérkõzés újszászi szempontból nagyon jól kezdõdött. Herczeg Gábor három játszmában legyõzte a vietnamiak egyénizõjét, Lac Chi Ducot  (21-17, 19-21, 21-18). Az egész tornán ez volt a vietnamiak egyetlen vesztes mérkõzése. Mindenkit 5-0-ra intéztek el. A párosokban, meg a csapatban aztán a vietnamiak pörgõs-forgós, akrobatikus játéka érvényesült, és 3-1-es vietnami gyõzelemmel zárult a finálé. Az újszásziak az ezüstéremmel bizonyították, hogy továbbra is õk a legjobbak Európában.

Az újszászi lányok a 9-16. helyért játszottak. Két francia csapatot, az APP-t 4-1-re, az MPP-t 3-2-re legyõzve, a kilencedik helyért mérkõzhettek. Az utolsó mérkõzésüket 5-0-ra elvesztették Németország második legjobb férfi csapata, az FFC Hagen ellen, de legjobb nõi csapatként az elõkelõ 10. helyen végeztek. 

Magyarok a a 10. French Openen

A Nagykanizsa Zemplén SE versenyzõi: Arany Bálint, Farkas Balázs, Horváth Gergõ, Lukács Benedek. Lukács Márton, Takács Endre és Bencsik Martin

Az Újszászi VVSE csapata: Dobozi Boglárka, Tóth Gábor, Farkas Lilla, Becskereki Sándor, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina, Kézér Zsolt, Gyõrfi Barbara, Herczeg Gábor és Fehér János

Az elsõ ellenfél a hongkongi nõi csapat volt

Könnyû mérkõzés után a Chinese Pegasussal

Hongkong - Nagykanizsa mérkõzés

Lukács Benedek sánca

Horváth Gergõ nem ijedt meg a hongkongiaktól

12 pályán a 10. French Open

Nagykanizsa  - Hongkong

TOTH és Tóth

Dany Doan és Tóth Gábor

Az újszászi nõi csapat 3-2-re nyert a Chinese Pegasus ellen

Újszászi VVSE - Flying Feet Haspe 5-0

Csoportkép a finnekkel

Az újszászi lányok legyõzték a francia fiúkat

Party

Tóth Gábor, Lukács Márton, Herczeg Gábor és Lukács Benedek

A csapatok bemutatása a Vietnam - Újszász döntõ elõtt

Vietnami ollózás

Magyar talpalás

Ollózás

Kettõs sánc

Légi fölény

10. French Open: 3. Hongkong, 1. Vietnam, 3. Újszászi VVSE (Magyarország)

Fotó: Fehér János és Alexandre Mariottini