Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Szep. 11. Nagy Sportágválasztó 2. nap. Budapest

A Nagy Sportágválasztó második napján is sokan lábtoll-labdáztak

2021. szeptember 11. Budapest

A Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján is rengeteg érdeklõdõ érkezett, hogy kipróbáljon néhányat a több mint 100 sportág közül. A Magyar Lábtoll-labda Szövetséget az Újszászi VVSE versenyzõi közül utánpótlás, felnõtt és szenior játékosok is képviselték. Berkó Sándor, Csabai Gábor, Farkas Lilla és Kovács Evelin a lábtoll-labda standhoz érkezõ családokat vezették be a sportágba. Rövid bemutatás után az alapvetõ labdaérintéseket tanították meg, illetve a kisebb gyerekeknek játékos, ügyességet, egyensúlyt és koordinációt fejlesztõ gyakorlatokat tanítottak. Diós Letícia, Kovács Brigitta és Zsigmond Tamás a pontgyûjtõ füzetekbe ragasztották a matricákat, amely azt bizonyította, hogy az érdeklõdõk kipróbálták a lábtoll-labdázást, és a két bemutatott rokon sportágat, a sepak takrawot és a shuttleballt is.

Reggel 9-tõl délután 5-ig folyamatosan érkeztek a kíváncsi és mozgásra vágyó családok, akik aztán új élményekkel, impulzusokkal távoztak. Sokan érdeklõdtek rendszeres lábtoll-labdázási lehetõségekrõl is. Velük ismertettük a meglévõ magyarországi egyesületeket, akik szeretettel várják az új tagokat. Kiemeltük továbbá azt is, hogy jelenleg Budapesten is elkezdett terjeszkedni sportágunk. Többen lábtoll-labdát is szerettek volna vásárolni, számukra is teremtettünk lehetõséget, egy héten belül mindenkihez eljuttatjuk a megrendelt lábtoll-labdákat.

Számos látogató már korábbról ismerte a sportágat, sokaknak otthon is van lábtoll-labdájuk, amit a kertben szokták próbálgatni. Akadt olyan család is, amelyik úgy érkezett a sátrunkhoz, hogy az elõzetes programajánlót böngészve már a rendezvény kezdete elõtt elhatározta, hogy a lábtoll-labdázást mindenképpen kipróbálja. Legtöbben viszont azok voltak, akik a helyszínen találkoztak elõször a sportággal, de a többiek játéka magával ragadta õket, és õk is beszálltak a játékba.

A korábbi évektõl eltérõen, lehetõsége volt a Szövetségnek V.I.P. vendégeket is regisztrálni. A lehetõséggel élve Farkas Lillát jelölte ki a szövetség világbajnoki bronzérme okán. Ezáltal nagyobb figyelmet kapott a lábtoll-labdázás is, hiszen a V.I.P. teraszon is megjelenhetett a lábtoll-labdázást képviselve Lilla egy svédasztalos ebéd keretében.

A nap végéhez közeledve került sor a színpadi bemutatóra, amely várakozásainkat felülmúló közönséget hozott. Berkó Sándor, Csabai Gábor, Farkas Lilla, Kovács Evelin és Zsigmond Tamás látványos és dinamikus játéka, valamint a led falra kivetített ázsiai és európai elitbe tartozó játékosok egy-egy emlékezetes labdamenete jól népszerûsítette a lábtoll-labdázást.

Farkas Lilla

Kezdés shuttleballal és lábtoll-labdával

Dekázás

Egy nagyon fiatal lábtoll-labdázó

Játék a pályán

Csabai Gábor dobta a labdát

Szülõi figyelem

A lila labda volt a kedvenc

Kovács Brigitta és Diós Letícia ragasztotta a smájlikat a pontgyûjtõ füzetekbe

Kovács Evelin és Csabai Gábor

Kovács Evelin és Csabai Gábor lábtoll-labdázik mögöttük a pályán szepatakáznak

Zsigmond Tamás és Diós Letícia a pontgyûjtõ füzetekkel

Családi lábtoll-labdázás

Lábtoll-labdázás a pályán

Lábtoll-labdázás a pálya mellett

Színpadi bemutató Farkas Lilla vezetésével

Lábtoll-labda a színpadon és a led falon

Páros mérkõzés

Zsigmond Tamás szép talpalása

Vége a mérkõzésnek

Csabai Gábor és Kovács Evelin passzolgatása a színpadon

Farkas Lilla zsonglõrködése

A színpadon újszászi, a led falon nagykanizsai lábtoll-labdázók

Zsigmond Tamás, Csabai Gábor, Diós Letícia, Kovács Brigitta, Kovács Evelin, Farkas Lilla és Berkó Sándor

A sikeres nap végén. Csabai Gábor, Zsigmond Tamás, Diós Letícia, Kovács Brigitta, Farkas Lilla, Berkó Sándor, Kovács Evelin

Nagy Sportágválasztó térképe. 2021. szeptember 10-11.

Fotó: Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin