Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. május : Máj.27. XX. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

XX. Budapesti Nagy Sportágválasztó

2017. május 27. Budapest

Május 26-án és 27-én huszadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban a Budapesti Nagy Sportágválasztót. A jubileumi rendezvényen két nap alatt több mint 21000 látogató próbálta ki a jelenlévõ 108 sportágat, amelybõl hármat – a lábtoll-labdát, a sepaktakrawt és a shuttleballt – a Magyar Lábtoll-labda Szövetség legnagyobb tagegyesületének, az Újszászi VVSE-nek versenyzõi mutatattak meg az érdeklõdõknek.

Az elsõ nap tömött sorokban 130 iskola és óvoda látogatott ki a sportágválasztóra. A 40-es, a 41-es és a 42-es helyszínen Fehér János vezetésével nagy csapat – Bakó Lili, Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Diós Letícia, Ézsiás Zsófia, Galambos László, Galambos Lászlóné, Galambos Levente, Kanalas Renátó, Kenyeres Bernadett, Kenyeres Krisztián, Konka Tímea, Kovács Enikõ, Obsuszt Máté, Oláh Péter, Rab Alexander, Sebõk Roland,  Szaszkó Dorka, Tóth Kitti, Zachar Norbert – várta az érdeklõdõket, akik jöttek is, és nagy lelkesedéssel rúgták a háromféle labdát.

Az egyik érdeklõdõ, a vietnami „Máté” hozott magával labdát is. A dacaut, a vietnami lábtoll-labdát sokkal kisebb és gyorsabb labdával játsszák. Míg a toll-labdás játékban Kanalas Renátó könnyedén nyert vietnami ellenfele ellen, addig az apró mûanyag labdát ázsiai ellenfele rúgta eredményesebben.

Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Kanalas Renátó, Kenyeres Krisztián, Obsuszt Máté és Rab Alexander a nagyszínpadon is megmutathatta tudását. Míg a többiek indiánozás közben mutatták meg a rúgásokat, addig Kanalas Renátó látványos zsonglõrködéssel, Fehér János pedig Hajdú B. István kérdéseire válaszolva népszerûsítette a lábtoll-labdázást.

A sportágválasztón a lábtoll-labdázók is sok sportágat kipróbáltak. A kipróbálásban a csapat legfiatalabb tagja, a 10 éves Galambos Levente járt az élen. Õ többek között síelt, lovagolt, autózott és sárkányhajózott is. A többiek többségében a szomszédos sportágakkal ismerkedtek. Népszerû volt a floorball, a biliárdfoci, a tamburello és a segway.

A második nap a családok látogattak ki a sportágválasztóra. A családoknál lassabb volt a tempó, jóval tovább tartózkodtak egy-egy sportági helyszínnél, mint az elõzõ nap az iskolások. Volt, hogy a gyerekek kedvéért álltak meg a lábtoll-labdázásnál és a shuttleballnál. Aztán apuka és anyuka is kedvet kapott a játékhoz. Máskor fordított volt a történet. A szülõk kezdtek labdázni, és a gyerekek késõbb kapcsolódtak be. 

A második napi újszászi csapat rutinos játékosokból állt. Csák Vivien, Frankó Katalin, Hornyák Erzsébet, Kovács Enikõ és Vachal Krisztina már sok bemutatón játszott az érdeklõdõkkel. Most is jól dobták és rúgták lábra a labdát és találtak ki különbözõ gyakorlatokat, amit az érdeklõdõk lelkesen megpróbáltak megvalósítani. Pontgyûjtõ füzetükbe szmájli volt a jutalmuk. Az egy szem fiú, Zsigmond Tamás is jól segítette a lábtoll-labdázással ismerkedõket.

A sok érdeklõdõ, a feszített program ellenére néhány sportágba sikerült belekóstolniuk a lányoknak. A floorball volt a favorit.

A fárasztó nap után egy vasúti baleset miatt a hazautazás hosszú és izgalmas volt.

Kapunyitás után

Bemelegítés shuttleball-lal

Obsuszt Máté, Csabai Gábor és Bábosik Ádám

Az elsõ érdeklõdõ

Az elsõ rúgások

Játék segítséggel

Kenyeres Bernadett és tanítványai

Komoly mérkõzés

Egy kis pihenõ

Sikeres rúgás

Ismerkedés a shuttleball-lal

Térdezés egyszerre

Sarokkal is lehet rúgni

Nagy fiúk a pályán

Jó játék a shuttleball is

Máté Vietnamból

Nemzetközi mérkõzés

Pizza volt az ebéd

Kanalas Renátó és Máté

Diós Letícia a tamburello ütõvel

Floorball

Az elsõ napi újszászi csapat

Galambos László

Színpadi bemutató

Hajdú B. István Fehér Jánost kérdezte

A színpadon Kanalas Renátó zsonglõrködött

Három nagylány

Biliárdfoci

Kezdõrúgás

Tóth Kitti a segwayen

Bakó Lili

Galambos Levente mouintain bike-on

Galambos Levente a kutyás futáson

Három labda egy helyen

Nyári játék

Játék kalapban

Vachal Krisztina és egy többször visszatérõ fiú mérkõzése

Rúgás belsõvel

Csapatmérkõzés

Hornyák Erzsébet és egy ifjú lábtoll-labdázó

Shuttleball és lábtoll-labda

A Nagy Sportágválasztó kitalálója, Ipacs Endre a pályán

A sportági segítõ is rúgta

Mérkõzés színes labdával

Lendületes rúgás

Zsigmond Tamás, Vachal Krisztina, Kovács Enikõ, Fehér János, Csák Vivien, Hornyák Erzsébet,és Frankó Katalin

Fotó: Fehér János és Galambos Lászlóné