Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Jún. 08. Nagykanizsai és újszászi bajnoki címek a 24. Páros Országos Bajnokságon. Újszász

Nagykanizsai és újszászi bajnoki címek a 24. Páros Országos Bajnokságon

2024. június 8-9. Újszász

Ágrajzok

Cserszegtomaj, Pusztaszer, Nagykanizsa, Tápióbicske és a házigazda Újszász lábtoll-labdázói játszottak a felnõtt korcsoport számára meghirdetett országos bajnokságon páros és vegyes páros versenyszámokban, majd ezt követõen egyéni ranglista versenyen gyûjtötték a ranglista pontokat június 8-án és 9-én.

Párosban a legeredményesebb 4-4 páros között körmérkõzések során dõltek el a helyezések a fõágas rendszerû verseny után. A férfi mezõnyben az esélyesnek számító újszászi Kökény-Rab páros ellen Farkas Balázs és Kulcsár Zalán magabiztos és összeszedett játékkal 24-22 és 21-18 arányban tudott nyerni. Ezt követõen a rutinos újszászi páros lendülete megtört, a nagykanizsai Lukács testvérek és a pusztaszeri Fehér Zsolt és Simon Márk is három-három játszmában nyerni tudtak Kökényék ellen. A kanizsai páros Márton ponterõs talpalásaival és Benedek precíz feladásaival Kulcsárékat három, a pusztaszerieket kettõ szettben gyõzték le. A Farkas-Kulcsár páros Rabék elleni gyõzelme során lendületet szerzett, a Fehér-Simon duót is sikerült legyõzniük három szettben.

A nõi párosban két cserszegtomaji és két újszászi duó jutott a legjobb négy közé a körmérkõzéses rendszerbe. Itt a házigazdák bizonyultak eredményesebbnek, a Hornyák-Szaszkó páros három-három szettben gyõzte le a Zala megyeieket, a Farkas-Kovács páros pedig 2-2 játszmában. A cserszegtomaji rangadón ezúttal a fiatalabb, még középiskolás páros, Berezvai Barbara és Horváth Lili nyert Udvari Boglárka és Pál Diána ellen 21-16, 21-19-re. Az újszászi lányok mérkõzésén a ranglistavezetõ Farkas-Kovács páros 21-15, 21-15 arányban nyert a Hornyák-Szaszkó páros ellen, ezzel megszerezve a bajnoki címet.

Vegyes párosban is az egynemû párosokkal analóg rendszerben játszottunk, ahol két újszászi, egy pusztaszeri és egy cserszegtomaji páros játszott körmérkõzést. A zalai Palotás Dominik és Pál Diána dinamikus játékkal gyõzte le a négy közé jutásért a ranglistán második Rab Alexandert és Kovács Brigittát. A körmérkõzések során a pusztaszeri páros Fehér éles talpalásaival és Szabó jó feladásaival két-két szettben gyõzte le a Kulcsár-Szaszkó és a Pál-Palotás párost is, a Farkas-Kökény páros ellen azonban három játszmás kiegyenlített meccset játszottak, azonban ezúttal nem sikerült megismételniük az április végi gyõzelmüket. Kökényék Palotásékat és Kulcsárékat is legyõzve bajnoki címet szereztek, miközben a bronzérem sorsáról a cserszegtomajiak Kulcsárék legyõzésével döntöttek.

A páros versenyszámok után egyénivel folytatódott a verseny, ahol a 26 férfi játékos közül a ranglista alapján esélyesnek vélt Rab Alexander sorra gyõzte le ellenfeleit és nyerte meg a versenyt Fehér Zsolt ellen döntõzve. Meglepetést okozott Baranyai Benett a bronzérémével, hiszen klubtársa, Lukács Benedek legyõzése után a tehetséges fiatal játékos, Kulcsár Zalán ellen is sikerült gyõzelmet szereznie 21-19, 21-12 eredménnyel. Az elõdöntõben Fehér Zsolt ellen azonban már nem találta az ellenszert, így a pusztaszeri játékos három játszmában 19-21, 21-8, 21-13 eredménnyel nyert.

A nõi mezõnyben egy cserszegtomaji és három újszászi játékos jutott elõdöntõbe. A még nyolcadikos Dániel Petra Kovács Brigitta elleni 21-8, 21-13-as gyõzelmével jutott az elõdöntõbe, ahol Farkas Lilla 21-11, 21-17 arányban nyert a technikás, még nagyon fiatal játékos ellen. Kovács Evelin Hornyák Erzsébetet, Udvari Boglárka pedig Szaszkó Dorkát gyõzte le az elõdöntõbe jutásért három-három játszmában. A sérüléssel küzdõ Udvari Boglárka végül 21-15, 10-21, 21-15-ös eredménnyel Kovács Evelint legyõzve döntõbe jutott, ahol Farkas Lilla 21-7, 21-15 arányban szerzett gyõzelmet.

A páros országos bajnokság során egy nagykanizsai és két újszászi bajnoki cím született, miközben az egyéni ranglista versenyen kettõs gyõzelmet ünnepelhettek a házigazdák. A verseny remek felkészülésnek bizonyult a nyári Hungarian Openre és az októberi világbajnokságra, melynek keretének kihirdetésére szintén ezen a hétvégén került sor.

Farkas Lilla