Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Már. 23. Első alkalommal rendeztünk Balaton Kupát. Keszthely

Elsõ alkalommal rendeztünk Balaton Kupát

2024. március 23. Keszthely

Ágrajzok

Ugyan jelenleg a diákolimpiák szezonja van, március 23-án ismét ranglista versenyre kerítettünk sort, ezúttal a felnõtt korosztály számára. Az elõzõ években Újszászon rendezett verseny most a Balaton-parti Keszthelyre költözött a Cserszegtomaji SK valamint a Magyar Lábtoll-labda Szövetség rendezésében. A megnyitón Cserszegtomaj, Dunaújváros, Nagykanizsa, Pusztaszer és Újszász 73 versenyzõjét köszöntötte szövetségünk elnöke, Fejér János ifj. Ezt követõen csapat és páros mérkõzések vették kezdetüket a meglehetõsen kiegyenlített mezõnyben.

A lányok nyolc csapata közül már az elõdöntõkben is kiélezett ki-ki meccsek voltak, melyeknek eredményeként mindkét meccsen az újszászi egység jutott tovább a házigazdák ellen, míg a harmadik helyért a cserszegiek játszhattak. A bronzérmet a fiatal, tehetséges játékosokból álló Cserszegtomaj Belovári szerezte meg Panna ponterõs talpalásaival, Dia pontos feladásaival és Barbara bravúros szedéseivel. Az aranyért Újszász Farkas és Újszász Szaszkó csapata mérkõzött meg a fináléban, melyet a ranglistavezetõ Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin nyert. Érdekesség, hogy mindkét elõdöntõ és a döntõ is három szettesek voltak, mely azt mutatja, hogy hajszálvékony különbség van az top csapatok között a nõi mezõnyben.

A férfiaknál tizenhárom csapat játszott kiélezett, izgalmas játszmákat. A legeredményesebb négy csapat közé várakozásainknak megfelelõen Nagykanizsa, Pusztaszer gárdái, valamint két újszászi csapat jutott be. Motiváltan és kiváló összhangban játszott Béki Norbert, Farkas Balázs és Kulcsár Zalán csapata is, akik a negyeddöntõben a zalai Nagykanizsa ellen mérkõzést bukva a vigaszág gyõzteseként ötödik helyen zártak. Az elõdöntõben Újszász Czétényi 21-17, 21-19 arányban gyõzte le Pusztaszert Krisztián remek sáncolásával, Laci villámgyors szedéseivel és Márk éles talpalásaival. A másik ágon a rutinos Nagykanizsa ZSE csapata ellen nyerni tudott Újszász Kökény. Martin és Alex jól helyezett talpalásai és Zoli sáncolásai eredményesnek bizonyultak Marciék összeszedett játéka ellen. A fináléban végül Rabék 21-18, 21-17-re legyõzték a közelmúltban sokat fejlõdõ Czétényiéket.

A tizenhárom nõi páros közül a csapattal analóg módon Cserszegtomaj-Újszász döntõket láthattunk. Farkas Lilla és Kovács Evelin Belovári Hanna és Horváth Lili ellen 23-21, 21-13 arányban tudtak nyerni, míg Hornyák Erzsébet és Szaszkó Dorka 21-17, 18-21, 21-12-re gyõzték le Pál Diánát és Udvari Boglárkát. Így ismét két újszászi egység döntõzött, ahol a Farkas-Kovács páros 21-14, 21-16-ra nyert a kiváló támadó játékot játszó Szaszkóék ellen.

A huszonkét férfi páros között parázs mérkõzéseket láthattunk, melyeknek eredményeként a csapathoz hasonlóan Pusztaszer-Újszász, illetve Nagykanizsa-Újszász elõdöntõk következtek. Ezúttal a kanizsai Lukács testvérpár 21-12, 21-15-re legyõzték Nagy Lászlót és Németh Márkot, miközben Kökény Martin és Rab Alexander 21-15, 21-15 arányban múlták felül a pusztaszeri Fehér Zsoltot és Simon Márkot. A döntõben a kanizsaiak sem találták a Kökény-Rab páros ellenszerét, három játszmás látványos mérkõzésen 19-21, 21-16, 21-13-ra nyertek az újszásziak.

A Balaton Kupa jó lehetõség volt a dunántúli egyesületeknek, hogy több játékost versenyeztessenek, melyet tapasztalhattunk is a mezõny összetételén. Ugyan a keszthelyi verseny a szokásostól eltérõ versenyhelyszín volt, ám nem egyedi eset, hiszen június 1-jén az utánpótlás versenyzõk fognak ide utazni a páros országos bajnokságra. A versenyszezont a felnõttek Hagenben folytatják a 17. German Openen április 4-6-án.

Farkas Lilla