Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Máj. 11. Lábtoll percek Buki Napsugár. Pusztaszer

Lábtoll percek #09

2023. május 11. Pusztaszer

A Pusztaszer PISZE SE tehetségével, Buki Napsugárral beszélgettünk.

Elõször is gratulálok 13. French Openen elért eredményedhez. Milyen élményekkel gazdagodtál? Volt már korábban hasonló nemzetközi tapasztalatod?

Köszönöm szépen. Tavaly októberben voltam már a legnagyobb németországi versenyen, a 16. German Openen és az is hatalmas élmény volt számomra. Ezeken a nemzetközi versenyeken mindig rengeteget tudok fejlõdni mind fizikálisan és mentális szempontból is egyaránt. Kifejezetten örültem, hogy volt lehetõségem ebben a pár napban ázsiai ellenfelekkel is megmérkõzni, hiszen õk azok a lábtoll-labdázók, akik a világ legjobbjainak számítanak a sportágunkban.

Egy kicsit lépjünk vissza a kezdetekhez. Mióta lábtoll-labdázol már és mi az, ami leginkább megfogott ebben a sportágban?

Ebben az az évben jubiláltam, hiszen már tizedik éve lábtoll-labdázom. A sikereim mellett magamra is nagyon büszke vagyok, mert korábban egy sport mellett sem tartottam ki ilyen sokáig. A kezdetek, nagyon gyorsan repül az idõ, mintha csak most kezdtem volna. Igazából a lakóhelyemen Pusztaszeren viszonylag rövid idõ alatt elég felkapott szabadidõs tevékenység lett a lábtoll-labda és láttam, hogy az idõsebb iskolatársaim mennek edzésre, egyszer én is becsatlakoztam az edzésbe és ottragadtam, aminek így visszagondolva nagyon örülök.

Melyik eredményedre vagy eddig a legbüszkébb és mit várhatunk tõled még a továbbiakban?

Nyilván legjobban az Év Játékosa eredményeimre vagyok a legbüszkébb, mivel ahhoz, hogy a legjobb legyél bármiben, nagyon sok munka, edzés és persze kitartás is elengedhetetlen. A jövõben továbbra is keményen fogok dolgozni, hogy még kiemelkedõbb eredményeket érjek, érjünk el a sporttársaimmal és persze szeretnék idén elõször a felnõttek között is az Év játékosa lenni.

Az itthoni ranglista versenyeken már szinte megszokhattuk, hogy ÚVVSE-PISZE döntõ van rendszeresen. Idén jelenleg 2-1-re álltok az újszásziakkal szemben. Szerinted a jövõre nézve át tudjátok majd venni huzamosan az egyeduralkodó pozíciót a nõi mezõnyben?

Úgy gondolom, hogy egyre jobban összeáll már a csapategységünk, mindenki maximálisan odateszi magát a pályán és ennek úgy látszik már meg is van az eredménye. Ha még többet tudunk edzeni és fejlõdni szerintem van rá reális esély, hogy véget vethessünk az újszászi egyeduralkodásnak.

A következõ nagyobb megmérettetés majd a 26. Hungarian Open lehet majd a számodra.  A tavalyi évben már sikerült döntõzni, idén talán meglehet majd az áhított bajnoki cím is?

Igen, tavaly egy vegyes csapattal sikerült Európa egyik legnívósabb versenyén a döntõbe jutnunk, de sajnos akkor még nem sikerült gyõztesen elhagynunk a pályát. Tanultunk a hibáinkból és rutinosabban, felkészültebben indulunk neki az idei 26. Hungarian Opennek és reméljük, hogy idén a mi csapatunk lesz majd a dobogó legfelsõ fokán.

Herczeg Gábor