Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. Szeptember : Szep.18. 5. Nagy Sportágválasztó. Budapest

5. Nagy Sportágválasztó

2009. szeptember 18-19. Budapest

Látogató csúcsot döntött a szeptember 18-án és 19-én Budapesten a Merkapt Maraton Sportközpontban megrendezett 5. Nagy Sportágválasztó. Az elsõ nap délelõttjén szervezett iskolai csoportokban, tanári kísérettel több, mint 5000 gyerek ismerkedett a jelenlévõ 76 sportággal, majd 14 órától a nagyközönséggel kiegészülve 7800-ra nõtt a látogatók száma. A második napon tízezren keresték fel a Nagy Sportágválasztót. A két nap alatt az összes látogatók száma meghaladta a májusi rendezvény résztvevõinek létszámát. A Magyar Lábtoll-labda Szövetséget az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói képviselték a kétnapos sportfesztiválon. Elsõ nap Fehér János vezetésével a Nagy Sportágválasztó plakátján látható Alapi Ádám, valamint Bata Krisztina, Kaszonyi Viktória, Köböl Áron, Nagy László, Oszlányi Mercédesz, Sebõk Richárd és Varga Frida játszott a nagyszámú érdeklõdõvel. Egyszerre húsz labdával folyt a játék. Sorban érkeztek az iskolák és az óvodák csoportjai. Az elsõ látogatók az érdi Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói voltak Tinka Lajos vezetésével. Utána egymást érték a többiek. Eleinte még sikerült rögzíteni a lábtoll-labdával próbálkozók csoportjait: Méhecske Óvoda Budapest, Bárdos Lajos Általános Iskola Dunakeszi, Fekete István Általános Iskola Nógrádsáp, Csík Ferenc Általános Iskola Budapest, Áprily Lajos Általános Iskola Visegrád, XVIII. Kerületi Ady Endre Általános Iskola, Könyves Kálmán Általános Iskola Kartal, X. kerületi Szent László Általános Iskola Budapest, Szabadság Sugár úti Általános Iskola Budapest, Jászai Mari Általános Iskola Ászár. Késõbb már lazult a szervezettség, majd délután az egyéni látogatók is megjelentek. Egy régi nagykanizsai játékos, Bátor Hajnalka is nagy kedvvel lábtoll-labdázott.

Alapi Ádám, Köböl Áron, Nagy László és Sebõk Richárd látványos színpadi bemutatót tartott Fehér János és Hajdú B. István tv riporter kommentálásával.

A második napon Kézér Béla és Tóth Istvánné vezetésével Almási László, Ágotai Olivér, Bábosik Ferenc, Duka Olivér, Kanálos Gábor, Kanálos Ferenc, Kanálos Júlió, Kanálos Róbert és Molnár Kristóf állta a látogatók rohamát.

A két nap alatt a lábtoll-labdázók is sok sportágat kipróbáltak. Népszerû volt körükben az ökölvívás, – még a lányok is ringbe szálltak – a birkózás, a taekwondo, a gyorstollaslabda, a sakk, a kártyázás és a floorball. A McDonald’s pontgyûjtõ akcióban is többen részt vettek.

Folytatás 2010 májusában és szeptemberében. A jövõben nem a létszám, hanem a sport-szakmaiság minõségének növelése lesz a szervezõk elsõdleges célja.

Az érdi Batthyányi Lajos Általános Iskola tanulói

Labdaharc

Tinka Lajos vezényelte az érdiekket

Rúgások a háló felett

A Méhecske óvoda lelkes nebulói

Egyszerre húsz labdával folyt a játék

A sárga sapkások

A másik oldalon az újszásziak: Varga Frida, Sebõk Richárd és Bata Krisztina

Új csapat érkezett

Ki tud nagyobbat rúgni?

A lányok is ügyesen lábtoll-labdáztak

Egy kis dekázás

Készülõdés a nagy rúgáshoz

Bátor Hajnalka (Nagykanizsa)

A színpadon Nagy László, Sebõk Richárd és Alapi Ádám

Alapi Ádám

A nézõk

Alapi Ádám és Nagy László

Köböl Áron és Alapi Ádám

A színpadi bemutató résztvevõi: Nagy László, Köböl Áron, Alapi Ádám és Sebõk Richárd

Energiapótlás XXL-s pizzával

Az ászári Jászai Mari Általános Iskola tanulói

A XVIII. kerületi Ady Endre Általános Iskola lábtoll-labdázói

Alapi Ádám és Tinka Lajos

Szakmai tájékoztató

Floorballozás közben

Kaszonyi Viktória és Bata Krisztina

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói

Fotó: Fehér János és Kézér Béla