Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Szep. 10. Lengyel testvérvárosunk delegációjával lábtoll-labdáztunk. Újszász

Lengyel testvérvárosunk delegációjával lábtoll-labdáztunk

2023.szeptember 10. Újszász

A 26. városnap alkalmából a lengyelországi Debicából érkeztek Újszászra vendégek. A 2004-ben kötött testvérvárosi kapcsolatot erõsítettük meg ezáltal, új kapcsolódási pontokat keresve, illetve a meglévõ közös pontok megújítását helyeztük fókuszba.

A lengyelországi lábtoll-labdázás nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen 2013-ban Pustków Osiedle, a Debica közigazgatási területén elhelyezkedõ község adott helyet az ifjúsági nemzetközi lábtoll-labda bajnokságnak, mely az 6. Lábtoll-labda Európa-bajnokság fõpróbája volt, amit szintén ezen a helyszínen rendeztek 2014-ben. A 2010-es években számos kiváló játékos került ki ebbõl a térségbõl, elsõsorban a nõi mezõnybõl, akik nemzetközi szinten is eredményesek voltak.

Ezúttal a sportvezetõjük sajnos nem tudott ellátogatni hozzánk, ám a négy fõs küldöttségben kulturális és közmûvelõdési szakemberekkel, szociális és társadalmi ügyekért felelõs kollégájukkal találkozhattunk, akik lelkesen rúgták a lábtoll-labdát két napon keresztül. Nem volt ismeretlen számukra a sportág, az egyikõjüknek saját lábtoll-labdája is van otthon. A szombati városnap estéjén vacsora elõtt rúgtuk a labdát egészen addig, amíg a Szász Étterem tetejére fel nem repült. A vasárnapi sportnapon folytattuk a passzolgatást, illetve beszélgettünk a sportágról. A lábtoll-labda mellett a sepak takrawot és shuttleballt is kipróbálták, illetve a helyi íjászok bemutatója is magával ragadta õket.

Reméljük, hogy ez a hétvége jó alapot jelent a lengyel lábtoll-labdázás megújítására. A kulturális és szociális ügyekért felelõs munkatársak továbbítják sportszervezõ kollégájuknak az Újszászon szerzett élményeiket, tapasztalatukat, melynek köszönhetõen tovább szeretnénk építeni ezt a kapcsolatot.

Farkas Lilla