Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. június : Jún.5. Lábtoll-labdázás Ráckeresztúron. Ráckeresztúr

Lábtoll-labdázás Ráckeresztúron

2015. június 5. Ráckeresztúr

Június 5-én a Fejér megyében, Martonvásár szomszédságában található Ráckeresztúron, a Petõfi Sándor Általános Iskola Egészség napján lábtoll-labdáztak az Újszászi VVSE utánpótlás versenyzõi – Balogh Noémi, Barta Karolina, Czipó Péter, Ézsiás Fanni, Kovács Evelin, Kökény Martin –, akik a nap folyamán Fehér János vezetésével három bemutatót tartottak. Az elsõn a felsõ tagozatosok vettek részt, akik Kökény Martin és Ézsiás Fanni dekázása és trükközése, majd a különbözõ játékformák megtekintése után rövid rúgás gyakorláson vettek részt. A térd, a lábfej, a belsõ, a külsõ és a sarokrúgások, a mellkas érintés, a vállazás és a fejelés gyakorlása után voltak fiúk, akik Martin zsonglõrködését is megpróbálták utánozni. A szabad játék során a hálónál is bátran játszottak a ráckeresztúriak. A felsõsök programja a távolba rúgó versennyel fejezõdött be, amely során Tóth Rajmond rúgta legmesszebbre a labdát.

A második bemutatón, az 1-2. osztályosok bemutatóján résztvevõk a csapat, a páros és az egyéni játékot bemutató mérkõzések során lelkesen szurkoltak. A terem egyik fele a fiúkat, a másik a lányokat biztatta. A lábtoll-labdázás során a kicsiknek nagyon tetszettek a különbözõ egyensúlyozó gyakorlatok: labdahordás a fejtetõn elõre-hátra sétálva, séta közben leguggolva- felállva. A rúgásokkal is bátran próbálkoztak.

A harmadik bemutatón a 3-4. osztályosok vettek részt. A mérkõzéseken hangosabb volt a szurkolás, mint a kicsiknél. Jól ment a lábtoll-labdázás is. Nyüzsgött a terem a lábtoll-labdázó gyerekektõl.

Kökény Martin, Czipó Péter, Balogh Noémi, Kovács Evelin, Barta Karolina és Ézsiás Fanni

A rúgásokat Kökény Martin mutatta be

Ézsiás Fanni

Játék párban

Kökény Martin és Czipó Péter

Csapat játék

Korfball állvány volt a hálótartó

A ráckeresztúri felsõsök

Dekázás

Közös játék

Készülõdés a távolba rúgáshoz

A ráckeresztúri 1-2. osztályosok

Mindenki lábtoll-labdázni akart

Kíváncsi közönség

A második bemutató elõtt

Lábról lábra

Készülõdés a játékhoz

Egyensúlyozás lábtoll-labdával

Egyensúlyozás guggolással nehezítve

Ügyes gyerekek

Mindenkinek sikerült

A feladat a dobott labda vissza rúgása

Az újszásziak dobták a ráckeresztúriak rúgták

Tanári rúgás

Példamutatás

Ez már a harmadik bemutató

Bemutató a 3-4. osztályosoknak

3-4. osztályosok

Sorban állás a játékért

Lábtoll-labdázás újszászi segítséggel

Egy dobás, egy rúgás

Ráckeresztúri lábtoll-labdázók

Fotó: Fehér János