Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. április : ápr.25. Majális Kupa. Újszász

Majális Kupa

2009 április 25. Újszász

Eredmények ...

A szokásosnál kicsit korábban, április 25-én Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók Majális Kupáját, a VB válogató és ranglista versenysorozat negyedik fordulóját, amelyen csak három egyesület – Borjád SE, Nagykanizsa ZSE , Újszászi VVSE – versenyzõi léptek pályára. A létszámra nem lehetett különösebb panasz, mert hetvenhárman mérkõztek a férfi és nõi hármas, valamint a férfi és nõi egyéni versenyekben.

Nem sokkal a verseny elõtt rossz hír érkezett Vietnámból. A vietnámi szervezõk a gazdasági világválságra hivatkozva lemondták a június 5-tõl 10-ig Hanoiba tervezett 6. Lábtoll-labda Világbajnokság megrendezését.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a lemondás ellenére úgy döntött, hogy a tervek szerint fejezi be a válogatókat. A válogatók befejeztével a ranglista elsõk a VB válogatottak mindaddig, míg a 6. világbajnokságot meg nem rendezik. Egy kikötés van, hogy a VB válogatottaknak edzésben, versenyben kell maradniuk.

Ilyen elõzmények után kezdõdött a verseny: Nõi hármasban Újszász elsõ csapata – Eperjessy Zsófia, Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita – csapata a negyedik válogatót is megnyerte. A döntõben a kettes számú újszászi csapatot – Harsányi Judit, Makai Gréta, Varga Klára –gyõzték le 21-9, 21-12-re. A harmadik helyért Darnai Adrienn, Farkas Martina, Heinek Amáta, Pauk Kitti (Borjád SE) – Gazdag Viktória, Horváth Martina, Joó Anett (Újszászi VVSE) 15-9, 15-12.

A férfi hármasban Arany Bálint, Hartai Attila, Huszár Emil, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) nyerte a negyedik válogatót. A döntõben Újszász Bogár László, Boros Péter, Nózsi Péter összeállítású csapatát gyõzték le (21-18, 21-14), amely a korábbi három válogatót megnyerte. Nózsi Péter megint összeszedett egy sérülést, így csak visszafogott, egylábas játékkal tudta segíteni csapatát. A harmadik helyért Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán (Borjád SE) – ifj. Fehér János, Sven Henneböle, Tóth Gábor 14-16, 15-12,15-13.

Nõi egyéniben Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) magabiztos játékkal nyerte a második válogatót. A döntõben 21-12, 21-9-re gyõzött Farkas Martina (Borjád SE) ellen.3. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) és Vágó Henriett (Újszászi VVSE).

Férfi egyéniben izgalmas mérkõzések után alakult ki a végeredmény. A sérülten játszó ranglista harmadik Nózsi Péter (Újszászi VVSE) nem került a nyolc közé. A négy közé Tóth Gábor (ranglista 1.) (Újszászi VVSE), Kleics Dávid (4.) (Borjád SE), Himmer János (6.) (Borjád SE) és Hartai Attila (2.) (Nagykanizsa ZSE) jutott.

Az elõdöntõben Tóth Gábor 17-12-es vezetésrõl 23-21-re elvesztette Kleics Dávid ellen az elsõ játszmát. A második játszmában Kleics már 10-3-ra vezetett. Innen fordított Tóth 21-16-ra. A harmadik szettet nagy küzdelemben Tóth Gábor nyerte 21-15-re. A másik ágon Himmer János meglepetésre legyõzte Hartai Attilát 21-19, 16-21, 21-12. Így elmaradt a szokásos Tóth-Hartai döntõ. Helyette Tóth Gábor – Himmer János 21-16, 21-19. Második válogatóját nyerte Tóth Gábor.

A következõ, a befejezõ fordulóra május 30-án Nagykanizsán kerül sor, ahol párosban és egyéniben csapnak majd össze a versenyzõk. Addigra talán lesz új idõpontja és új helyszíne a világbajnokságnak.

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

2

2

2

6

Nagykanizsa ZSE

2

1

3

Borjád SE

2

3

5

Borjád csapata

Újszász csapata

Újszász és Nagykanizsa csapata

Nõi hármas eredményhirdetés: 2. Újszászi VVSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Boros Péter a Majális Kupán ünnepelte 19. születésnapját

Férfi hármas eredményhirdetés. 2. Újszászi VVSE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Borjád SE

Két ezüst és három bronzérmet nyertek a Borjád SE versenyzõi

Férfi egyéni: 2. Himmer János (Borjád SE) , 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Kleics Dávid (Borjád SE) és Hartai Attila(Nagykanizsa ZSE)

Nõi egyéni: 2. Farkas Martina (Borjád SE) , 1. Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE), 3. Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Kapás Ágnes (Újszászi VVSE)

Fotó: ifj. Fehér János