Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Feb. 03. Mind a négy aranyérmet otthon tartották az újszásziak a Reál Spedíció-kupán. Újszász

Négy újszászi gyõzelem a Reálspedíció Kupa Felnõtt Idénynyitón

2024. február 3. Újszász

Ágrajzok

Február 3-án Újszászon rendeztük az évadnyitó versenyt a felnõtt korcsoportos lábtoll-labdázók számára, ahol hat egyesület -Cserszegtomaji SK, Dunaújvárosi LSE, Nagykanizsa ZSE, Pusztaszeri PISZE SE, Tápióbicske LSE és a házigazda Újszászi VVSE- versenyzõi küzdöttek a ranglistapontokért. A 68 fõs mezõny izgalmas mérkõzései elõtt sor került a 2023-as év kiemelkedõ sportteljesítményt nyújtó lábtoll-labdázóinak díjazására, ahol Dobozi Róbert, Újszász város polgármestere és Takács Tamás, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnökségi tagja adták át a serlegeket.

A verseny csapat versenyszámmal kezdõdött, ahol tíz férfi és nyolc nõi egység tette próbára felkészültségét. A férfiaknál Czétényi Krisztián, Nagy László, Németh Márk és Rab Alexander csapata borították a papírformát, ezzel megszerezve az elsõ gyõzelmüket ebben az összeállításban. Elõdöntõben két játszmában nyertek a tavalyi ranglistagyõztes jól összeszokott és rutinos Nagykanizsa ZSE csapata ellen 21-14, 21-12 arányban. A fináléban Kanalas Renátó, Kökény Martin, Kökény Zoltán és Lakatos Zoltán sem tudták õket megállítani, mindkét szettben 21-15-re nyertek. A bronzmérkõzésen a cserszegtomaji Nagy Mátyás, Palotás Dominik és Román Sándor nem találták a nagykanizsaiak pontos talpalásai ellenszerét, így 21-14, 21-14-es vereséget szenvedtek.

A nõi mezõnyben a tavalyi ranglistagyõztes Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin összeállítású csapatnak sikerült megõrizni az elsõ helyüket. Az elõdöntõben klubtársaik, Czétényi Klaudia, Czétényiné Eperjessy Zsófia, Czétényiné Knyul Edina és Nagy Leila ellen szereztek gyõzelmet, majd a döntõben a cserszegtomaji lányok várták õket. Az elsõ szettben a zalaiak voltak fölényben, majd a második szettben sikerült fordítaniuk a hazaiaknak. Jól sikerült a taktikaváltás, hiszen a harmadik játszmában is megismételték a precíz és céltudatos játékot, mely aranyérmet eredményezett. A bronzérmet az újszászi Hornyák Erzsébet, Kovács Boglárka és Szaszkó Dorka szerezték meg, akik elõdöntõben szoros, kiegyenlített mérkõzésen csak egy hajszálnyival maradtak el a gyõzelemtõl a cserszegiek ellen.

A csapat után egyéniben is fordulatos mérkõzések vártak a versenyzõkre hosszú labdamenetekkel vagy éppen éles szervákkal és talpalásokkal emelve a játék színvonalát. A férfi mezõnyben Rab Alexander Kulcsár Zalán ellen elõdöntõzve jutott tovább, míg a pusztaszeri Fehér Zsolt a nagykanizsai Lukács Benedek ellen tudott két játszmában nyerni. A fináléban Rab Alexander pontosan helyezett szerváival, az ellenfél pontatlanságait kihasználva 21-17, 21-18 arányban nyert pusztaszeri riválisa ellen.

A nõknél Farkas Lilla Hornyák Erzsébetet búcsúztatta az elõdöntõben 21-8, 21-10 arányú gyõzelmével. Udvari Boglárka pedig Kovács Brigitta ellen szerzett 21-15, 21-18 arányban gyõzelmet. A döntõben Lilla végül 21-12, 21-8-ra tudta legyõzni zalai ellenfelét.

Az eredményhirdetésen a verseny névadó szponzora által felajánlott finomságokat kaptak a dobogósok az érmek mellé, ezúton is köszönjük szépen az együttmûködést. Az idénynyitó versennyel hivatalosan is megkezdõdött a felnõttek idei versenyszezonja, február 10-én az utánpótlás is követi õket.

Farkas Lilla