Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Máj. 23. ÚVVSE küldöttgyűlés. Újszász

ÚVVSE küldöttgyûlés

2019. május 23. Újszász

Május 23-án a Szász Vendégházban tartotta a 2018. évet értékelõ, lezáró küldöttgyûlését az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület. A megjelent hetven küldött meghallgatta, majd elfogadta Bálint Ferenc egyesületi elnök évértékelõ beszámolóját, amelyet a szakosztályvezetõk beszámolói egészítettek ki. A lábtoll-labda szakosztály eredményeit Fehér János ismertette. Az egyesület 2018. évi gazdálkodásáról szóló jelentést és a közhasznúsági jelentést Kasza Józsefné, az egyesület gazdasági vezetõje terjesztette elõ. A gazdasági jelentéseket Tánczos Krisztina, a Számvizsgáló Bizottság tagja véleményezte és elfogadásra javasolta. A beszámolók után Dobozi Róbert polgármester gratulált az egyesület tagjainak, sportolóinak, vezetõinek a 2018. évi sikeres tevékenységhez, és további sikeres munkát kívánt, amelyhez az önkormányzat továbbra is biztosítja a feltételeket. Ezután Bálint Ferenc SE elnök és Dobozi Róbert polgármester díjakat, jutalmakat adott át a sportolóknak, sportvezetõknek. A lábtoll-labdázók közül Diós Letícia, Farkas Lilla, Herczeg Gábor, Kanalas Renátó, Kökény Martin, Polónyi Ágnes, Rab Alexander, Tóth Gábor és Vachal Krisztina részesült jutalomban. A küldöttgyûlés jó hangulatú vacsorával zárult.

Lábtoll-labda szakosztály

Létszám: 156 fõ

Szakosztályvezetõ: Fehér János

Az Újszászi VVSE szakosztálya a lábtoll-labda sportágban az ország legnagyobb létszámú és legeredményesebb szakosztálya. 2018-ban újszászi színekben 156 versenyzõ, 99 férfi és 57 nõ indult a lábtoll-labda versenyeken. A rendszeresen edzésben lévõk száma 100-120 fõ volt. 2018-ban nagyon eredményes volt az újszászi lábtoll-labdázás. Minden korcsoportban – gyermek, serdülõ, ifjúsági, felnõtt és szenior – az újszászi szakosztály tagjai voltak a legsikeresebbek. A különbözõ korosztályok eredményeit összesítve az országos bajnokságokon az Újszászi VVSE szerezte a legtöbb érmet, összesen hatvankettõt.

Országos bajnokok: Tóth Gábor felnõtt férfi egyéni, Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor férfi csapat, Vachal Krisztina nõi egyéni, Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina nõi csapat, Tóth Gábor, Vachal Krisztina felnõtt vegyes páros, Kanalas Renátó ifjúsági fiú egyéni, Kanalas Renátó, Kovács Márton, Kökény Martin, Kökény Zoltán ifjúsági fiú csapat, Vachal Krisztina ifjúsági leány egyéni, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Vachal Krisztina ifjúsági leány csapat, Galambos László, Kenyeres Krisztián, Kökény Martin serdülõ fiú csapat, Kökény Martin serdülõ fiú egyéni, Béki Norbert, Kulcsár Zalán, Rab Alexander gyermek fiú csapat, Rab Alexander gyermek fiú egyéni. A szakosztály szenior versenyzõi közül Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor férfi csapat,  Lakatos Zoltán, Tóth Gábor férfi páros, Tóth Gábor szenior A egyéniben, Fehér János szenior C férfi egyéniben, Polónyi Ágnes szenior A egyéniben, Tánczos Krisztina szenior B nõi egyéniben, Nagy Zoltánné szenior C nõi egyéniben, Lakatos Zoltánné, Polónyi Ágnes szenior nõi párosban, Fehér Judit, Lakatos Zoltánné, Nagy Zoltánné, Polónyi Ágnes, Tánczos Krisztina szenior nõi csapatban, Tóth Gábor, Polónyi Ágnes szenior vegyes párosban nyertek bajnoki címet. 2018-ban az ÚVVSE versenyzõi a szenior eredményeket is figyelembe véve, 24 bajnoki címet, 18 ezüstérmes és 20 bronzérmes helyezést értek el az országos bajnokságokon.

2018-ban az év játékosai: Tóth Gábor, aki tizenegyedszer érdemelte ki ezt a címet és Vachal Krisztina, aki elõször lett az év legjobbja. A legjobb ifjúságiak: Vachal Krisztina és Kanalas Renátó.  A legjobb serdülõk: Kökény Martin és Diós Letícia. A legjobb gyermek fiú játékos: Rab Alexander. Legjobb szenior nõi játékos: Polónyi Ágnes, a legjobb szenior férfi játékos: Tóth Gábor. A versenyszámonkénti értékelésben minden versenyszámban: a férfi csapatban, a férfi párosban, a férfi egyéniben, a nõi csapatban, a nõi párosban, a nõi egyéniben és a vegyes párosban az újszásziak voltak a legjobbak. Tóth Gábor és Vachal Krisztina négy-négy versenyszámban volt érdekelt.

Jól szerepeltek a versenyzõk a diákolimpián is. A gyermek és serdülõ versenyzõk a Vörösmarty Mihály Általános Iskola színeiben négy bajnoki címet, két ezüst és két bronzérmet nyertek. Az ifjúságiak a Rózsa Imre Középiskolának két ezüst és egy bronzérmet nyertek. A Szolnokon tanulók iskolájuk csapataiban hat bajnoki cím, négy ezüst és hat bronzérem elnyerésében közremûködtek.

Az Újszászi VVSE versenyzõi 2018-ban 30 versenyen vettek részt, ebbõl 14-et Újszászon rendeztek. A versenyzésre, az utazásokra a költségek az önkormányzati támogatásból biztosítottak voltak.

Az újszászi versenyek közül kiemelkedett a 2018 júliusában megrendezett 23. Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokság, amelyen 9 ország 173 versenyzõje indult. Jól szerepeltek az újszásziak. Férfi csapatban 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor.  Férfi egyéniben 1. Tóth Gábor, 2. Herczeg Gábor, 3. Kanalas Renátó.  Nõi csapat: 1. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina. Nõi egyéniben 3. Vachal Krisztina.

A szakosztály tagjai 2018-ban egy külföldi versenyen vettek részt. A 10. French Openen Vietnam mögött a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapat második helyezést ért el. A Dobozi Boglárka, Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina összeállítású nõi csapat a férfi mezõnyben legjobb nõi csapatként a 10. helyen végzett.

2018-ban Európa-bajnokság is szerepelt a nemzetközi versenynaptárban. A válogatók le is zajlottak. Minden versenyszámban az újszásziak szerezték meg az indulási jogot. Az EB elmaradt. Németország jelentõs erkölcsi kárt okozva lemondta az EB megrendezését.

2018-ban a lábtoll-labdázás rokon sportágaiban, a szepatakázásban és a shuttleballban egy-egy versenyen vettek részt az ÚVVSE versenyzõi. Érdekesség, hogy az Újszászon rendezett szepataka versenyen részt vettek a világbajnok teqballosok is.

A szakosztály tagjai a szolnoki Aktív rádió és a Szolnok TV rendszeres szereplõi. 2018-ban kétszer szerepeltek az országos tv-ben. 2018-ban 12 bemutatón népszerûsítették a lábtoll-labdázást és Újszászt.

Fehér János
szakosztályvezetõ

Lábtoll-labdázók az ÚVVSE küldöttgyûlésén

Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet, Farkas Levente és Szaszkó Dorka

Fehér János tájékoztatta a küldöttgyûlést a lábtoll-labdázók 2018. évi eredményeirõl

Tánczos Krisztina lábtoll-labdázó, a Számvizsgáló Bizottság tagja és Kasza Józsefné gazdasági vezetõ

Lábtoll-labdázó lányok

Kovács Evelin, Ézsiás Fanni és Farkas Lilla. Háttérben a lábtoll-labdázó fiúk

Bálint Ferenc SE elnök, Tóth Gábor és Dobozi Róbert polgármester

Középen a díjazott Vachal Krisztina

Középen Diós Letícia

Kökény Martinnak Dobozi Róbert polgármester adta át a jutalmat

Középen Kökény Martin

A legfiatalabb lábtoll-labdás díjazott Rab Alexander

Herczeg Gábor

Farkas Lilla több sportágban is eredményes volt 2018-ban

Adminisztráció

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor