Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Már. 09. Létszámfölényben a Czétényi, Kondor és Rab család. Újsszász

Létszámfölényben a Czétényi, Kondor és Rab család

2024. március 9. Újszász

Március 9-én a szeniorok után családi versenyt rendeztünk az újszászi tornacsarnokban. A verseny egyedisége, hogy számos olyan lábtoll-labdázás felé nyitott potenciális játékost érünk el ezáltal, akik nem versenyeznek rendszeresen, azonban valamely családtagjuk rendszeresen játszik. Az eseménnyel a szülõknek, testvéreknek, unokatestvéreknek, házastársaknak, barátoknak, barátnõknek is lehetõségük nyílik betekintést nyerni a versenyzésbe egy informális rendezvényen keresztül. Nem is szalasztották el a lehetõséget, hiszen 33 versenyzõvel, három egyesület részvételével rendezhettük meg a szombat délutáni eseményt.

A családi csapatok körmérkõzése váratlan fordulatokat és hosszú, háromszettes meccseket hozott, melybõl a bajnokesélyes Rab család került ki gyõztesen. A testvérekbõl és unokatestvérekbõl összeállt Kanalas család ezüstérmes lett, a dunaújvárosi Kondor család pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. Meglepetésre a nagy létszámú Czétényi család csak a negyedik helyig jutott.

A legnépszerûbb versenyszám kilenc duóval a szülõ-gyerek páros volt, ahol a felnõtt és ifjúsági versenyzõk is nagy lelkesedéssel hozták anyukáikat, apukáikat a pályára. Az élvonalbeli Czétényi Krisztián, Rab Alexander és Simon Márk is elhozták az anyukájukat és együtt játszottak velük. Néhány régebbi játékos apuka, illetve anyuka szerepben hozták gyermekeiket, így tett Lakatos Zoltán, Földi Béla és Czétényiné Eperjessy Zsófia is. A fináléban végül Czétényi Krisztián, a rendszeresen lábtoll-labdázó anyukájával, Czétényiné Knyul Edinával nyert a szintén edzésben lévõ Bartha Gabriella és Kondor Anett ellen. A bronzmérkõzésen Simon Márk és Simonné Kószó Anita Rab Alexandert és Rabné Nagy Évát gyõzték le.

Az öt testvérpáros között izgalmas és szoros mérkõzések során alakultak az eredmények. A lábtoll-labdás múlttal rendelkezõ jelenleg inaktív Rab Dávid és Tóth Kitti három gyõzelemmel állhatott a dobogó tetejére. Fehér János és Judit szintén háromszor nyertek, azonban legfeljebb öt pont differenciával tudtak meccseket nyerni, így a pontkülönbségek alapján másodikok lettek. A dobogó harmadik fokára Kanalas Anirosz és Richárd állhattak a Vidák és Kondor testvérkéket legyõzve.

A barát-barátnõ párosok számára rengeteg mókás pillanatot rejtegetett a kézenfogós páros. Kovács Brigitta és Rab Alexander már a korábbi évek családi versenyein és Szilveszter Kupáin is bizonyítottak, sikerült ezúttal nyerniük. A Fehér-Harangozó páros második, a Tóth-Bognár duó harmadik lett, míg Burján Tímea és Futó Bálint a negyedik helyen zártak.

 A verseny végére mindenki kellemesen elfáradt is büszkén vették át lábtoll-labdás bögréiket és okleveleiket. Reményeink szerint sikerült megnyernünk néhány új játékost a sportágnak, akik ezentúl családtagjaikkal együtt fognak edzésre és versenyekre járni.

Farkas Lilla