Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Szep. 03. Civil Kavalkád. Szolnok

Civil Kavalkád

2022. szeptember 3. Szolnok

Szeptember 3-án Szolnok fõterén, a Kossuth téren rendezték a XIX. Civil Kavalkádot, amely Jász-Nagykun-Szolnok megye civil társadalmának legnagyobb ünnepe. A kellemes õszi idõben lezajlott kavalkádon 84 civil szervezet mutatta meg tevékenységét.

A megjelenteket Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára – a Jász-Nagykun-Szolnok megyei civil szervezetek tevékenységét méltatva – köszöntötte.

Utána Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Közgyûlés elnöke, valamint dr. Kállay Mária és Herczeg Zsolt országgyûlési képviselõk szóltak a civil szervezetek tevékenységének fontosságát hangsúlyozva a megnyitó résztvevõihez.

A XIX. Civil Kavalkádot dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fõigazgatója nyitotta meg. Dr. Katona Károly újszászi lakos, kiváló sportember, lábtoll-labdázóként German Open és Hungarian Open részvevõ volt. Több alakalommal volt a Hungarian Open versenyigazgatója. A lábtoll-labda sportágat segítõ tevékenységéért a 25. Hungarian Openen emlékplakettet kapott. Korábban kiváló labdarúgó volt. Jelenleg is az Újszászi VVSE igazolt játékosa.

A sok érdekes és szórakoztató rendezvény forgatagában helyet kapott a sport is. Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Bubori Hajnalka, Csobai Attila, Dániel Patrik, Dániel Petra, Ézsiás Fanni, Ézsiás Lotti, Farkas Lilla, Fehér János, Kanalas Richárd, Kovács Boglárka, Nagy Beatrix, Nagy Leila, Oláh Barbara, Stecina Nikol, Tóth Ákos, Tóth Balázs – egész napos játékkal –, amelybe bárki bekapcsolódhatott – népszerûsítették sportágukat. Dr. Katona Károly most is felkereste a lábtoll-labdázókat, de serülése miatt nem tudott játszani velük. Zárásként Ézsiás Fanni és Farkas Lilla Hungarian Open gyõztesek vezetésével az újszászi leány csapat zenés színpadi produkcióban is megmutatta tudását.

Oklevél

XIX. Civil Kavalkád Szolnok

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség. civil és társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára

Dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fõigazgatója

Az MH Szolnoki Légierõ Zenekar

Dr. Katona Károly és az újszászi lábtoll-labdázók

Zsigmond Tamás akcióban

Játék hálónál és háló nélkül

Mérkõzés

Kai és Csobai Attila

Mérkõzés a kõszínpadon

A közönség

Nyolc újszászi lány színpadi bemutatója

Játék két labdával

Játék hálónál

Dekázás

Egy régi ismerõs

Körjáték