Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Dec. 30. Sepak takraw. Újszász

Sepak takraw

2019. december 30. Újszász

December 30-án a tizenharmadik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldrõl származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak Ausztriában, Franciaországban, Németországban nemzetközi versenyeken. Egyszer még Malajziában is jártak. Az Eurosporton viszonylag sokszor látható attraktív szepataka hasznos kiegészítõ sport a lábtoll-labdázók részére: kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. A 15 gramm súlyú toll-labdához szokott lábtoll-labdázók azonban nem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú eredetileg bambuszból fonott labdát utánzó mûanyag labda fájdalmas nyomokat hagy. Az évzáró résztvevõi azonban vállalták a veszélyt, és nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát. Izgalmas és mozgalmas mérkõzéseken döntötték el a helyezéseket. A fiú mezõnyben négy lány is vállalta a kemény játékot. A már korábban is versenyzõ Suki Bianka mellett elõször rúgta versenyen a bambuszt Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória és Kovács Evelin. Kovács Evelin olyan jól választott csapatot és páros társat, hogy mindkét versenyszámban aranyérmesként állt a dobogón.

A reguban öt csapat játszott körmérkõzést. Az elsõ helyezett csapatban Almási László feladásaival, Kovács Evelin pedig a szervák lábra dobásával jól kiszolgálta Tóth Gábort, aki keményen megrúgta, letalpalta a labdákat. Kevesen mertek a bombázott labdái elé állni. Legbátrabb a Kanalas Márió, Németh Márk, Sebõk Roland összeállítású csapat volt. Õk beleálltak a talpalásokba és vissza is támadtak.  Ugyan csak a negyedik helyen végezetek, de játszmát raboltak a bajnoktól, és a harmadik szettben csak 15-13-ra vesztettek.

A párosban 8 duó mérkõzött. A torna történetében elõször nyert egy vegyes páros. A döntõ elsõ játszmáját a Kanalas Márió, Németh Márk kettõs nyerte 21-19-re. Jól ment nekik a háló feletti felugrásos talpalás. A második játszmában Tóth Gábor bejátszotta az egész pályát. A 21-18-as egyenlítés után a rövidített döntõ szettben már õ uralta pályát.

Szerencsésen, sérülésmentesen fejezõdött be a verseny. A fejelés fontos labdaérintés a szepatakában. Feladásban és támadásban is alkalmazzák a játékosok. A kémény labda azonban nyomot hagy. Almási László homlokán három pukli emlékeztet néhány napig a szepataka versenyre.

Eredmények

Regu (5): 1.  Almási László, Kovács Evelin, Tóth Gábor 4 gyõzelem (8-1), 2. Kaló Gábor, Kaló László, Kanálos Péter 3 gyõzelem (6-2), döntõ: 21-9, 21-8, 3. Czétényi Krisztián, Nagy László, Varga Nagy Bálint 2 gyõzelem (4-5), 4. Kanalas Márió, Németh Márk, Sebõk Roland 1 gyõzelem (4-6), 5. Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória, Jónás Károly, Suki Bianka 0 gyõzelem (0-8)

Páros (8): 1. Kovács Evelin, Tóth Gábor, 2. Kanalas Márió, Németh Márk, döntõ: 19-21, 21-18, 15-9, 3. Czétényi Krisztián, Nagy László, 4. Kanálos Péter, Kaló László, bronzmeccs 19-21, 21-18, 15-10, 5. Almási László, Fehér János, 6. Sebõk Roland, Varga-Nagy Bálint, 7. Breszkó Klaudia, Jónás Károly, 8. Breszkó Viktória, Suki Bianka

A szepataka verseny résztvevõi

Nagy László

Kanalas Márió

Czétényi Krisztián. Nagy László és Varga-Nagy Bálint

Fejelés

A gyors lábú Kanálos Péter

Suki Bianka, Jónás Károly és Breszkó Klaudia

A regu eredményhirdetése

Kanálos Péter

Mérkõzés a harmadik helyért

Breszkó Viktória

Németh Márk és Kanálos Renátó

Kanalas Renátó

Páros eredményhirdetés: 2. Németh Márk, Kanalas Márió, 1. Kovács Evelin, Tóth Gábor, 3. Nagy László, Czétényi Krisztián és Kanálos Péter, Kaló László

Fotó: Fehér János és Kovács Evelin