Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. szeptember : Szep.15. XXI. Nagy Sportágválasztó. Budapest

XXI. Nagy Sportágválasztó

2017. szeptember 15- 16. Budapest

Nagy sikerrel zárult a 10. születésnapját ünneplõ Budapesti Nagy Sportágválasztó, hiszen több mint húszezer látogató lépte át a Merkapt Sportközpont kapuját szeptember 15–16-án a XXI. rendezvényen. Rekordszámú, 115 sportágat volt lehetõsége kipróbálnia mindenkinek, aki a sportágválasztó két napján sportágat akart választani.

A lábtoll-labda 2008 szeptembere óta van jelen az eseményen. A III. Nagy Sportágválasztón lábtoll-labdázhattak elõször az érdeklõdõk. Azóta minden alkalommal jelen voltak a lábtoll-labdázók, sõt az utóbbi idõben két rokon sportággal, a sepak takraw-val és a shuttleball-lal bõvítették a kínálatot.

Az elsõ nap Fehér János vezetésével Bakó Lili, Czétényi Klaudia, Czétényi Krisztián, Galambos László, Kenyeres Krisztián, Kovács Enikõ, Nagy Bálint, Oláh Péter, Sebõk Roland és Zachar Norbert (Újszászi VVSE) játszott az iskolákból és az óvodákból csoportosan érkezõ érdeklõdõkkel.

Fehér János konferálásával Galambos László, Kenyeres Krisztián, Kovács Enikõ és Sebõk Roland a nagyszínpadon is bemutatta mindhárom sportágat.

A második napon Berkó Sándor vezetésével Bábosik Ádám, Fehér Valéria, Frankó Katalin, Hornyák Erzsébet, Kovács Evelin és Kökény Martin várta a családokat. A családoknál lassabb volt a tempó, jóval tovább tartózkodtak egy-egy sportági helyszínnél, mint az elõzõ nap az iskolások. Volt, hogy a gyerekek kedvéért álltak meg a lábtoll-labdázásnál és a shuttleballnál. Aztán apuka és anyuka is kedvet kapott a játékhoz. Máskor a szülõk kezdtek labdázni, és a gyerekek késõbb kapcsolódtak be.

A Bornemissza Péter Gimnázium tanulói

Bonyolult rúgás

Játék teniszháló felett

Készenlétben

A shuttleballt nehezebben fújja el a szél

Népszerû volt a tajvani lábtoll-labda, a shuttleball

Óvodások

Õ Kínából ismeri a lábtoll-labdát

Nagyüzem

Kovács Enikõ és Czétényi Krisztián

Galambos László, Kovács Enikõ, Kenyeres Krisztián, Sebõk Roland és Fehér János a színpadon

Kenyeres Krisztián

Kovács Enikõ

Dekázás külsõvel, sarokkal

Passzolgatás

Passzolgatás fekvõtámasszal nehezítve

Indiánozás

Kovács Enikõ

Ollózás

Zsonglõrködés

Labda megállítás háton

Sebõk Roland a szepataka labdával

Shuttleball a színpadon

Sebõk Roland, Nagy Bálint, Galambos László, Kenyeres Krisztián, Czétényi Krisztián, Czétényi Klaudia, Kovács Enikõ, Bakó Lili, Oláh Péter, Zachar Norbert és Fehér János

Páros játék

A floorball pályán a lábtoll-labdázók

A hálónál

Barátkozás Csúszkával

Fotó: Czétényi Klaudia és Fehér János